Världens bästa takbar ligger faktiskt i Göteborg

För många privatpersoner, men även för många företag och anställda, på resande fot, kan en riktigt schysst bar och restaurang göra sin vistelse många gånger roligare och bättre. Det finns många bra sådana i vårt avlånga land men det är kanske just Göteborg som sticker ut extra mycket här. Staden i väst är inte bara nära till havet utan också världens bästa takbar. Städerna är såklart även bra för privatpersoner, turister och andra som bara vill uppleva något mer än just Stockholm eller skärgården.

takbar
Källa: Unsplash

I Göteborg finns världens bästa takbar

När man tänker sig något som är världens bästa, och gärna inom mat och dryck, så är det nog väldigt få som i första hand tänker på Sverige, Stockholm eller kanske även Göteborg. Men faktum är att Göteborg har nu satt sig självt på kartan genom att få just en sådan utmärkelse. Det är nämligen just där baren med epitet “Världens bästa takbar” ligger. I Comfort Hotel i Göteborg ligger nämligen Taket, grundat av Daniel Meyn. De har verkligen jobbat på att få så mycket Göteborgskänsla som det bara går och på frågan om vad det är som är det bästa så svarar han att det nog är utsikten. Härifrån ser man nämligen det mesta inom Göteborgs område.

– "Vi startade 2017 och då började vi ganska naket utan markiser och värmelampor och vi var väderberoende men det gick ändå väldigt bra. Sedan dess har det fortsatt och vi har kämpat för att få till en skön plats som ska kännas som extremt mycket Göteborg", säger han till Expressen.

När han fick beskedet om att hans takbar hade vunnit detta prestigefyllda blev han väldigt överraskad. Många takbarer som annars vinner eller rankas väldigt högt ligger i världens storstäder.

– "Jag fick ett meddelande i början av sommaren om att det skulle göras en lista över världens bästa takbarer och att representanter från guiden skulle komma. Sedan någon gång i juli kom de oannonserat och besökte oss och det var inte förrän häromdagen som jag fick en länk skickad till mig", säger han.

Ny takbar i Hammarby Sjöstad i Stockholm

Ett annat nytt tillskott på marknaden för takbar, eller skybar som det också kallas, är den som öppnat tidigare i år i Sjöstaden. Med 250 sittplatser och en fenomenal utsikt kommer den slåss mot andra takbarer och den kommer att finnas i Skanskas byggnad Sthlm 01 i Hammarby Sjöstad. Här träder man in i något som närmast kan beskrivas som 70-tal. Annars är maten mer influerad från Syd- och Nordamerika, södra Europa samt Mellanöstern. Det blir en härlig potpurri för den som inte riktigt kan bestämma sig för vilken maträtt den önskar. Niklas Ahlbom, som står bakom Himlen och krogen Göteborg, är den som har tagit fram matkoncept för restaurangen. De 250 platserna fördelas på matsal, bar, ett så kallat “vardagsrum” samt chambre separée. Ett eget rum som man kan boka för mindre eller större sällskap.

takbar
Källa: Unsplash

Att ta sig från a till b viktigt för företag och privatpersoner

För många företag är takbarer, hotell och andra typer av restauranger viktiga, både när man är på resa och annars. Både i Göteborg och i Stockholm, så väl som Malmö finns många bra restauranger för de som vill anordna konferens eller bara umgås med kollegor. Precis som boende är viktigt är det också viktigt i hur du eller dina kollegor eller kunder tar sig från a till b. Exempelvis på hemsidan Parkos så kan du se Landvetter parkering och andra parkeringar och jamföra olika parkering så att du kan enkelt hitta en bra parkeringsplats där du kan välja själv hur länge du vill parkera. Här kan du välja mellan bland annat Landvetter Parkering Service eller VIP parking landvetter. Båda förmånliga på sitt eget sätt och där Landvetter Parkering Service bland annat innehåll en parking som är bemannad jämt och även har kameror på dygnet runt. På det sättet behöver du inte vara rädd att något ska hända med ditt fordon. Självklart kan du boka parkering som privat person. Upplev Göteborg med allt vad staden har att erbjuda, som Feskekörka, Liseberg, bra fotboll med flertalet klubbar och skaldjur i högsta klass.

5 fina takbarer i Göteborg

Om du mot förmodan inte skulle få plats på Taket i Göteborg eller av någon annan anledning inte skulle ha möjlighet att gå dit finns det flera andra takbarer som man absolut kan besöka. I en lista om 5 takbarer, där Taket såklart är omnämnt, finns det fyra andra barer som nog är minst lika trevliga under sommaren. Flera av dem bjuder på sol flertalet timmar under dagen och här flödar drinkarna precis som överallt annars. För den som vill finns det något för alla i västsveriges huvudstad.

takbar
Källa: Unsplash

Göteborg, Stockholm och Malmö är de städer i vårt land som besöks väldigt ofta. Både av företag, turister och människor inom landet som besöker släktingar och vänner. Även om Stockholm med dess befolkning och storlek är störst, finns det mycket att se och uppleva i både Göteborg och Malmö.

2021-10-26