Upplev Montreal från dess takterrasser

Montreal är en härlig stad att besöka under sommarhalvåret, mellan april och september. Bäst är helt klart juni månad, innan fuktigheten tagit sitt fasta grepp om staden. Hit åker man för att leva det goda livet, och hur gör man då det? Jo, genom att uppleva staden från ovan såklart – från en takterrass.

Till Montreal åker man inte främst för deras sevärdheter, även om de har en mängd intressanta museer. Inte heller är det ett exotiskt klimat som lockar, då det inte är så annorlunda från vårt svenska. Hit åker man för människorna, stämningen, det njutningsfulla livet – det som de själva kallar “joie de vivre”. Eftersom värmen kan bli aningen tryckande och fuktig under högsommaren, är bästa tiden att utforska staden i juni, då temperaturerna brukar ligga runt behagliga 19 grader.

För den som är bilintresserad kan vi tipsa om att man tajmar in F1-VM:s Kanada Grand Prix, som går av stapeln helgen den 7-9 juni på racerbanan Circuit Gilles Villenueve i Montreal. Detta är ett ypperligt läge att se loppet live och lägga några bets. Även för den som inte är ett F1-fan, är detta ett tillfälle man inte vill missa. Den som inte kan så mycket om F1 kan snabbt sätta sig in i sporten genom att få speltips och sportnyheter från bloggar, så man vet vilken bil och förare man ska sätta sin peng på.

Vill man inte se racerna live går det bra att följa dem från mobilen, kanske medan man smuttar på en IPA på en av Montreals härliga takterasser. Här tipsar vi om fyra favoriter.

1. Terrasse Nelligan

Belägen i de äldre delarna av Montreal, på Terrasse Nelligan får ni en fantastisk utsikt över Notre Dame-basilikan. Hit är det bäst att anlända hungrig. Vi rekommenderar exempelvis deras björnbärspizza med getost, honung, ricotta och mandel. Smaskens!

Montreal terrasser
Vackra vyer från Terrasse Nelligan. Foto: Facebook

2. Terrasse William Grey

Denna takterrass bjuder på en lite mer lyxig tappning, även om det går bra att få i sig både mat och dryck utan att bränna hål på plånboken. Under Formel 1-helgen ryktas det att man kommer att frakta dit en sprillans ny racerbil från McLaren, som planen är att sälja på plats. Missa inte det!

Montreal terrasser
Hotel William Grey för den med exklusiv smak.

3. Tokyo Bar

Vi har nämnt denna tidigare, men Tokyo Bar är värd att slå ett slag för igen. Detta är ett av Montreals hippaste uteställen och gillar du att festa är det hit du ska. Här samlas stans partyelit varje helg, och terrassen blir snabbt full så du får räkna med att trängas. Dock finns det gott om både ståplatser och sittplatser.

Montreal terrasser
Bästa partyscenen finns på Tokyo Bar.

4. Terrasse Sur L’Auberge

Här får du kanske de bästa vyerna av Montreals äldre stadsdelar. På dagarna är det en fransk bistro, som kvällstid omvandlas till en bar-lounge. På torsdagar bjuds det på live-DJ, vilket skapar lite mer av partystämning än avslappnat häng.

Montreal terrasser
Skönt barhäng med fantastiska vyer.
2019-05-17