Semestra billigt i Sverige

Semester

Äntligen är sommaren i full gång, liksom semestrar, solstrålar och härligt häng. Kanske kom din semester snabbare än du kunnat ana? Och du vet inte riktigt vad du ska göra på din semester? Kanske du inte ens har lyckats spara tillräckligt mycket för att kunna göra speciellt mycket? Lugn. Consector ger dig sina bästa tips för att du ska kunna njuta av sommaren här på plats i Sverige och med en så minimal budget som möjligt.

Bila genom vårt avlånga land

Enligt Consector.seär att ge sig ut och bila en smart väg att gå om man vill se så mycket som möjligt, så billigt som möjligt. Visst är vi svenskar duktiga på att klaga på bensinpriser till höger och vänster, men inte ska man underskatta hur långt några liter råolja kan ta oss. Dessutom kan man frakta mycket packning och egen mat i bilen – inte minst ett tält. Så visst kan man spara på att semestra i bilen. Njut av naturen, vandra, tälta, laga mat ovanför en öppen eld och bara njut.

Shoppa på sommarrean

Behöver du någonting till din bilsemester? En sovsäck? Ett tält? Ett gasolkök? Passa på att spana på alla sommarreor som brukar besöka butikerna under sommarmånaderna. Du kan säkert hitta någonting till ett mycket bättre pris än om du planerat din resa innan sommaren. Kanske är det inte så dumt att du är ute i sista minuten ändå? Visst kanske du inte hittar lika bra “deals” som på Black Friday, men sommarrean brukar faktiskt inte svika. Så skam den som ger sig innan man hittat den bästa sommardealen.

Planera så mycket det går

Nu har semestern kommit ikapp din planering – den som du egentligen aldrig hann börja på. Hur ska du då tänka? Ett första, och kanske största, tips är att planera kring din KALP (Kvar Att Leva På), alltså det ett hushåll har kvar att leva på när alla boendekostnader, räntekostnader och övriga levnadskostnader är betalda för en månad. Hur långt kan du egentligen åka med bilen när du har räknat ut detta? Hur länge kan du vara borta? vad kan du göra längs med vägen?

Små spartips

Men för att ha så mycket som möjligt kvar när du har betalat allt som måste betalas, måste du kanske tänka om lite granna kring ekonomin. Vi ger dig några tips på vägen, några som kanske till och med kan vara rätt passande nu under sommaren:

● Handla färska råvaror som är i säsong

● Cykla när du är hemma

● Träna utomhus

● Pausa “innesittande abonnemang”, såsom Netflix

● Ha många picknicks i stället för att hänga på uteserveringar

2019-07-05