Rooftopbarer i Japan

Takbarer i Japan
https://www.pexels.com/photo/alcohol-alcohol-bottles-bar-beverage-372959/

Det finns mycket att upptäcka i Japan och en sak som man inte bör missa vid ett besök i landet är utsikten från en skyskrapa. Både Tokyo och Osaka har flera rooftopbarer där man kan avnjuta ett glas vin, mat i världsklass och en utsikt över städernas moderna skyline. Här tipsar vi om fem rooftopbarer som du inte får missa i Japan.

Two Rooms Grill Bar, Tokyo

Det här är en av Tokyos mest eftersökta takterrasser med en utsikt över Aoyama och Shinjukus glittrande lampor på kvällen och stadens skyline på dagen. Two Rooms Grill Bar ligger på Omotesandos Ao-komplexets femte våning och har öppet från morgon till kväll. Baren och restaurangen ligger under öppen himmel och är ovanligt stora för att ligga i Tokyo. Brunch, kött av premiumkvalitet och teppan-grillad fisk serveras tillsammans med en vinlista med över 1800 viner.

The Gate Hotel Kaminarimon Restaurant & Bar, Tokyo

Om du vill uppleva en av Tokyos bästa utsikter ska du bege dig till Asakusas The Gate Hotel Kaminarimons 13:e våning. Inuti restaurangen finns golv-till-tak-fönster och är det bra väder kan du sitta på terrassen och se ut över Tokyo Skytree. Menyn som serveras är fransk bistro och dryckesmenyn är fylld med fina viner samt klassiska cocktails som gin & tonic.

New York Bar, Tokyo

Park Hyatt är det mest kända hotellet i Japan tack vare filmen Lost in Translation som spelades in på hotellet. New York Bar ligger på hotellets 52:a våning och är precis lika sofistikerad i verkligheten som på filmen. Det finns inte någon öppen takterrass, men fönster som går från golv till tak ger en fantastisk utsikt som man aldrig glömmer. I New York Bar spelar jazzmusiker live varje kväll och det står på deras hemsida vilka musiker som spelar när. Här finns den största samlingen av kaliforniska viner i Japan, flera whiskysorter samt klassiska och unika cocktails.

Absinthe Solaar, Osaka

På toppen av varuhuset Takashimaya i området Namba ligger romantiska Absinthe Solaar som är perfekt att ta med en dejt till. Det finns både en öppen takterrass och servering inomhus. Restaurangen och baren serverar mat från Medelhavet; både grekiskt och marockanskt. Om du bara är ute efter en drink får du inte missa deras cocktailbar där bartenders i världsklass blandar drinkar. Absinthe Solaar är fyllt med levande ljus och kristallkronor som ger baren en mysig stämning.

Hankyu Poolside Beer Garden, Osaka

Hankyu Poolside Beer Garden är bara öppen under sommarmånaderna och då är det en riktig festatmosfär som lockar expats, turister och lokalbor. Hit kommer man för att njuta av en gigantisk buffé i kombination med en bottenlös bar. Du får dricka och äta hur mycket du vill för ett fast pris, så vill du besöka en rooftop bar men har en snäv budget är det här något för dig. Här finns även en stor pool som du kan svalka av dig i. Ölträdgården har plats för 500 personer, så här blir det ofta en livlig feststämning och det är lätt att träffa nya människor.

2020-01-16