Takbar - världens bästa samlade - Rooftopguiden.se

Rooftop

Blog

Inlägg i samarbete med Iconic Wines

Drinkar och mat på en av de bästa takbarerna i Shanghai - VUE Bar

Kinas national dag på en av de bästa takbarerna i hela Shanghai. En kväll med fantastisk utsikt och skön stämning:

VUE Bar Shanghai

Det är Kinas nationaldag, den 1:a oktober och det myllrar av människor på Folkets torg i Shanghai. Mörkret har precis lagt sig och de gigantiska skyskraporna har tänts för allas beskådan. Vi sitter i den taxi som ska ta oss till vår destination Vue Bar at The Hyatt on the Bund. En takbar känd för sin magiska utsikt över Shanghais skyline. På grund av folkmassan är det väldigt mycket poliser ute och av någon anledning har de stängt av vissa av gatorna.

Vår taxichaufför skriker på kinesiska och blir allt mer irriterad över att han inte kommer framåt i trafiken. Vi försöker kommunicera och fråga om det är av anledningen att han inte kommer fram eller om han helt enkelt inte hittar. Som många andra kineser så kan han tyvärr inte engelska och förstår inte ett ord av vi säger. Efter att han kört i samma cirkel för andra gången bestämmer vi oss för att gå ur taxin, betala och försöka hitta på egen hand. Vi börjar gå i den riktningen som taxin åkt åt och bestämmer oss för att fråga en polis om vägen. Den första polisen förstår inte, men den andra pratar riktigt bra engelska och förklarar vägen åt oss. Vi inser att vi har cirka en kvart att gå, men i jämförelse med att sitta still i vår taxi känns detta som en vinst. På vägen till Vue passerar vi tusentals av människor som tagit sig ut för att fira nationaldagen. Det är inte lätt att parera sig fram bland folkmassan men tillslut kommer vi fram till Hyatt on the Bund. Byggnaden är ett stort hotellkomplex med en gigantisk entré. Vi får fråga oss fram för att ta reda på vilken av alla hissarna som tar oss ändå upp till Vue Bar.

Väl framme i entrén välkomnas vi och får information om att våra vänner och resten av sällskapet redan är på plats. Vi går först i genom nedervåningen där VUE Restaurant ligger. Det är en klassisk europeisk restaurang där man lyckats skapa en elegant hemmakänsla. Inredningen har en eklektisk stil med övergångar från hängande hyllor med kulinariska små prydnader till bokhyllor och soffor, tillsammans med samlingar av modellbilar, rör, flaskor och gamla korkskruvar. Med det traditionella kontinentala köket, är detta inte bara en plats för att umgås privat, men en idealisk plats för affärsmiddagar och champagne bruncher (som erbjuds på söndagar). Exempel på mat på menyn är "á la minute"- signaturrätter som Caesar sallad, Lobster Bisque, Beef Tartar och Crêpe Suzette.

VUE Bar Shanghai

Efter att vi passerat genom restaurangen går vi en trappa upp till den kända takbaren Vue Bar. Det är en uteservering till viss del, även om största delen av lokalen är under tak. Det är ett ganska litet ställe med många små mysiga bord och låga soffor placerade i en cirkel som omringar en mindre jacuzzi i mitten. Det är ganska mörkt i lokalen och detta beror nog på att man bättre ska se ljuset från alla skyskrapor utanför. Vi hälsar på våra vänner som lyckats bättre än oss att ta sig genom trafiken utanför och lyckligtvis blivit placerade med den bästa utsikten på Vue Bar. I den fantastiska utsikten ser vi den magnifika skylinen på andra sidan Huangpufloden och på andra sidan ser vi den äldre och större delen av staden.

VUE Bar Shanghai
VUE Bar Shanghai

Jag får slå mig ned med barchefen på Vue Bar som heter Philipp. En trevlig man som hälsar mig välkommen och gladeligen svarar på mina frågor. Han berättar om de olika kvällarna som arrangeras på takbaren, öppettider och lite fakta, bl.a. att vi befinner oss på våning 33, i det västra tornet i hotellet. Jag ställer frågan om det är många som brukar bada i Jacuzzin och han börjar skratta lite för själv. – ”Det händer, men när det händer är det endast västerlänningar som gör det. Kineserna själva vågar endast doppa fötterna.”

