Här är Stockholm mest eftersökta takbarer

Allt blir bättre med en utsikt – även barer. Stockholm kanske inte är känt för sin höga skyline, men det hindrar inte stadens takbarer från att bjuda på utsikter utöver det vanliga. Tillsammans med SEO-byrån Topdog listar vi de mest googlade takbarerna i Stockholm.

Det är ingen slump att turister söker sig till takbarer över hela världen. Det bästa sättet att se en ny stad är från ovan. Men även lokalbefolkningen älskar att se ut över sin stad när man tar en drink eller en matbit i goda vänners lag. Och Stockholm har sin beskärda del av takbarer. Du hittar hela Topdogs lista över takbarer och dess sökvolym längst ner i artikeln.

Tak är takbaren vi vill veta mest om

Listan visar att Tak på Brunkebergstorg 4 är den takbar vi vill veta mest om just nu. Takbaren kan stoltsera med hela 16 000 sökningar.

52 meter ovanför Brunkebergstorg ligger restaurangens Izakaya, en traditionell Japansk ölhall, med fokus på cocktails med nordiska & japanska smaker. Förutom mat serveras också musik och konst i världsklass. Under sommarsäsongen öppnas fönstren och Tak satsar på lättare cocktails som får dig att vilja stanna längre och njuta av solen och Stockholm. Under höst och gnistrande vinterkvällar flyttas gästerna in och tempot på både musiken och konsten ökar. Drinkarna blir lite varmare och fylligare för att enklare kunna behålla värmen i både stämning och i kroppen.

En av världens bästa takbarer enligt Forbes Magazine och Vouge

Tvåa på listan är Winery Rooftop Terrace. Takbaren som ligger högst upp på taket av The Winery Hotel i Solna, 12 600 sökningar. Winery Rooftop Terrace har utnämnts till en av världens bästa takbarer av den amerikanska affärstidningen Forbes Magazine samt i internationella Vogue.

I vinbaren på taket, som är öppen under sommarhalvåret, serveras läskande hantverksviner från egen vingård och god italiensk finger food. Här kan du njuta av ett glas rosévin, framställt i hotellets vineri i lobbyn eller på den egna toskanska vingården Terreno, medan du ser solen gå ner över hustaken.

360 graders vy över Stockholm

Trean på Topdogs lista, med 12 500 sökningar, har en asiatisk touch. Arc at Blique by Nobis på taket till designhotellet Nobis på Gävlegatan 18 bjuder på en fantastisk 360 graders vy över Stockholm. I restaurangen inomhus serveras en koreansk Ssäm-style sharing set menu samt á la carte rätter från olika delar av Asien. På terrassen finns utebaren som serverar egna versioner av grogs och highballs. Det finns även ett stort urval av Sake, ett traditionellt risvin från Japan. På vinterhalvåret tänds värmelamporna och serveras rykande varma drinkar.

Vacker utsikt över Södermalm, Kungsholmen och Stadshuset

Mitt emot Centralstationen hittar vi Capital på åttonde våningen i hotell Scandic Continental på Vasagatan. Capital kvalar in sig som fyra med 8 500 sökningar. Takbaren är modern med en internationell touch. Här får du en av de vackraste utsikterna över Södermalm, Kungsholmen och Stadshuset. Den trädäckade takterrassen är inredd med trevliga loungemöbler och barstolar och är en perfekt sommardestination där du har sol från morgon till kväll. Terrassen kompletteras också med en vacker skybar inne, vilket gör Capital till ett året-runt ställe.

Festligt utanför tullarna

För den som vågar sig utanför Stockholms tullar så är kanske Slakthuset, 5 500 sökningar, något att testa. Belägen ovanpå ett gammalt slakteri i Slakthusområdet i Stockholm, öppnade takbaren Slakthuset sina dörrar sommaren 2015 och blev omedelbart ett väldigt populärt ställe. Här hittar du en takterrass på 600 kvadratmeter, precis intill Globen och Tele2 Arena och med fantastisk utsikt över Södermalm. Med olika live-DJ:s, sommarsessioner, elektronisk musik, popklubbar och mycket mer, är detta ett ställe för att hålla sommarfesten igång. Ibland från tidigt på dagen till långt in på natten.

Klassisk takbar i högform

Den mest klassiska av Stockholms takbarer återfinns på listans sjundeplats – Mosebacketerrassen. Södra Teaterns stora utomhusterrass är ett populärt vattenhål med utsikt över hela stan. Hit hittar både stockholmare och tillresta sommarbesökare för att lyssna på musik, äta, dricka och umgås under bar himmel. Scenen hör till klassisk musikmark där några av de största svenska artisterna uppträtt genom åren.

Med plats för ungefär 2 000 personer är Mosebacketerrassen vid Mosebacke Torg en av stans mest folkfyllda uteserveringar. På terrassen arrangeras allt från babysalsa till konserter. Men det är inte bara uppträdanden som drar publik. Hit hittar många enbart för att umgås och ta in atmosfären och sommarutsikten över Stockholms inlopp.

Missa inte hela listan

Listan över Stockholms mest googlade takbarer har skapats av Stockholmsbyrån Topdog med hjälp av verktyget Ahrefs.

Topdog
2022-05-16