Top 10 best rooftop bars in the world!

Skye Bar

Sao Paulo

Ce La Vi at Marina Bay Sands

Singapore

Flair at Ritz Carlton

Shanghai

Radio Rooftop Bar

London

Two Rooms Grill & Bar

Tokyo

Le 360

Cannes

Press Lounge

New York

Sky Bar at Grand Hotel Central

Barcelona

Fasano Rooftop Pool & Lounge

Rio de Janeiro

Wooloomooloo

Hong Kong

Detta är vår Top 10-lista över världens bästa takbarer – utan någon inbördes ordning. För att kvalificera sig som en takbar som platsar på denna lista är det många parametrar som spelar in. En swimmingpool, 360-graders utsikt, en fantastisk restaurang, bekväma loungemöbler, goda cocktails, snabb och bra service, härlig atmosfär osv. Detta är bara några av de sakerna vi tittat på när vi har skapat Rooftopguidens egna Top 10-lista över världens bästa takbarer.

Vår Top 10-lista ändras hela tiden, beroende på när vi besöker takbarer som vi tycker är bättre än någon som finns med på listan. Takbarer, rooftop-barer, rooftops, takterrasser eller bara terrasser som de ibland kallas, har blivit en väldigt populär grej att besöka för folk som reser till storstäder eller är på semester. Intresset för takbarer har fullkomligen exploderat bara det senaste året och det öppnar upp flertalet takterrasser hela tiden. Så håll utkik på hemsidan och vår Top 10-lista med jämna mellanrum, så att ni inte missar någon ny grym rooftop.

Genom åren har vi besökt hundratals takbarer och vi försöker besöka så många vi kan varje månad när vi är ute och reser till nya städer och platser. Allt är ju individuellt, men som ”experter” på just takbarer, så tror vi att vår Top 10-lista har något för alla. Några rooftops med fantastisk utsikt, några med superbra mat och några takterrasser utrustade med helt magisk infinitypooler med utsikt över omgivningen.

När ni klickar på en av takbarerna på Top 10-listan nedan så får ni reda på mängder med saker om den takbaren.

• Sociala medialänkar till takbaren
• Öppettider för rooftopen
• Kort information om stället
• Bokningslänkar till hotell och takterrasserna
• Länkar till omdömen och kommentarer för takbaren på TripAdvisor
• Kontaktuppgifter
• Karta till takbaren
• Eventuell klädkod
• Andra takbarer i samma stad

All denna info finns på alla takbarer som finns listade på hela hemsidan. Så ut och leta reda på den perfekta takbaren i staden du ska åka till eller bor i. Lycka till!