Välj rätt mascara när du ska till takbaren

Vilken mascara som passar bäst när du vill vara lite extra fin på takbaren beror på olika faktorer. Samtidigt finns det några gemensamma nämnare som kännetecknar mascaror som gör besöket på takbaren lite extra glamoröst.

Är det varmt så är det bra med en mascara som inte rinner om du börjar svettas, det gäller också när kvällen kommer och det kanske blir rejält party i baren. För att hitta den perfekta mascaran finns det några tips och några saker att tänka på när du väljer din produkt.

Mascara takbar

Rätt mascara ger det perfekta slutresultatet

Fylliga och längre fransar som inte klibbar är det bästa slutresultatet. Vattenfast mascara håller längre och är perfekt på takbaren där det kan bli varmt i solen. Du slipper oroa dig för att mascaran ska börja rinna och du vet den håller hela dagen. Nackdelen är att det krävs speciella produkter för att få bort mascaran, annars är det lätt att gnugga lite väl mycket och då tappa ögonfransar.

När du ska köpa mascara kan det därför vara bra att välja både en vattenfast och en mascara som inte kräver speciella rengöringsmedel. På så sätt kan du växla och låta ögonfransarna vila. Du kan hitta många olika varianter på https://www.luxplus.se/underkategori/mascara som passar till olika tillfällen.

När du är på takbaren kan du också tänka på vilket sorts pigment som används. Det finns mascaror som har ultrasvart pigment, den typen av mascara klarar gassande solsken och gör sig lika bra när kvällen kommer. Mascaror är också en färskvara och ska alltid vara flytande och krämig till konsistens. Det kan även samlas bakterier och det är lagom att byta ungefär var tredje månad.

Bra mascaror irriterar inte ögonen

Oavsett om du sitter på en läcker takbar och blickar ut över Bangkok, eller om du befinner dig i norra Europa vill du ha en mascara som inte irriterar ögonen och svider. Bland annat Astma och Allergiförbundet har information om ämnen som kan vara allergiframkallande. Har du ofta problem med att mascaran svider kan det vara bra att läsa på om vilka ämnen som kan framkalla allergier i smink.

De allra flesta mascaror av bra kvalitet har inga allergiframkallande ämnen i sig. Vet du med dig att dina ögon är extra känsliga så välj alltid produkter framtagna speciellt för känsliga ögon. Var alltid noga med att tvätta bort sminket med skonsamma rengöringsmedel när du ska sova.

Förutom att ha en bra mascara som håller hela dagen, oavsett väder och som ger dig de där extra fylliga ögonfransarna är det bra att tänka på att skydda ögonen med solglasögon. Bra solglasögon gör inte bara att du kan njuta mer av utsikten, du skyddar ögonen mot skadlig UV-strålning.

2021-11-30