VUE Bar Shanghai

Efter en stund tackar jag för pratstunden och beger mig tillbaka till mitt sällskap. Vi har beställt in ett gigantiskt fruktfat som omringas av några härliga cocktails. Vi har även fått några goda minihamburgare som slinker ner väldigt fort. Vi sitter länge och njuter av den härliga utsikten och våra goda drinkar. Det är nästan hypnotiserande att titta på ljusinstallationerna på de gigantiska skyskraporna. Efter några timmar tackar vi för oss och beger oss ut i Shanghai natten. Vi rekommenderar varmt Vue Bar on the Bund och ser fram emot nästa besök.

// Andreas Johansson, för Rooftopguiden

2017-10-09

Inlägg i samarbete med Iconic Wines

Aperol Spritz, vitt vin och chark på en av Göteborgs bästa takbarer – Cielo Rooftop

Härlig eftermiddag på en av Sveriges och Göteborgs bästa rooftops, belägen på Hotel Bellora, på Avenyn:

Cielo Rooftop - GöteborgSpherical Image - RICOH THETA
360-view of the terrace

Cielo Rooftop Bar på det hyfsat nyöppnade Hotel Bellora är en takbar som vi har haft ögonen på väldigt länge. Ända sedan premiären för några år sedan har detta stället fått väldigt mycket uppmärksamhet – både i media och bland folk. Vi åkte dit för att se om hajpen levde upp till förväntningarna.

Cielo Rooftop

Nere i lobbyn slås man av den snygga och moderna inredningen. Samma känsla verkar genomsyra hela hotellet och som tur är, även takbaren. Vi hade reserverat ett bord för 4 personer med soffplatser och utsikt över takåsarna runt Avenyn. Direkt när vi satt oss beställde vi in varsin Aperol Spritz. En favoritdrink som alltid är god.

Cielo Rooftop
Cielo Rooftop
Cielo Rooftop
Cielo Rooftop
Cielo Rooftop

Klockan va ca 16:00 och terrassen var redan fylld med folk som ville ta sig något gott att dricka i solen. Vi hade tur som hade reserverat bordet, då nästan alla sittplatser redan var upptagna. Efter Aperolen fick det bli en flaska vitt vin. Kallt och torrt som det ska vara. Till det, en bättre charkbricka då hungern infunnit sig lite. Maten och drycken var väldigt god och service på topp. Snabb och uppmärksam hela tiden. Vi behövde aldrig sitta med tomma glas.

Cielo Rooftop
Cielo Rooftop
Cielo Rooftop
Cielo Rooftop

Stämningen på terrassen var riktigt skön och en live-DJ spelade bra musik under hela tiden vi var där. Man märker att många kommer upp hit och tar några glas, för att sedan ta sig vidare i Göteborgs-natten. Som sagt – Cielo Rooftop är en av Göteborgs och Sverige bästa takbarer. Helt klart värt ett besök om man är på besök eller bor i staden. Här kan ni hitta övriga takbarer i Göteborg.

Cielo Rooftop

// Hans Ebenman, The Rooftop Guide

2017-09-06

Inlägg i samarbete med Iconic Wines

Helkväll på det senaste tillskottet på Stockholms rooftop-scen – Orangeriets nya Prosecco-bar

En grym kväll fylld med Prosecco, god mat, härlig utsikt och bra surr med personalen:

Prosecco bar at Orangeriet

Äntligen har dörrarna (läs. trappen) slagit upp för den senaste takbaren i Stockholm. Orangeriets nya takterrass öppnades upp för några veckor sedan och har varit en succé sedan dess. Vi var inte sena med att hoppa på tåget för att ta en helkväll här och testa allt som takterrassen har att erbjuda.

Orangeriet - StockholmSpherical Image - RICOH THETA
360-view of the terrace

Nere vid entrén möttes vi med öppna armar av Alberto Canas som visade oss upp till vårat bord där vi satte oss ned och tog en bira samtidigt som Alberto berättade lite om Proseccobaren och dess koncept. Orangeriet drivs av PDF Brasserie Group som har ett flertal restauranger runt om i Stockholm. Alberto var en riktigt skön kille som varit med i krogsvängen en längre tid.

