Bästa rooftops i sommarsverige

Sommaren är här med sina soliga dagar och långa, ljumma nätter och vad passar inte då bättre än att besöka en rooftop. Har du planer på att stanna i Sverige i sommar? Bra, för vi har de bästa tipsen på var man som bäst tar en drink ”with a view” i vårt avlånga land. Vi har valt ut några klassiker men även några mindre kända rooftops i olika delar av landet.

Semester
Source: https://www.maxpixel.net/Urban-City-Apartment-Skyline-Buildings-Rooftop-2569550

The Winery Hotel, Solna

Denna kända takbar, med inslag av rustik design mixat med urbana drag, bjuder på ett extremt bra utbud av vin och bekväma solstolar för skönt eftermiddags häng. I fjol blev hotellet omskriva och listade i Forbes Magazine, och i år är det Australienska Vouge som har fått upp ögonen för The Winery Hotel. Hotellet, som i 2016 slog upp portarna för första gången, har en terrass där gästerna kan njuta av det stora utbudet vin i solnedgången över Stockholm och Friends Arena. Som hotellgäst så får man ta del av takpoolen och andra besökare kan köpa ett dagspass. Under sommaren står event som sommarfest, fotbolls-VM, Pride med mera.

Cielo Roof Top Bar, Göteborg

På hotellet Bellora i Göteborg hittar vi en av de takbarerna som har blivit rankad av Hotels.com som en av världens bästa takbarer. Hotellet och takterrassen ligger på Avenyn, uppe på sjunde våningen och har en fantastisk utsikt över Göteborg stad. Ägarna har tidigare förklarat att det vinnande konceptet går ut på att skapa en levande mötesplats och där deras Margaritas har blivit lite utav en signaturdrink. Förutom dessa läckra sommardrinkar kan man även ta en bit mat i form av chark och ost eller deras kända pizzor.

Kitchen & Table by Marcus Samuelsson och Kasai in the sky, Malmö

I syd hittar vi två intressanta barer och restauranger i hjärtat på Malmö, där Kitchen & Table by Marcus Samuelsson riktar in sig på urbana, amerikanska smaker och där Kasai in the sky är en av Malmös bästa japanska restauranger. I skybaren Kitchen & Table erbjuds en resa för den globala resenären när Manhattan möter Möllan och lokala råvaror och smaker blandas samman och i baren utlovas en fantastisk utsikt 85 meter över Malmö och havet. Kasai in the sky, också med en fantastisk utsikt, erbjuder sushi i alla dess former och är känd för sin extraordinära brunch.

Stockholm under Stjärnorna, Stockholm

Detta är antagligen Stockholms och kanske även Sverige största takterass med sina 1200 kvadratmeter, lokaliserad vid Brunkebergs torg. Takparken som ligger 47 meter upp har tre olika barer och tillräckligt med utrymmer för lounge-häng i grupp eller på tu-man-hand. Ägaren Petter Stordalen har i år även sett till att lansera två nyheter, nämligen loungen Molnet och Djungeln, en konstgjord strand med sand och palmer. Dessutom så lovas 360 graders utsikt på den vackra huvudstaden och hotellet At Six bjuder på olika aktiviteter som till exempel DJs, storbildsskärmar, olika typer av street food och yoga – aktiviteter nästan hela dygnet runt!

En god nyhet som också finns tillgängligt dygnet runt, är Lottolands 24/7 dragning på Keno. Man behöver numera inte vänta längre på att nästa dragning ska ske, utan nu sker dragningarna var 4e minut. Dessutom ser Lottoland till att du kan vara med och delta från vilken rooftop som helst via din smartphone, oavsett timme på dygnet. Välj dina 10 favoritnummer mellan 1 till 80 eller slumpa fram en rad för att sedan klicka på ”Skicka in”, så är din rad med och tävlar. Så de till att ta del av en utav de 360 dragningarna per dag tack vare Lottolands Keno dygnet runt, direkt från takterrassen!

Semester

Lido Bar, Ystad

I Ystad ligger ett av Sveriges mest kända spa och bad, nämligen Ystad Saltsjöbad som under de senare åren har blivit ett mer och mer populärt resmål. Med en nyrenoverad lounge och ändringar i stora huset, är hotellet redo för en ny säsong. I receptionen möts man av ”Lidoplayground” som är en lekplats för vuxna med t.ex biljardbord och shuffleboard. Dessutom har restaurangen ett nytt koncept med italienska Gildas som ger en intim känsla och fun-dining. Men det som antagligen är mest storslaget är Lido Bar och Lido by the pool – hotellets rooftop och pool, där man kan ligga och glimta ut över havet.

Semester
Source: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ystad_Saltsj%C3%B6bad_2013.jpg
2019-07-15