Njut av en fin utsikt med bästa mascaran 2022

Intresset för att använda sig av smink kan vara väldigt olika. Dock är det många fler som varje fall är intresserade av att använda sig av mascara, då bara den detaljen kan öppna upp ögonen mer och få dem att se piggare ut, på bara några sekunder.

Mascara

Det kan vara minst lika individuellt vilken typ av mascara man anser vara den bästa, som hur man väljer att applicera den. Ofta väljs det mellan modeller som antingen förlänger fransarna eller får dem att se fylligare ut. Dock kan det finnas andra detaljer bakom varje mascara. Som hur borsten ser ut och hur enkelt man anser den är för att måla på sig mascara enkelt och att få det att se bra ut.

En annan sak att tänka på är om du gillar att böja dina fransar med en ögonfransböjare innan du sminkar dig, så är det viktigt att välja en modell som inte tynger ner fransarna så att de håller sig på plats. Eller kanske du behöver en mascara som är vattenfast. Till exempel om du tränar mycket eller om det är en varm säsong på året.

Hur man applicerar korrekt

Många skulle nog påstå att en fördel med den bästa mascaran är att den är enkel att applicera på fransarna. Däremot kan det ibland kräva lite övning för att lyckas göra det på ett riktigt bra sätt. Ett första steg är att inte stressa med mascaraborsten över fransarna. Det slutar allt för ofta med att du får mascara på många andra ställen, där du inte vill ha den, eller att fransarna klumpar ihop sig.

Det finns olika tekniker att använda sig av, förutom att ta det lugnt. En del gillar att påbörja hela processen direkt från fransroten, medan andra menar att man ska börja med att så kallat putsa topparna först med lite mascara. Sen börjar man underifrån och drar borsten uppåt. Detta kan även skilja beroende på om du vill göra fransarna mer fylliga eller längre.

Ska du dra rakt upp eller åt ena sidan? Detta kan göra skillnad för slutresultatet. Testa dig fram och avgör vad du gillar bäst på dina ögon eller använd dig helt enkelt av alla tre sätt på fransarna. Dra de yttre fransarna rakt ut mot ögonvrån, sen flyttar du borsten mer mot mitten och drar den rakt uppåt och sist drar du en liten del rakt in mot näsroten. Med denna metod så sprider du ut dina fransar över hela ögonlocket och ramar in ögat lite mer.

Investera hellre lite mer

En del lockas av att köpa en billigare version av mascara och en del av dessa kanske kan vara bra nog, men ett gott råd är att investera mer i din mascara. Inte bara för att undvika att det inte blir ett bra resultat, men det kan också finnas risk för att den där billigare mascaran ger ditt öga irritationer.

Med en bra mascara, så är det mindre risk för att det framkallas en form av allergisk reaktion och större chans för att det blir ett riktigt bra resultat när du använder mascaran. Billigare varianter kan även ha förmågan att smetas ut under dagen, i synnerhet om det är en varmare period på året. Då kommer du med andra ord behöva ha koll på din make-up under dagen eller gå med rester av mascara ovan och under ögonen. Det är både obehagligt och mindre snyggt.

En mascara har en hållbarhet på cirka 3 månader. De som använder mascara dagligen lär märka på mascaran före dessa 3 månaderna att det behövs en ny, då det kommer allt mindre mascara ur behållaren. Om du däremot inte använder dig av mascaran dagligen, så kan det vara svårt att hålla koll på hur länge du har använt den, men om den börjar bli bråkig med att ge klumpar så brukar det vara tecken på att den behöver bytas ut.

Läs bäst-i-tester

Tester som har gjorts på olika mascaror har många gånger topplistor på flera olika typer. Till exempel en som är bra för att ge längd, en som är bra på volym, en bra vattenfast och en budgetvariant. Tänk på vad du prioriterar och läs tester på den typen av mascaror.

Beroende på vilken mascara du brukar köpa, så kanske det händer att du hittar en som nästan är dubbelt så dyr som den du brukar köpa. Dock kan den ändå vara värt det, genom att den håller längre och ger dig ett bättre resultat. En bra mascara ska du inte behöva bättra på under dagen. En kvalitativ mascara håller hela dagen.

Om man vistas i fuktiga miljöer, så kan det dock vara värt att testa en vattenfast mascara. Då är du mer försäkrad att du har det bästa resultatet hela dagen. För även om din mascara håller hela dagen, så kan fuktiga eller varma miljöer göra att mascaran tynger ner något. I synnerhet om du har bättrat på fransarnas riktning med en franstång. I dessa situationer är en vattenfast mascara många gånger ett bättre val.

Vilken är den bästa mascaran 2022?

Vilken satsar du på som din bästa mascara? Kanske är du en av dem som håller hårt i den du har använt en längre tid? Om du är intresserad av att rama in dina ögon med färg, så är du förmodligen intresserad av att testa en ny variant. Det kan ju också vara som så att du har en typ för fest och en för vardagar.

Ögonen och ögonfransarna kommer att tacka dig för att du låter dem vila från mascara emellanåt. Antingen att du går helt utan mascara eller använder en med berikande ämnen, till exempel en med vitamin E. Det finns även mascara utan färg, som enbart är till för att förse fransarna med näring. Dessa är bra för att förbättra fransarnas hälsa, men inte för att få fransarna att sticka ut.

Var också noga med att inte somna med sminket på och använd dig av en mild rengöringsmetod. Du ska med andra ord inte behöva gnugga bort mascaran varje kväll. Det retar upp ditt öga, bland annat för att du troligtvis petar in mascararester i ögat, och det kommer ta längre tid för att få bort all mascara. Det ska mer eller mindre endast krävas några drag med rengöringsmedlet.

2022-02-09