Prosecco bar at Orangeriet
Prosecco bar at Orangeriet

Efter biran var det dags att prova lite Prosecco och mat. Vi bestämde oss för att beställa in lite olika maträtter och 2 flaskor Prosecco med jordgubbar. Bubblet serverades riktigt snyggt i en inbyggd ”isbox” mitt på bordet där både flaskor, glas och jordgubbar låg. Prosecco med en bra utsikt är alltid en bra ide, och här satt vi några minuter och njöt av vyerna av Norr Mälarstrand, Södermalm samt delar Gamla Stan och Kungsholmen, samtidigt som vi kikade på matmenyn.

Prosecco bar at Orangeriet
Prosecco bar at Orangeriet
Prosecco bar at Orangeriet
Prosecco bar at Orangeriet

Tillslut kom vi fram till att ta in 2st charkbrickor, lite pizzettes (minipizzor på flat bread) och pilgrimsmusslor. Charken passar perfekt till Proseccon och är ett härligt sätt att äta något gott som alla runt bordet delar på. Minipizzorna var också väldigt goda och avslutningsvis åt vi lite pilgrimsmusslor serverade i ett stort snäckskal. All mat smakade väldigt bra och kändes passande till Prosecco.

Prosecco bar at Orangeriet
Prosecco bar at Orangeriet
Prosecco bar at Orangeriet
Prosecco bar at Orangeriet

Vi gillade verkligen denna takbaren och det lär bli fler besök här framöver. Terrassen är väldigt populär de soliga dagarna, så se till att komma hit i god tid för att säkra en sittplats. Solnedgången blir väldigt vacker härifrån.

Glöm inte att spana en de andra takbarerna i Stockholm här.

// Hans Ebenman, Rooftopguiden

2017-07-31

Inlägg i samarbete med Iconic Wines

Poolparty med Moët Chandon och Out of office på Clarion Sign i Stockholm

En dag fylld med bad, bubbel, solsken och sköna vyer över centrala Stockholm:

Selma City Spa

För första gången någonsin så valde Clarion Sign att anordna ett poolparty på sin takterrass i centrala Stockholm. Lyxen att kunna stoltsera med en takpool i Sverige är inte vanligt, så detta var verkligen något efterlängtat. Temat var klassiska ”white party” som ofta ses på beach clubs runt om i världen, där klimatet är lite varmare än i Sverige. Moët Chandon hade smällt upp en bar på terrassen och Out of Office stod för skön live DJ som spelade bra musik under hela eftermiddagen.

Clarion Sign - Stockholm #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA
360-view of the terrace
Selma City Spa
Selma City Spa

Då vädret var helt strålande redan från tidig morgon, så stod folk och väntade vid ingången redan innan insläppet. Vid 14:00 öppnade portarna upp och terrassen fylldes med folk nästan omgående. När vi kom dit vid 14:20 så var terrassen full och stämningen på topp. Då vi kom lite senare än många, så fanns det tyvärr inga sittplatser kvar, så vi fick sätta oss vid poolen med ryggstöd mot glasväggen som omger poolområdet. Helt ok plats och skönt med närhet till poolen.

Selma City Spa
Selma City Spa
Selma City Spa
Selma City Spa

Som vanligt så var poolen uppvärmd till 36 grader, vilket var väldigt skönt. Trots det varma och soliga vädret så var det ändå skönt med värme i vattnet, vilket gjorde att man kunde ligga i länge utan att tycka att det blev för kallt.

Selma City Spa
Selma City Spa
Selma City Spa

Det var ett ganska mixat klientel av folk här uppe. Killar och tjejer i åldrarna mellan 25-40 ungefär. Folk skålade i Champagne till tonerna av skön loungemusik och utsikten över Stockholms takåsar. Moët hade en egen bar uppe på terrassen där det serverades Champagne. För de som vill dricka annat, kunde man beställa det inne i Spa-baren till vanliga priser. Där gick även att beställa enklare bar-mat, för de som var hungriga. Poolpartyt på Clarion Sign var ett väldigt bra och lyckat initiativ som vi hoppas få se mer av i sommar. För er som vill veta mer om rooftops i stan, så hittar ni det under sidan takbarer i Stockholm.

