Världens högsta & häftigaste takbarer

Det finns takbarer och uteterrasser, och så finns det takbarer och uteterrasser med det lilla extra. Även om en drink i handen och en utsikt över favoritstaden slår det mesta, är det inget som slår den ultimata utsikten från en takterrass som är högt ovanför allt annat och som känns närmare himlen än marken. Artikel i samarbete med Kredity. En kostnadsfri tjänst för att jämföra lån och kreditkort.

För att visa vad vi menar har vi satt ihop en lista över några av världens mest unika takterrasser, både med restaurang och/eller barer.

1-Altitude, Singapore

1-Altitude är Singapores högsta belägna bar. Verksamheten finns på de tre översta våningarna på One Faffles Place Building. På våning 63 hittar man takterrassen. Här erbjuds en lugn och avslappnad atmosfär i en skön loungemiljö med utsikt över en av världens vackraste skylines. På våning 62 ligger en restaurang som serverar mat från de europeiska köken.

Höga takbarer
("Singapore" (CC BY-ND 2.0) av Beegee49.)

På våning 61 ligger en sportbar som serverar flera olika sorters öl. Sportutbudet är lika omfattande och varierande som det som finns att spela på i sportkategorin hos redbet. De olika oddskombinationerna och spelformerna finns för hundratals sportevent, vare sig det är de europeiska fotbollsligorna eller världsmästerskap av olika slag. Det är med andra ord inte svårt att se en Premier League-match efter en dag på staden i Singapore.

Vertigo Rooftop Bar, Bangkok

Den som reser till Bangkok behöver inte leta länge för att hitta en bar eller restaurang med en takterrass. En av dessa är Vertigo Rooftop bar. Det är en restaurang och bar i ett och den tillhör Banyan Tree Hotels. Det som är unikt med den här takterrassen är att den är helt öppen. Du befinner dig helt under bar himmel och under stjärnklara kvällar ska utsikten vara som ett konstverk.

New York Bar, Tokyo

New York i Tokyo? Varför inte! Den här baren tillhör hotell Hyatt och ligger på 52:a våningen. Den är öppen både för hotellets gäster och för allmänheten, men de kommer att få betala en inträdesavgift. Utsikten sägs vara den bästa i Tokyo och det är ett perfekt ställe för jazzälskare, då det varje kväll uppträder olika jazzmusiker.

The Sky Room, New York

Under New Yorks bara himmel kan man välja mellan att dansa eller hänga i en enorm lounge. Sky Room täcker de tre översta våningarna i Times Building på Times Square och det är ett av New Yorks trendigaste ställen. Här är det lika roligt att titta på människorna som det är att se på utsikten, som varierar beroende på om du befinner dig på den södra eller norra terrassen, i Times Square Lounge eller i Candlelight Lounge.

Höga takbarer
("Singapore" (CC BY-ND 2.0) av Beegee49.)

Ozone, Hongkong

Världens högsta bar och takbar är Ozone i Hongkong. Den ligger på 118-våningen på hela 480 meters höjd på lyxhotellet The Ritz Carlton. Du behöver inte bo på hotellet för att kunna besöka restaurangen och baren, men du bör vara ute i god tid om du ska boka bord. Den som bor på hotellet får inte missa att simma i hotellets pool, som också har en slående utsikt och är den högst belägna poolen i världen.

2019-02-07