Populära rooftop-barer i Sverige

Takbarer är inte något du endast kan besöka i New York, Singapore eller Bangkok. Även Sverige har flera takbarer som är väl värda ett besök under sommaren. Många hittar du i anslutning till ett hotell, men du kan förstås besöka dem även utan att bo där.

Stockholm under stjärnorna

En av de nyaste takbarerna i Stockholm och framförallt en av de livligaste som bjuder in till mest fest är Stockholm under stjärnorna, eller SUS, som stället också brukar benämnas. Den öppnade 2018 och ger en 360 graders utsikt över Stockholm. Något långt ifrån alla takbarer ger.

Takbaren har olika delar. Du hittar bland annat Djungeln som är ett riktigt paradis med både sandstrand och palmer. SUS arrangerar event flera gånger under sommaren. Du kan inte boka plats i takbaren, utan här är det först till som kvarn gäller.

Stockholm under stjärnorna ligger i anslutning till hotellet At Six. Du tar hissen upp, men kommer att behöva gå några trappsteg den sista biten.

Rooftop Bar Helsingborg

Det är inte enbart storstäderna i Sverige som kan erbjuda takbarer. Högst upp på Clarion Hotel Sea U i Helsingborg hittar du Rooftop Bar Helsingborg. Eftersom hotellet ligger längs med kajen i centrala Helsingborg kommer du att få en magnifik utsikt över vattnet. Särskilt vackert är det förstås vid solnedgången en molnfri sommarkväll.

Under sommaren arrangerar Rooftop Bar flera event. Baren ligger endast några minuters promenad från centralstationen i Helsingborg. Det innebär att du inte behöver semestra inne i Helsingborg för att kunna besöka baren.

Cielo Rooftop Bar i Göteborg

Avenyn, huvudgatan i Göteborg, oftast full av liv och rörelse. Vill du komma bort från vimlet nere på gatan men ändå njuta av cityliv är Cielo Rooftop Bar ett bra val av takbar. Belägen på sjunde våningen är baren inte den högst placerade takbaren du kan hitta, men den kommer att ge dig tillräckligt bra utsikt över det som händer nere på avenyn.

Förutom goda drinkar hittar du också enklare maträtter. Stället har en härlig stil med inspiration från både London och New York. När vindarna börjar bli för kyliga kan du ge dig ner till markplan. Där hittar du nattklubben 8eight, ett ställe du kan svänga dina lurviga hela natten om så önskas.

Men många söker förstås lugnet och vilan på semestern. För den som vill kombinera utsikt med stillhet är ett tips att leta efter en stuga med egen rooftop att hyra under semestern. På sajten Stugknuten kan du leta stugor i olika storlekar och prisklasser som är precis det du längtar till för en avkopplande semester med vidgade vyer.

2023-06-29