// Hans, Rooftopguiden

2017-06-12

Inlägg i samarbete med Iconic Wines

Rooftop-premiär på Stureplans enda takbar – Scandic Anglais

Solsken, live-DJ, goda drinkar, bra stämning och en härlig utsikt, när Scandic Anglais slog upp portarna för sin takbar tillsammans med Rooftopguiden:

Scandic Anglais

Scandic Anglais tillsammans med oss på Rooftopguiden och nattklubbsproffset Olof Göransson, anordnade säsongspremiär för en av Stockholms äldsta och mest populära takterrasser. Med strålande utsikt och vyer över Humlegården/centrala Stockholm samt en väderprognos som lovade solsken, var det upplagt för en helkväll. Att många jobbade halvdag samt var lediga dagen efter gjorde inte saken sämre heller. Redan vid 16 slog dörrarna upp och det började fyllas på med folk ganska omgående.

Scandic Anglais - Stockholm #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA
360-view of the terrace
Scandic Anglais
Scandic Anglais
Scandic Anglais
Scandic Anglais

Takterrassen rymmer runt 100 personer och här finns en lång bardisk, ett DJ-bås, soffor och en hel del ståplatser. DJ Marion, lirade skön musik samtidigt som folk njöt av Aperol Spritz, bubbel, bärs och rosé i den värmande solen. En härlig start på kvällen och det dröjde inte längre än till ca 18:00 innan terrassen var helt fylld med folk som vill ha något gott att dricka bland Stureplans takåsar. Stämningen var härlig under hela kvällen och även vid kl 22 när solen gått ned och mörkret börja falla på, så var folk kvar på terrassen.

Scandic Anglais
Scandic Anglais
Scandic Anglais
Scandic Anglais
Scandic Anglais

Vi på Rooftopguiden gillar verkligen Scandic Anglais takbar och allt den har att erbjuda. Detta är ett perfekt ställe att komma till både för de som är sugna på party, eller de som bara vill ta en enklare AW. Vill man vara garanterad en sittplats, så är det bra att vara ute i ganska god tid. En enklare barmeny finns även för den som är hungrig och här kan man beställa klassiker som hamburgertallrik, Ceasarsallad osv.

Scandic Anglais
Scandic Anglais

Årspremiären för Stureplans enda takterrass blev en riktigt härlig kväll med allt man kunde förvänta sig, och vi rekommenderar verkligen folk att ta sig hit – både locals som turister. Nu ser vi framemot fler sommarkvällar här framöver! Ses på taken! Här hittar ni de bästa takbarerna i Stockholm here.

// Hans Rooftopguiden

2017-06-05

Inlägg i samarbete med Iconic Wines

Smygpremiär och officiell premiär av Tak Stockholm

Så var tiden kommen, det var äntligen dags för premiär av vad som på förhand ser ut att bli Skandinaviens häftigaste takbar. Tak Stockholm ligger på den 14e våningen mellan Nordic Choice två hotell At Six och Hobo. Vi hade blivit inbjudna av Olivia för att delta både på smygpremiären och den officiella öppningsdagen.

Tak Stockholm
Kvällsvy över Stockholm

Väl framme välkomnades vi av personal i hissen som visade oss upp till den 14e våningen. Och vilka vyer som mötte oss upp på terrassen. Fantastisk 360-graders utsikt över hela Stockholm. Trots att terrassen inte är helt färdig än, så fick man en liten försmak om hur mäktigt detta kommer bli. Takterrassen beräknas vara klar i maj, så invigningen gällde skybaren och dess restaurang.

Här hämtas inspiration från både Norden och Japan. Och det märks både på drinkar, mat och inredning. De små kanapéerna var ljuvliga. Löjrommen och den asiatiska råbiffen var riktigt fina. Så goda att vi åt 5st miniråbiffar var . Om maten var god så var drinkarna av samma nivå. Tyvärr glömde vi fråga vad drinken innehöll, men den var ruggigt fin. Samma gäller sakén som vi också provsmakade.

