Rooftopbarer i storstäderna allt populärare

Roofbar, eller takbar som det heter på svenska, är en bar som ligger högst upp på ett hotell eller någon annan byggnad. Dessa takbarer har blivit väldigt populära över hela världen och finns ofta i storstäder. Tänk dig att sitta där högt uppe på ett tak med en kall drink i handen en skön sommardag. Om du ska resa till New York måste du bara besöka några av alla takbarer som finns där. Här kommer några exempel på trevliga barer på taket att besöka med vacker utsikt.

Rooftop Bar Tour

För dig som gillar goda drinkar och vill besöka en takbar när du besöker New York, kan du gå på en tre timmars runda, där du får göra besök hos tre av stadens bästa takbarer. Den här turen kan du gå på tisdagar–lördagar och den börjar vid 19.00. När du sitter där, njuter och drömmer om att själv öppna en egen takbar, kan du ansöka om ett företagslån och snart kan din dröm bli till verklighet. Kanske då inte i New York, utan hemma i Sverige, och det är inte så dumt det heller.

Under Stjärnorna (SUS) i Stockholm

I Stockholm öppnades 2018 en ny takbar, Stockholm Under Stjärnorna (SUS), där hittar du en tjusig bar på At. SIX:s hotells tak. Hotellet är femstjärnigt och ligger vid Brunkebergs torg som ligger centralt mellan Kungliga slottet och T-centralen. SUS tjusiga bar på taket är på hela 1 200 kvadratmeter och innehåller tre barer, ett gym, många sittplatser och platser där du bara kan stå och hänga. Utsikten du ser över Mälarens inlopp och Stockholms hustak är helt fantastiskt. Det händer även en hel del på SUS under somrarna, de har till exempel internationella DJ-program, yoga och på söndagar visas bio. För att hålla dig uppdaterad kollar du in deras Facebooksida, där kan du se vad som hela tiden är på gång.

2021-08-03