Några av Europas bästa takbarer

TRENDEN FORTSÄTTER. IMPONERANDE TAKBARER ÖPPNAR UPP ÖVERALLT I EUROPA. HÄR LISTAR VI EN HANDFULL GULDKORN.

Det är fina tider för oss som älskar att njuta av en god drink samtidigt som vi spejar ut längs horisonten. Nya takbarer slås upp på löpande band runt om i världen, där den ena är mer imponerande än den andra. I denna artikeln spanar vi in några av de främsta takbarerna vi kan hitta i Europa.

Rooftop Film Club (London)

Airhelp

I London har man lyckats förena fantastisk vy med underhållning på bästa sätt – i dubbel bemärkelse. Här finns nämligen den annorlunda biografkedjan Rooftop Film Club, som håller sina filmvisningar utomhus uppe på tre fantastiska takterasser. Fokuset ligger på ikoniska filmer, som antingen kan beskrivas som gamla klassiker, som Dirty Dancing och Notting Hill. eller nya rullar med framtida med klassikerpotential, som Into the Spider-Verse eller Bohemian Rhapsody. För bästa ljudupplevelse är varje stol utrustad med hörlurar av högsta kvalitet.

Sky Bar (Lissabon)

Airhelp

Om du hakar på trenden och drar till Portugals huvudstad Lissabon, gör du helt rätt i att besöka den fantastiska takbaren Sky Bar. Placerad på toppen av Hotel Tivola, har baren en fantastisk och panoramisk utsikt över staden. Du kan se allt från innerstaden till att speja ut över havet. De svalkande vindarna utgör en sval bris i den så annars varma solstaden. Här hittar du givetvis välgjorda drinkar men också ett stabilt utbud av svalkande öl och mousserat vin. För den som är sugen på att äta något, finns det mycket att välja på. Varför inte testa den utmärkta tapasen eller den delikata sushin?

Cocktailbar High (Stockholm)

Airhelp

Mitt i smeten, nio våningar upp på Radisson Blue Royal Viking Hotel i Stockholm, hittar du en av Europas i särklass bästa takbarer. Cocktailbar High levererar förstklassiga drinkar och bjuder på en exemplarisk utsikt över vår vackra huvudstad. Att det snabbt har blivit en favorit bland affärsresenärer är med andra ord inte konstigt, men du måste inte resa i jobb för att få komma hit. Det är bara att glida upp och slå sig ner. I Skybar Menyn hittar vi ett stort utbud av omsorgsfullt gjorda drinkar, noggrant utvalda spriter och delikata viner. Om man är hungrig går det alldeles utmärkt att ta del av deras välkomponerade charkbricka, eller varför inte beställa in lite ost?

De senaste åren har vi sett en bekymmersam ökning av flygförseningar inom Europa. Men om det är någonstans man kan tänka sig att drabbas av en rejäl flygförsening så är det faktiskt i Stockholm. Då kan man med gott samvete unna sig en kväll på denna fantastiska takbar. Kalla det tur i oturen, men vid en rejäl flygförsening är flygbolagen skyldiga att erbjuda sina kunder en hel del ersättning. Det finns flera tjänster som kan hjälpa dig säkra kompensation mot en avgift. Ett par exempel är Airhelp, flygförsening.se och flyghjälp.se. Airhelp har en informationssida om inställda flyg med sas, där de skriver att de, utöver ett nytt flyg och en eventuell monetär ersättning, också skall förse resenären med matkuponger och boende. Varför inte låta förseningen bli ett spännande inslag i resan och avnjut en afton på Cocktailbar High?

Le 360 (Cannes)

Airhelp

Den vackra staden Cannes, som ligger längs den franska Rivieran, är kanske främst känt för sin legendariska filmfestival.. Och det är kanske inte så konstigt. Under några dagar i maj samlas världens filmstjärnor och visar upp sig i den soliga kuststaden. Men Cannes är också värt att besöka även när det inte är festivalsäsong. Inte minst för den makalösa takbaren Le 360.

Oavsett väder är det en fröjd att speja ut över den fantastiska medelhavsvyn, som kantas av ett vackert bergslandskap. I takbarens inomhusavdelning finns en förstklassisk gourmetrestaurang som slår det mesta. Detta kan mycket väl vara den bästa takbaren på listan.

Med detta hoppas vi att ni har fått med er en handfull fina tips på attraktiva takbarer att besöka. Snart är sommaren här och det är bara att åka ut och se världen – från en barstol på högsta våningen, så klart.

2019-05-21