Tak Stockholm
Kockarna förbereder de goda tilltuggen
Tak Stockholm
Tak Stockholm

Mat och dryck i all ära, men viktigast för oss rooftop-entusiaster är ändå utsikten och atmosfären. Och där fanns det verkligen ingenting att klaga på. Utsikten har vi redan nämnt. Jag har svår att se att det finns mycket bättre utsikter att njuta av i vår huvudstad. Stämningen föll oss också i smaken. Här spelade en live DJ och lite senare uppträdde det välkända bandet Blacknuss. Det vi gillade speciellt var att det finns platser både för lite lugnare feeling i sköna loungesoffor, skönt barhäng vid den långa bardisken samt lite mer party framme vid scenen och DJ-båset. Med andra ord så finns det något för alla här. Smygpremiären blev en succé och det bådar gott inför framtida event som lär gå av stapeln här.

Tak Stockholm
Supergod drink

Dörrarna till Tak Stockholm slog upp den 23 mars och vi var självklart på plats även då för att spana in potentialen av terrassen ännu mer. Vi kom hit redan vid 17:00 för att få uppleva allt även i dagsljus. I strålande solsken så fick man en magisk utblick över Stockholm och dess vackra vyer. Folk stod och njöt, sippandes på öl och drinkar – trots att terrassen inte är färdig än. För de som väntar på takterrassen, så beräknas den vara klar i maj. Något vi verkligen ser fram emot!

Tak Stockholm
Underbar utsikt över Södermalm och Kungsholmen
Tak Stockholm
Tak Stockholm
Utsikt åt andra hållet över Djurgården

Tak Stockholm är verkligen ett härligt tillskott på den svenska rooftop-scenen och detta känns som en given succé, redan på förhand.

Här kan ni läsa mer om Tak Stockholm där det finns både öppettider, bilder,och övrig info man bör veta om. Och här är de bästa takbarerna i Stockholm.

// Hans och Rikard, Rooftopguiden.

2017-03-23

Inlägg i samarbete med Iconic Wines

Lyxiga rum och fantastisk takpool på The Face Suites i Kuala Lumpur

The Face Suites in Kuala Lumpur
Soluppgång från takpoolen

Så var det dags att testa lite rooftops i Kuala Lumpur. Precis som med många andra asiatiska storstäder så finns det ett väldigt bra utbud av lyxiga och coola takbarer i KL. Våra första tre nätter bestämde vi oss för att tillbringa på det 5-stjärniga lägenhetshotellet The Face Suites. Mest tack vare deras fantastiska takpool, men även för det överkomliga priset och de stora och lyxiga rummen.

Här huserade vi på 97kvm för under 1000kr/natten. Superpris och riktigt bra rum med allt vad det innebär.

The Face Suites in Kuala Lumpur
Utsikt från sovrummet

Vi anlände efter midnatt, så det enda vi gjorde första kvällen var att spana in rummet och sen direkt i säng. Klockan ställdes på 07:00 för att kunna ta ett morgondopp i soluppgången i takpoolen. Och vilken morgon det blev. Vindstilla och sol över stadens skyline med Petronas Twin Towers som mäktig bakgrund. Ett två timmar långt morgondopp som är ett av de bästa vi tagit, tillsammans med det på Marina Bay Sands.

The Face Suites in Kuala Lumpur
The Face Suites in Kuala Lumpur
The Face Suites in Kuala Lumpur
The Face Suites in Kuala Lumpur
The Face Suites in Kuala Lumpur
The Face Suites in Kuala Lumpur

Då poolen är öppen från tidig morgon till sen kväll, så blev det en rutin med både morgondopp och kvällsdopp. Skön start och avslutning på varje dag. Förutom den fantastiska takpoolen så var rummen väldigt bra också. Vi bodde på 97kvm där det både fanns eget kök, 2 badrum, stort vardagsrum och ett stort sovrum med samma utsikt som från takpoolen.

