Takterrassen på lyxhotellet Hotel The Serras i Barcelona

Rooftop bar The Serras Hotel
Härliga vyer över hamnen.

Möte och skönt häng på The Serras takbar ”El Sueño” i Barcelona:

The Serras Hotel är ett lyxigt boutique-hotell med endast 28 rum. Läget är helt fantastiskt nere i Barcelonas hamn med utsikt över hela hamnen, alla lyxiga yachter och området Barceloneta. Takbaren här är den enda på ett 5-stjärningt hotell i hela staden som har utsikt över just hamnen och dess omgivning. Hotellet ägs och drivs av familjen Serras som kommer från Katalonien.


Jag hade nöjet att få träffa Carla Serras som är Marketing manager på hotellet. Vi hade bokat möte kl 18:00 nere i lobbyn för att senare ta oss upp på takterrassen El Sueño. Carla gav ett väldigt härligt och proffsigt intryck direkt. Jag kände mig väl mottagen och väl uppe på terrassen fick jag smaka en av barens specialiteter och Carlas favorit-cocktail - Mango Colada. Drinken serverades väldigt festligt in en påse och det var första gången jag drack en drink på detta sätt. Drinken smakade för övrigt utmärkt!


Rooftop bar The Serras Hotel
Mango Colada serverad i plastpåse :).
Rooftop bar The Serras Hotel
Capucana.

Samtidigt som jag fick drinken så satte vi oss vid ett bord uppe på terrassen och pratade om The Serras Hotel, när det grundades osv. Det visade sig att hotellet hade öppnat förra året. Det kunde man inte tro med tanke på hur bra och fint allting var här. I hotellet finns det en Michelin-restaurang och på takbaren serveras kalla rätter från samma restaurang. Inte många takbarer som kan skryta med att man kan servera mat från en Michelin-krog till utsikten av en av världens vackraste hamnar och hav.

Rooftop bar The Serras Hotel
Mysig terrass
Rooftop bar The Serras Hotel
Utsikt över hamnen

Carla var en supertrevlig tjej som verkligen bjöd på sig själv och gav oss väldigt bra och nyttig info om både hotellet och dess takbar. Precis sådant vi vill prata om när vi möter de ansvariga för takbarer runt om i världen. Efter vårt möte stannade jag kvar en stund på terrassen för att njuta av omgivningen. Jag slog mig ned i en av solstolarna under ett parasoll och blickade ut över hamnen. Fantastisk! En unik takterrass i Barcelona som jag verkligen rekommenderar er att besöka om ni gillar exceptionell kvalitet och härliga vyer.

Rooftop bar The Serras Hotel
Avkoppling vid poolen

Tyvärr så var inte vädret med oss denna dag och större delen av eftermiddagen och kvällen var det ganska mulet. För mer info kan ni spana i deras hotel och takbar här.

// Hans Ebenman, Rooftopguiden

2016-07-27
Populära inlägg

Startsida blogg

Arkiv blogg