Smarta tips för smidigare utlandsresor

Om du gillar att vara ute och resa så vet du att det alltid är mycket att planera innan man ska ge sig iväg. Att packa rätt är aldrig lätt, men med lite strategi är det enklare. Vana resenärer har ofta flera smarta knep som de använder sig av för att göra resan smidigare och resväskan lättare. Här kommer fyra strategiska tips som kan underlätta vid nästa resa:

smidiga utlandsresor

Skrynkelfria, icke-skrymmande kläder

Kläder tar mycket plats, men genom att välja rätt material kan du spara in mycket utrymme i resväskan. Välj kläder av material som siden, lyocell, bambu och blandad bomull för att spara plats. En extra bonus är att materialen inte blir skrynkliga, så du behöver inte oroa dig över om det finns strykjärn på hotellet. Material som lin, tyngre bomull och hampa kan bli skrynkligt, samtidigt som det är ganska skrymmande. Vill du ändå ta med dig det så rekommenderas det att du tar med dig en klädångare istället för strykjärn. Det är både smidigare att använda, samtidigt som det tar mindre plats.

Ta med dig ett universalmedel

Necessären är ofta välfylld när man ska ut och resa, särskilt om man åker till mer tropiska destinationer. Insektsmedel, after sun, huvudvärkstabletter, sömnmedel - listan kan göras lång. Ett tips är att packa ner ett universalmedel som har mer än ett användningsområden. Många resenärer har till exempel upptäckt hur CBD kan hjälpa en och väljer att ha det med sig i necessären. Det fungerar nämligen som smärtstillande, för att lindra solbrännan och insektsbett samt som ett lugnande medel för att nämna några av effekterna. Se bara till att det är lagligt i det landet du ska åka till.

Ha ett lokalt SIM-kort tillsammans med ett eSim

Om du åker utanför EU kan det bli väldigt dyrt att ringa och surfa med ditt vanliga SIM-kort. Om du har en mobil med stöd för ett eSIM kan du lösa det problemet. Det låter dig köpa ett lokalt SIM-kort för att ha i mobilen, samtidigt som du har ett svenskt, virtuellt sim aktiverat. På så sätt har du två nummer aktiva samtidigt, utan att behöva ha två SIM-kort i mobilen. Läs om vilka operatörer som erbjuder eSIM och om det är något som kan passa dig. På det här sättet kan du surfa till samma pris som lokalborna.

En liten väska för var sak

Genom att packa in laddare, powerbanks och annan elektronik i en liten väska som placeras i den stora väskan så vet du var allt finns när du behöver det. Samma sak gäller för strandsaker som solkräm, badkläder, handdukar, etc. Om alla saker som hör ihop packas i en liten väska eller packpåse och inte fritt i den stora väskan så har du stenkoll på var allt ligger när du kommer fram. Det är både smidigt och ser till att ditt hotellrum är i ordning under hela resan.

2021-08-12