Nya rooftopbarer i Dubai

Dubai har nog aldrig varit hetare som ett resemål och årligen flockas hundratusentals resenärer bland super-yachter, märkesbutiker, lyxhotell och en nästintill överväldigande känsla av total glamor.

Efter byggnationen av en fullständigt makalös har behovet för rooftopbarer ökat markant i staden och det är något som det konstant byggs nya av. Så i samband med att antalet takbarer ökar, mängden svenska turister som besöker Dubai stiger och fler och fler spelföretag lottar ut resor till lyxstaden, har vi satt samma en lista över de nyaste rooftopbarerna i Dubai.

Nyöppnade takbarer att besöka i Dubai

Förutom klassiska rooftopbarer som den man hittar vid Westin Dubai eller storfavoriten Penthouse, etc. finns det en hel uppsjö av nya och planerade barer som kommer öppna på stadens alla skyskropors tak. Nedan har vi listat några av de mest efterlängtade; en del av dem har redan öppnat, andra kommer öppna under 2019 och 2020 och ett par av dem har nyligen genomgått stora renoveringar.

Men låt oss inte bli långdragna. Här är de nyaste rooftop-barerna i Dubai.

The Royal Atlantis Resort & Residences

The Royal Atlantis Resort & Residences planerar att slå upp dörrarna under 2020 med fler än 740 rum utspridda över 43 våningar, och makalösa 90 pooler. Förutom enastående rum och sviter och service i världsklass, kommer hotellbesökare få tillgång till 35 olika restauranger varav 10 drivs av kändiskockar. Naturligtvis kommer hotellet även ha en storslagen rooftop med pool, lounge, barer och en restaurang.

Har du möjlighet att planera en resa framåt slutet på 2020 så rekommenderar vi att du ger The Royal Atlantis en chans. Det kommer bli en upplevelse du sent kommer glömma.

Paramount Hotels & Resorts

Paramount Hotels & Resorts är en del av filmbolaget Paramount och ett av deras första hotel kommer öppna i Dubai. Hotellet kommer vara starkt influerat av filmvärlden och Paramounts egen historia som en av de absoluta storspelarna i Hollywood.

Gäster kommer bland annat kunna boka privata screenings av filmer och allt från gästrum till offentliga ytor kommer vara designad med filmer som inspiration.

Hotellet har även en stor rooftop med tillhörande pool och bar planerad och som det ser ut kommer det bli den perfekta takbaren i Dubai för filmälskare.

Address Sky View

Address Sky View är den senaste satsningen för hotellkedjan Address Hotels och planen är att hotellet slår upp dörrarna under 2019.

Själva byggnaden består av två torn där en tornet är för privata boenden och det andra designats till att bli ett hotell. Besökare kan förvänta sig lyx i dess allra bästa form och för den som verkligen vill uppleva Dubais världskända skyline, kommer takterrassen som knyter samman de två byggnaderna vara ett perfekt tillhåll.

Förutom pooler byggs däcket mellan tornen med barer, lounger och allt annat man kan tänkas behöva.

Waldorf Astoria i DIFC

Mitt i 2019 öppnade Waldorf Astoria ett splitternytt hotell i Dubai International Finance Center. Hotellet är storslaget på alla tänkbara vis och förutom en stor samling lyxiga hotellrum erbjuds här mat från alla världens hörn.

Hotellgäster kommer även få tillgång till byggnadens rooftop-lounge och även om inte själva takbaren är nyöppnad så är hotellet det.

40 Kong

40 Kong har länge varit ett välkänt vattenhål i Dubai och dess magnifika rooftop har varit den främsta dragningskraften. Uppenbarligen är baren inte nyöppnad men däremot genomförde man nyligen en stor renovering av lokalen och idag känns ytan lyxigare än någonsin. Dessutom lyckades man förbättra utsikten över staden under renoveringen så även om du besökt baren tidigare, kan det mycket väl vara värt ett nytt besök snart.

För en komplett guide besök den här sidan.

2019-09-26