Stort intresse för rooftopbaren TAK

Lättade restriktioner och en var sommar har lett till högt tryck på Stockholms uteserveringar. I Stockholm har det varit mer regel än undantag med långa köer utan rooftopbaren TAK vid Brunkebergstorg. Här beskriver vi vad som gör takbaren så populär.

För ett antal år sedan var området kring Brunkebergstorg inte särskilt attraktivt. Området var inte så livfullt och präglades mest av stora kontorsbyggnader. Men i samband med att staden byggde om området fick det ett rejält lyft. I dag vallfärdar både turister och Stockholmare till området för att äta en bit, promenera eller ta en drink. En av de mest attraktiva platserna kring Brunkebergstorg är takbaren med namnet TAK.

TAK - en av Stockholms mest populära rooftopbarer

TAK slog upp portarna år 2017. Baren ligger högst upp på ett hotell som drivs av Petter Stordalen. Det som gör TAK unikt i sitt slag är storleken. Baren är 1000 kvadratmeter vilket gör att den kan husera ett stort antal människor. TAK erbjuder både mat och dryck av hög kvalitet. Intresset för baren har varit mycket stort. Under sommaren 2021 har det ofta varit kö utanför baren. En god idé är därför att försöka komma i tid för att kunna få en plats. Vissa kommer dit för att ta en drink, andra vill fira sina framgångar på Swish casinon och köra en helkväll. Skämt å sido, det finns ingen gräns för hur mycket man måste spendera för att besöka TAK.

TAK erbjuder mat och dryck till konkurrenskraftiga priser

Det är givetvis inte gratis att gå på restaurang i en storstad. Men med det sagt så är priserna på TAK rimliga. Det går att köpa en öl och ett glas rosé under 100 kronor. Även drinkarna ligger på en bra prisnivå. Bortsett från priset så är det uppenbart att TAK erbjuder ett intressant koncept. Baren har en utsikt som få barer kan erbjuda och maten och drycken håller mycket hög standard.

2021-08-03