Enkla smslån och snabblån för nödsituationer

Ibland kan det uppstå nödsituationer som bara kan lösas med hjälp av pengar. Om det då inte finns tillräckligt på det egna kontot kan det vara behövligt att ansöka om ett lån. Med ett SMS lån eller snabblån kan du se till att låna en lägre summa pengar med riktigt snabb utbetalning. Oftast krävs det inte mer än 15 minuter innan du har pengarna på ditt konto.

Både sms lån och snabblån är kända för sina riktigt snabba utbetalningstider. Sedan många år tillbaka har låneformerna varit de självklara valet för alla som är i behov av pengar snabbt, t.ex. för nödsituationer. Nödsituationer kan vara allt från att vitvarorna i hemmet har gått sönder och behöver ersättas eller repareras, men det kan också handla om akuta tandläkarbesök, oförutsedda utgifter eller fakturor som man har glömt bort. Att sms låna för att lösa en ständigt obalanserad ekonomi är inte att rekommendera, men för de där akuta situationerna är det ett riktigt bra alternativ.

Vad är SMS lån och snabblån?

SMS lån, såväl som snabblån, är konsumtionslån där du inte behöver lämna någon säkerhet för att få lånelöftet beviljat. Du behöver heller inte ha en fast inkomst och kan låna trots betalningsanmärkningar och utan UC. Lånebeloppen är vanligtvis små. För SMS lån gäller vanligtvis ett maximalt belopp på 500-3000 kronor, medan snabblånen kan erbjuda en och en annan tusenlapp mer.

Pengarna kan du använda precis som du själv önskar och utan att behöva förklara för banken vad de ska gå till. Du kan således använda dem för att kunna hänga med polarna till den där häftiga takbaren i Stockholm, men du kan också köpa en ny diskmaskin eller ta hand om fakturor som du glömt att betala.

Fördelar och nackdelar med SMSlån och snabblån

De främsta fördelarna med SMSlån och snabblån är att du inte behöver vänta på utbetalningen och det gör att lånet blir ett riktigt bra val för den som är i akut behov av pengar till nödsituationer. Oftast tar det inte mer än några minuter och om du hittar en bra långivare kan du även få utbetalning under kvällar och helger.

På grund av de lägre beloppen är villkoren också bekvämare. Det krävs sällan mer än att du uppfyller grundkraven för att få låna.

Grundkrav:

• Du är minst 18 år gammal

• Du ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år

• Ha en taxerad inkomst

• Ingen skuld hos Kronofogden

Hur är det då med nackdelar? Jo, både smslån och snabblån kommer med nackdelar som är viktiga att veta om. Till en början så är dessa lån så kallade högkostnadskrediter och det innebär att de oftast är mycket dyra. Du får låna pengar fort, men kommer också behöva hantera en riktigt hög ränta och en väldigt kort återbetalningstid. Ett belopp på 3000 kronor ska vanligtvis vara återbetalat inom 30 dagar.

Därför ska du välja smslån när du är i en ekonomisk nödsituation

Som tidigare nämnt finns det helt klart många fördelar med SMSlånet som gör det till ett bra val för den som behöver dryga ut bankkontot lite, men att lånet har snabb utbetalning är dock inte allt. Tittar man t.ex. på privatlånet så skiljer sig låneformerna åt väldigt mycket, även fast privatlånet också är ett konsumtionslån utan säkerhet. När du ansöker om ett privatlån kommer du inte bara att behöva ta dig igenom en mycket längre ansökningsprocess, utan du måste också uppfylla högre krav och vara beredd på att vänta på dina pengar.

Sitter du i en nödsituation kanske du inte har möjlighet att vänta. Ett smslån betalas ut inom loppet av minuter och du kan enkelt signera med hjälp av ditt BankID. Du behöver inte oroa dig för att betalningsanmärkningar ska sätta käppar i hjulet för din ansökan, något som kan ske om du vill ha ett blancolån (privatlån) istället.

Vi rekommenderar smslån och snabblån till dig som vill:

• Använda en låneform som många långivare erbjuder

• Vill kunna ansöka och få pengarna utbetalda inom 15 minuter

• Har betalningsanmärkningar eller många förfrågningar hos UC men ändå vill ha ett lån

• Vill ha möjlighet att få utbetalning under kvällar och helger

• Kan hantera en kort löptid och snabb återbetalning

• Har en god kreditvärdighet och bara behöver dryga ut kassan lite extra innan löning.

Använd dig av ett snabblån eller SMSlån när du behöver pengar snabbt

Med ett snabblån eller smslån behöver du inte vänta på pengarna och kan få finansiell hjälp för de där knepiga nödsituationerna. Vi berättar mer om hur du kan sms låna, vilka fördelar som finns och hur du kan använda dig av lånet.

2021-12-10