Planera besöket till takbarer i Sverige

Att besöka en takbar finns det inte mycket som slår och särskilt under årets varmare månader är tillströmningen till Sveriges takbarer stor. Framför allt i Stockholm och Göteborg är intresset för takbarer större och här finns också ett betydligt större utbud än i resten av landet.

Om man planerar in att besöka en av Sveriges takbarer finns det några saker som man bör ha i åtanke för att få den allra bästa upplevelsen. Allra minst är det viktigt att hitta ett passande boende för kvällen innan man börjar leta efter en mysig takbar att besöka. Besök hemsida för att ta del av mer information och jämför olika boenden för att hitta det bästa valet.

Sverige ställer med sitt utmanande väder krav på att takbarerna också är anpassade för att kunna besökas i ur och skur. Här kan man läsa mer om några av Sveriges bästa takbarer och vad man ska tänka på inför besöket för att få en mer skräddarsydd upplevelse.

Takbarer för årets alla väder

Eftersom Sveriges väder varierar så kraftigt från månad till månad är det nödvändigt att man bokar en takbar som passar dagens väder. Att boka mer spontant kan därmed vara ett bättre alternativ, om man inte planerar in att besöka ett mycket populärt ställe som kräver att man bokar långt i förväg.

Men även fast konceptet med takbarer är att man ska kunna äta och dricka närmare himlen, få en fin vy att uppskatta under kvällen och även ta ett glas under stjärnorna är de flesta takbarer i Sverige även anpassade för att man som besökare ska ha en trevlig upplevelse oavsett väder och vind. Här förses man till exempel med mysbelysning, värmefläktar och många ställen har även markiser eller tak som kan dras för om vädret skulle bli aningen ostabilt.

Detta innebär att man kan njuta av en trevlig kväll utomhus i både solsken och regnskurar. Dåligt väder behöver därmed inte sätta käppar i hjulet för kvällen. Men det gäller också att man lägger ner lite mer tid på att fundera över vilka alternativ man har och jämföra olika takbarer för att kunna välja det bästa för kvällen.

Vilken typ av upplevelse letar man efter?

Planeras ett besök in för att fira en födelsedagsfest, bröllop eller är det en mer klassisk utekväll för att kunna umgås på ett trevligt sätt?

Beroende på vilken typ av upplevelse man letar efter finns det lite olika saker att ha i åtanke. Atmosfären och inredningen skiljer sig väldigt mycket mellan olika ställen och med många olika val kan det ibland vara svårt att avgöra vilken takbar man ska besöka. Ta alla punkter i åtanke, så som meny och helhetsintryck för att kunna göra ett mer skräddarsytt val som hela sällskapet kommer att uppskatta.

Bästa takbarerna i Sverige

Sverige har ett väldigt stort utbud av populära takbarer och oavsett vart i landet man befinner sig är det inte långt till närmsta tillhåll. Men det är särskilt några takbarer i Sverige som har fått lite mer uppmärksamhet och som är värt ett besök.

Stockholm under stjärnorna - 1 200 kvadratmeter stor terrass

Det relativt nyöppnade hotellet At Six i Stockholm har slagit på stort och även designat ett av huvudstadens mest besökta takbarer - Stockholm under Stjärnorna, eller SUS som den kallas för av stadens invånare. Här har man hela 1 200 kvadratmeter utomhus att umgås på och här erbjuds man en variation av lyx och avkoppling.

Denna färgglada takbar är därmed ett bra val för flera olika typer av tillställningar och sällskap, där man kan njuta av professionellt blandade cocktails, en storslagen vy över huvudstaden och välsmakande streetfood från världens alla hörn. Ett måste att besöka om man är i Stockholm. Intresset är stort så boka gärna bord så långt innan som det går!

Taket i Göteborg - Utsikt över Göta Älv

På Comfort Hotel hittar man på sjunde våningen den mycket omtalade takbaren Taket i Göteborg. Med sin mycket vackra utsikt är det inte mycket som slår en kväll med öl från Göteborg, härlig bakgrundsmusik och utsikten över Göta Älv som helt klart bidrar med sitt för att ge takbaren sitt trevliga helhetsintryck.

Av flera hemsidor har också just Taket utsetts som en av Europas mysigaste takbarer och är bara enligt detta värt ett besök. Förutom lokala drycker har man även möjlighet att beställa in god mat att kombinera med. Oavsett tillställning är detta ett stort dragplåster i Göteborg och inte allra minst när solen är framme.

Kasai in the Sky - Japansk upplevelse i Malmö

Om man besöker Malmö är det istället takbaren Kasai in the Sky som bör stå högst upp på listan. Här kan man se Malmö från sin allra bästa sida, samtidigt som man också kan välja och vraka mellan ett gediget utbud av japansk mat och tillhörande drycker. Takbaren ligger mitt i Malmö nära Centralstation. Tar man sig 14 våningar upp i Studiohuset kliver man rakt in i en trevlig atmosfär som man spendera timmar i.

Så beroende på hur man bäst vill spendera kvällen finns det mängder av takbarer att välja mellan i Sverige. Gör ett passande val, kika på hur vädret ser ut framöver och sedan är det bara att börja bjuda in sina nära och kära för en kväll under stjärnorna!

2023-01-31