Resa efter corona – Tips som passar alla budgetar

En dag är vi där, när corona och covid-19 inte längre håller hela världen i ett järngrepp. Förhoppningsvis är inte den dagen heller för långt bort. Med lovande vaccin i sikte kan vi återigen börja njuta av takbarer världen över. Något som vi verkligen ser fram emot.

Risken finns däremot, att det är många fler som ser fram emot det. Därför kan också en redan ansträngd resebransch bli övermättad. En stor fördel för både resebolag och hotell. Men inte nödvändigtvis för takbars-älskaren med begränsad budget.

Specifika och populära destinationer kan därav öka markant i pris. I alla fall till en början. Vill du tvunget ändå till din favoritbar och behöver ett tillskott finns det smartare och mindre smarta sätt. Tar du ett lån till din resa rekommenderar vi absolut att du tar ett lån utan UC. Därmed sänker du inte din kreditvärdighet bara för en resa. På jämförelsesajten Kredity hittar du även de bästa alternativen för dessa lån.

Oupptäckta pärlor bland takbarer

Ett alternativ är däremot att du bortser från de mest populära destinationerna. Det finns nämligen gott om oupptäckta pärlor ute i Europa. Flertalet, som dessutom är ett bättre alternativ för en begränsad resebudget. Vill du bryta ny mark, och tipsa vänner istället för att bli tipsad, så har du följande alternativ.

Tallinn, Estland – Nära men ändå så långt borta. En dryg timmes flygning (egentligen cirka 50 minuter) från Stockholm gör det väldigt lätt att ta sig till och från. Med ett brett utbud som sträcker sig långt längre än en destination för dagskryssning så finns det mycket att upptäcka. Gällande takbarer så har du ställen som Suveterass, Terass, ROOF, Horisont och Katusekohvik.

Alla med en adress mitt i city men inget man i första hand hittar till om man bara spatserar längs gatorna i gamla stan. Är du ute efter arkitektur över det vanliga i kombination med fantastiska vyer ska du till Maru. Takbaren är nämligen belägen uppe på en fortifikation som byggdes under tidigt 1500-tal som en del av ringmuren.

Brno, Tjeckien – Prag i all ära. Men missa inte studentstaden Brno i södra Tjeckien. Tjeckiens näst största stad har inte bara en vacker stadskärna med en rik historia. Utan även hustak som huserar takbarer som är väl värda ett besök. Flertalet av dessa passar även begränsade budgetar.

För de bästa vyerna ska du ta dig till Crash Bar och Sunset. En annan stor fördel är att du kan kombinera resan med gott om alternativ för rooftop-boenden för en helhetsupplevelse.

2020-11-17