Las Palmas - ön vars stadspuls lätt glöms bort

När man hör om resmålet “Kanarieöarna” så brukar de flesta associera det med sol, bad, stränder och tyskar i speedos. Många svenskar som reser dit på charter någon gång blir nöjda med att få lite bränna under vintern och att få njuta av en uppfriskande sangría eller två. Vad många däremot missar är de städer som även finns på öarna - vare sig det är Santa Cruz de Tenerife elle Las Palmas på Gran Canaria - och det utbud som dessa små metropoler har att erbjuda borde inte glömmas bort.

Las Palmas är en liten storstad som både har puls och strand

Las Palmas som ligger på en av de större öarna, Gran Canaria, är en stad med ett mångfaldigt utbud. Staden ligger på nordöstra sidan av ön, och erbjuder en härlig blandning av det internationella med det lokala. Utbudet av restauranger, barer och klubbar likväl som shopping, kan mäta sig med de flesta europeiska städer. Skillnaden är att man kulturellt får de kanariska inslagen i både historia som i det inhemska köket.

Eftersom staden ligger vid kusten så finns det också ett trevligt utbud av takbarer som ger både utsikt över stad och hav. De har ofta ett yngre klientel av folk som vill ta en eftermiddagsdrink eller välklädda par som vill njuta av en middag med utsikt. Ibland används takbarerna som en lokal att ha events på, såsom produktlanseringar där man inkorporerar produkter som håroljor, kroppsprodukter med aloe vera och solskydd. Allt som passar en plats med vind och sol. Håroljor som skyddar håret mot slitage är populärt och trenden har vuxit sig stor. Produkter med allt från argan, jojoba och avokado mixas med produkter från välkända varumärken. Är du nyfiken, se fler håroljor på Vackervarld.se.

TAJ Rooftop & Lounge

På toppen av ett modernt hotell med sju våningar finns en restaurang med lounge som erbjuder ett modernt kanariskt kök, drinkar av världsklass och musik på kvällarna. Utöver events så erbjuds generellt en högre puls med DJ-sets varje vecka och folk från olika delar av europa kommer dit för att njuta av drinkar och mat till utsikt och pulserande musik.

Alis Rooftop Bar

Även den belägen högst upp på ett hotell. Denna tillhör hotellkedjan Barceló. Med VIP service under dagen där de även har en infinity pool kan de stoltsera med deras service i världsklass när de även öppnar för allmänheten under kvällen.

Rooftop & Terrace Aloe

Vid den populära stranden las Canteras finns hotell Aloe med en takbar som mer riktar in sig på att vara en nattklubb. Kvällstid serveras det lätt, hälsosam mat, för att gå i linje med den allmänna inriktningen som de annars har på hotellet.

Så till nästa vintersemester, varför inte kombinera sol och bad med lite härligt stadsliv?

2022-10-18