Bästa kreditkorten på resan 2019

Att ta med sig ett kreditkort på resan till världens bästa takbarer är både säkrare och ekonomiskt smartare än att använda ett vanligt bankkort. Med ett resekort ingår försäkringar och bonussystem som kan göra resan billigare. Här tipsar vi om de tre bästa kreditkorten inför resan 2019.

Kreditkort för takbarer

Bank Norwegian

Norwegian kreditkort har ingen månads- eller årsavgift och inte heller någon uttagsavgift i Sverige, EU eller resten av världen. Kortet kommer dessutom med ett unikt bonusprogram som låter dig köpa rabatterade flygbiljetter med intjänade CashPoints. En intjänad CashPoint motsvarar en norsk krona och har du samlat in tillräckligt många kan du få gratis flygbiljetter.

Vid köp av biljetter via flygbolaget eller deras samarbetspartners ingår det en bonus på 10 %. Köp hos samarbetspartners som exempelvis hotell eller uthyrare av bilar ger också CashPoints. Övriga köp på kortet kommer med en 0,5 % bonus. Det går att ta del av en mängd olika rabatter genom programmet Reward där du handlar i flera välkända e-butiker till rabatterade priser.

När resan har betalas med kreditkortet är både en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd inkluderat. Förseningar, försenat eller förlorat bagage, olycksfallsförsäkring och självriskskydd för hem, villa och personbil ingår i reseförsäkringen. Det går dessutom att välja till flera skydd.

Bank Norwegians kreditkort maximala kreditbelopp avgörs utifrån sökarens ekonomiska förutsättningar. Räntan ligger på 19,99 % och den effektiva räntan är 21,93 %. Kortet har ett valutapåslag på 1,75 %.

Marginalen Traveller Mastercard

Marginalen Traveller är ett utmärkt kreditkort med flera fördelar för resenärer. Kreditkortet har en heltäckande reseförsäkring som är överraskande bra om man jämför resekort. Försäkringen gäller om minst 75 % av resan betalas med kortet. Avbeställningsskydd, resestartsskydd, bagageförsening, olycksfallsförsäkring, hem/villaförsäkring och självriskskydd ingår.

Kreditkortet kostar 395 kronor per år och valutapåslaget är 1,65 %. Påslaget läggs ovanpå alla uttag och köp som sker utomlands. Uttagsavgiften på Marginalen Traveller är 3 % och minst 35 kronor. Kortet är därför bättre att använda till stora köp och inte som ett uttagskort. Den högsta krediten som går att få ligger på 150 000 kronor men sätts individuellt. De två första månaderna är räntefria, sedan tillkommer det en ränta på 16,90 % och den effektiva räntan är 18,99 %.

Alla köp som görs på kortet ger poäng och sju spenderade kronor motsvarar ett poäng. Den insamlade poängen går att använda för biljetter, men det går även att köpa andra saker såsom resväskor eller upplevelser. Marginalen Bank har ett samarbete med över 200 nätbutiker som ger återbäring vid köp. När du handlar något i en samarbetande butik får du därmed pengar tillbaka på köpet genom att rabatten dras av från fakturan. Det går att få upp till 25 % återbäring hos flera populära butiker.

Santander Mitt kort+ Mastercard

Santander Mitt kort+ passar lika bra till vardags som på resan. Kreditkortet kommer till exempel med en reseförsäkring som betalar ut ett högre belopp jämfört med andra kreditkort i samma prisklass. Reseförsäkringen innehåller allt man förväntar sig av en försäkring som till exempel avbeställningsskydd, olycksfallsförsäkring, bagageförsäkring och personförsening. Den omfattar även självriskeliminering för hyrbilar, en försäkring som kan spara in mycket pengar jämfört med hyrbilsbolagens egna försäkringar.

Santander Mitt kort+ har dessutom inget valutapåslag vid utlandsköp. Det är ovanligt, men mycket välkommet eftersom du då kan handla som vanligt under resan utan några extra kostnader. Uttagsavgiften ligger på 3 % och minst 35 kronor. Kreditkortet har en årlig avgift som varierar beroende på vilken typ av kort du väljer. Genom att använda dig av en rekommenderad och bra site för jämförelse av kreditkort kan du hitta det mest fördelaktiga kortet med lägst årsavgift. Santander Mitt kort+ erbjuder 60 dagar räntefri kredit. Efter 60 dagar ligger räntan på 14,95 % och den effektiva räntan på 17,55 %.

Kreditkortet har inte ett bonusprogram, men det går att få återbäring på flera olika butiker. Banken har över 200 anslutna webbutiker och återbäringen kan ligga på upp till 25 %.

2019-04-29