Upptäck fler takbarer med reselån

För den som älskar takbarer är världens mest kända sådana lockande resmål. Kostnaden för att ta sig till dessa kan dock göra dem till svåruppnåeliga oaser. Eller vad sägs om en tripp till Wooloomooloo i Hong Kong, Skye Bar i São Paulo eller Press Lounge i New York?! Även om det förstås finns fantastiska takbarer även här hemma i Sverige, är dessa långt ifrån lika exotiska som barer belägna på tak på andra kontinenter.

Så hur ska du någonsin kunna göra slag i saken och besöka dessa spännande resmål? Såvida du inte har en större summa pengar liggande på bankkontot behöver du betala för flyg och logi för att din dröm ska gå i uppfyllelse. Kostnaderna stannar dock inte där – du behöver även betala för mat, transport och andra utgifter förknippade till din resa.

Ett sätt på vilket du kan lösa denna ekvation är att teckna ett s.k. reselån, d.v.s. ett privatlån som används för att finansiera en resa. Att låna pengar till detta ändamål är vanligtvis inte en särskilt god idé, men detta förhindrar inte ressugna att ge sig ut på upptag med lånade medel. Om du väljer denna väg till äventyret gör du dock bäst i att jämföra låneerbjudanden via en jämförelsesajt som Lånen.se.

Berlin ett budgetalternativ för den ressugna

Ett billigare alternativ för den som vill njuta av en god cocktail på en högklassig takbar i vinter är att vända blicken mot mer närbelägna jaktmarker. Till exempel kan du passa på att besöka den stora och levande staden Berlin, en stad med flera takbarer och samtidigt en mysigt julig stämning så här i juletider.

I Berlin kan det vara allt annat än enkelt att finna takbarer under bar himmel som håller öppet så här års. Det finns dock ett mindre antal sådana som erbjuder såväl en trevlig atmosfär som fantastiskt goda drinkar och vackra vyer. Denna kombination av attribut gör att dem till utmärkta platser att besöka för den som vill begränsa sin resebudget.

Tre exempel på takbarer i den tyska huvudstaden som bör upptäckas är: Klunkerkranich Rooftop, Monkey Bar och Gallery Rooftop. Den förstnämnda av dessa håller dock stängt under januari och februari men är öppen under december månad.

Ett mer kostsamt alternativ vore att inleda resan med Berlins takbarer för att sedan ge sig ut i världen och upptäcka fler – bara fantasin begränsar möjligheterna!

2019-12-11