Tre drinkar du inte får missa i London

London drinkar

Det finns många anledningar att åka till London. Staden har en härlig blandning av människor från världens alla hörn, vilket även bevittnas i mat- och kulturutbudet. Matkulturen och restaurangscenen utvecklas ständigt och här får dina smaklökar verkligen en upplevelse. Matexperter åker hit för att få inspiration och kockar från från hela världen flyger in för att lära sig att laga mat i Londons främsta kök.

Många pratar om underground-scenen, men det finns så många takbarer att avnjuta goda drinkar på medan man blickar ut över den staden. Så ja, visst finns annat att dricka i London än öl, cider och te. Men vilka drinkar är extra goda – extra London:iga? Vi listar topp tre:

Gin & Tonic

Klassikern. Du har druckit den, ditt ex har druckit den och Winston Churchill älskade den. Holländarna var först med att dricka den, men drinken blev så populär i England att vi inte kan koppla den till någon annan plats. Klassikern finns hemma hos de allra flesta britter och barerna hittar du nya spännande varianter av den älskade drinken. Hur du än väljer att dricka din Gin & Tonic så avnjuts den bäst i trevligt sällskap.

London drinkar

The Breakfast Martini

Som redan känt är det okej att börja dricka vilken tid som helst på dagen i England. Så varför inte starta dagen med en gin-baserad drink? The Breakfast Martini uppfanns av en bartendern Salvatore Calabeste, år 2000. Den är inspirerad av hans engelska fru som föredrog marmelad på rostat bröd till frukost – typiskt brittiskt. Frukosten sägs vara den viktigaste måltiden på dagen, varför en inte låta den ackompanjeras av en riktigt bra Breakfast Martini.

London drinkar

Champagne Piña Colada

Baren Coupette i Bethnal Green har tagit fram en storslagen drink som har vunnit mångas hjärtan. En Piña Colada som kommer med en twist – champagne. En tropisk drink som får en kyss av kalla London med bubbel. Ett glas som passar både som fördrink och efterdrink – eller hela natten lång.

Efter nästa Londonvisit är det kanske någon av dessa som seglar upp på listan som din nya favorit?

2019-11-05