Svensk hotellyx i Stockholm

Stockholm är en populär destination för svenska och internationella besökare. Staden har mycket att erbjuda i form av uteliv, kultur, historia och aktiviteter. Det finns därmed ingen brist på hotell.

Det finns stora hotellkedjor och mindre boutiquehotell. Prisklasserna går från högt till lågt och det går att hitta lyxhotell för alla smaker. Vi tar en närmare titt på tre hotell som alla har fått väldigt höga betyg.

Nobis Hotel Stockholm

På Norrmalmstorg ligger Nobis Hotel Stockholm. Det är hotellgruppen Nobis flaggskepp bland flera boutique- och designhotell. Nobis Hotel är ett femstjärnigt hotell med över 200 rum. Det ligger en kort promenad från flera av Stockholms sevärdheter. Hotellets restaurang, Noi, serverar europeisk mat på svenskt vis. Den som vill äta något mindre kan välja hotellets bistro, Bino, eller sätta sig i The Gold Bar.

Hotellyx Stockholm

Nobis Hotel beskriver sin stil som svensk samtida lyx. Inredningen är noga utstuderad. Gästerna kommer inte att bli besvikna vare sig de väljer ett standardrum eller en svit. Det finns inget som är standard på Nobis Hotel.

Nobis på Mallorca

Nobis Stockholmslyx går att hitta utanför Sverige. Den som vill besöka varmare breddgrader kan besöka Concepció by Nobis i Palma de Mallorca. Hotellet ligger där Palmas ”Gamla Stan” möter Santa Catalina. Fastigheten är över 400 år gammal men de 31 rummen är inredda för nutiden. Concepció by Nobis har två lounger. Det finns en restaurang och flera mötesrum. Utanför hotellet väntar Palma på att upptäckas.

Mallorca har euro som valuta. Växlingskursen mellan SEK och EUR är relativt jämn men det kan ändras snabbt. Valutakurser påverkas av flera olika faktorer. Det kan bero på inflation, politik, räntor och tillväxt. Valutamarknaden är världens största handelsmarknad och det handlas valutapar varje dag. Marknaden är till för de som spekulerar på valutapriser och de som behöver växla valutor. Växlingen SEK/EUR är något som både besökare såväl som Nobis hotellgrupp behöver ha i åtanke.

Bank Hotel

På Arsenalgatan 6 ligger Bank Hotel. Det är ett femstjärnigt hotell som ligger stenkast ifrån Berzelii park. Hotellet har 115 rum, tre barer och en restaurang. Baren Le Hibou finns på takterrassen och är inredd i en stil som för tankarna till Paris.

Hotellyx Stockholm

Hotellet räknas som ett av Skandinaviens mest stilfulla hotell. De beskriver sig som ett lyxigt boutiquehotell med en unik design. Elegans är ett ledord för hotellet och det gäller både servicen och inredningen. Bank Hotel ägs av Stureplansgruppen.

Lydmar Hotel

Lydmar Hotel ligger i Södra Blasieholmshamnen i närheten av Stockholms slott och intill Nationalmuseum. Det är ett femstjärnigt hotell med 46 rum och två lounger. Lydmar har en restaurang och de är kända för sin frukost och brunch. Utsikten över havet är pricken över i:et. Från maj till september har de en terrass öppen på andra våningen där man kan lyssna på musik och ta en drink. Framför hotellet finns en utomhusservering med en av stadens bästa utsikter.

Hotellyx Stockholm

Lydmar är ett känt namn i Stockholm. Hotellet öppnade först på Sturegatan 2006 men flyttade till sitt nuvarande läge 2008. Hotellet är en del av Gand Hôtel, som ligger intill Lydmar i Burmanska Huset.

Detta är bara tre av Stockholms lyxhotell. Det finns ett hotell för varje tillfälle, stil och plånbok.

2021-11-13