I övrigt ska det tilläggas att de håller på att bygga om själva takbaren. Under 2017 kommer The Face Suites kunna stoltsera med en mäktig rooftop-restaurang och bar med en helt makalös utsikt över de centrala delarna av Kuala Lumpur.

// Hans Ebenman, Rooftopguiden

2016-12-25

Tidigare inlägg

Drinkar och mat på takbaren Vue Bar i Shanghai

Aperol Spritz, vitt vin och chark på en av Göteborgs bästa takbarer – Cielo Rooftop

Helkväll på det senaste tillskottet på Stockholms rooftop-scen – Orangeriets nya Prosecco-bar

Poolparty med Moët Chandon och Out of office på Clarion Sign i Stockholm

Rooftop-premiär på Stureplans enda takbar – Scandic Anglais

Smygpremiär och officiell premiär av Tak Stockholm

Lyxiga rum och fantastisk takpool på The Face Suites i Kuala Lumpur

Måndadens takbar, november 2016 - SKYE i Hong Kong

Sky dinner up in the air

Besök på 5 takterrasser i Hong Kong

Fantastisk utsikt från rummen på East Hotel Hong Kong och takbaren Sugar

Veckans restips, v44 - MIAMI!

Eftermiddag blir kväll på fantastiska takbaren Wooloomooloo i HK

Champagne-brunch på världens högsta takbar, Ozone at Ritz Carlton i Hong Kong

Veckans restips, v43 - RIO DE JANEIRO!

Veckans restips, v42 - DUBAI!

Första parkett från en av världens häftigaste takbarer i Shanghai

Världens bästa takpooler på hotell

Takterrasser och takpooler i Miami

FC Samp och Kurre Hamrin på en takterrass i Florens

Bäst skybars och takterrasser i New York

4 takterrasser i Budapest – med varierande kvalitet

Lyxig takterrass och Rolling Stones-sviten på Aria Hotel i Budapest

Naken takbar öppnar i London

Varför välja takbarer/takterrasser istället för vanliga barer?

Boka ditt flyg med bästa pris på www.flyg.nu

Boka hotell som har takbar hos Rooftopguiden

Två av Barcelonas bästa takterrasser

Takterrassen på lyxhotellet Hotel The Serras i Barcelona

Ohla Barcelona – en av de mest harmoniska rooftop-barerna i Barcelona

Marseilles bästa rooftop-bar på Hotel Sofitel Marseille Vieux Port

Kvällsdrinkar på en av Cannes coolaste rooftop-barer – Le 360 på Radisson Blu

Fantastiska takterrassen på JW Marriott i Cannes

Fotbollsmatcher på takterrasser i Nice och Cannes

Första dagen bland takterrasser i Nice

Lyxiga takterrasser i Milano

Rooftopguiden kör en rooftop-tour längs Medelhavets kust

Rooftopparty i New York

Tre fantastiska takterrasser i Ligurien

Årets trend 2016 - Takterrassen

7 fantastiska hotell med rooftop

Muppetto besöker takterrasser i Florens

Invigning av The Winery Hotels rooftop bar

Takbarslunch på Dramatenterrassen i Stockholm

Två fantastiska rooftops i London och mötena med deras barmanagers

20-rätters lunch på Europas högsta takbar - SushiSamba i London

Lunch hos Paolo Roberto på Pane Frescos rooftop i Stockholm

Dag 4 bland rooftops i New York

Dag 3 bland takterrasser i NYC

Dag 1 och 2 bland takbarer i New York

Takbarer på Gansevoort i New York

Gästbloggare på takbaren High Note Skybar i Budapest

Lunch på takbaren SE·STO on Arno i Florens

Besök på takbarer i Rom och Florens

Invigning av Capital på Scandic Continental

Lyxlunch på Sofitel Villa Borghese i Rom

Säsong för takbarer i Europa

Rooftop party i Los Angeles

Top 10 takpooler

Top 10 takbarer

Bra takbarer i Monaco

8 grymma takbarer i Singapore

FLIGHT at Sky on 57 och mötet med Michael O’Shea!

Middagen på takbaren Sky on 57 på Marina Bay Sands in Singapore!

Marina Bay Sands takbar i Singapore!

Startsida blogg

Arkiv blogg