Koppla av i Europas bästa takbarer

Det är något magiskt med takbarer som erbjuder spektakulära utsikter och en fantastisk stämning i exklusiva omgivningar. Denna artikel diskuterar några av de allra bästa takbarerna i Europa. Texten kommer kika på olika fördelar med takbarer och presentera olika avkopplande aktiviteter som passar in i denna miljö.

Magin med takbarer

Takbarer skiljer sig från vanliga barer genom att placera magiska utsikter i centrum för hela barupplevelsen. Det handlar alltså inte enbart om att dricka eller äta något läckert men att bli hänförd av en storslagen utsikt och charmig stämning. Takbarer erbjuder samtidigt utmärkta möjligheter till avkoppling och att varva ner genom att läsa sin favoritbok medan man njuter av utsikten. Takbarer är också en perfekt miljö för sociala aktiviteter som att spela poker och ett utmärkt tillfälle att imponera sina vänner med sina poker händer och poker face. Nedan presenteras några av Europas allra bästa och mest imponerande takbarer och vad dessa erbjuder i form av dryck, sevärdheter och underhållning. Sist men inte minst så är takbarer utmärkta ställen att uppleva den lokala kulturen och landskapet från en fördelaktig utsiktspunkt.

Piz Gloria, Schilthorn, Schweiz

Få barer kan mäta sig med den utmärkta takbaren Piz Gloria som erbjuder en fantastisk 360 graders panormautsikt från alptoppen Schilthorn i de schweiziska alperna på nästan 3000 meters höjd. James Bond fans förknippar denna ikoniska bar med den klassiska 007 filmen I hennes majestäts hemliga tjänst från 1969 med den australiske skådespelaren George Lazenby som James Bond. För att besöka Piz Gloria så skall man ta en linbana upp till toppen av berget. Baren erbjuder en spektakulär utsikt över ett naturskönt alplandskap och får människan att känna sig liten i denna storslagna natur. I baren kan man som besökare bland annat beställa Piz Glorias klassiska James Bond burgare med texten 007 på burgarbrödet. Som traditionen bjuder så skall 007 burgaren ätas tillsammans med en utmärkt varm cappucino som också har ett 007 tryck.

The Roof, Madrid, Spanien

Takbaren The Roof ligger i centrum av Madrid och erbjuder en hänförande utsikt över den vackra spanska huvudstaden. En snabb hissfärd upp till den utmärkta VIP baren och sedan gäller det att styra kosan ut till den imponerande takterrassen. Den lär rankas bland de tio bästa takbarerna i hela Spanien och bjuder på inbjudande design, bekväma soffor och DJs som spelar allehanda modern musik. Beroende på väder kan uppleva en hänförande 360 graders panorama utsikt över Madrid med stjärnorna glimrande ovanför sig.

TaKeT, Göteborg, Sverige

Den svenska västkustens pärla Göteborg finns en av Europas bästa takbarer med det passande namnet TaKeT. Denna imponerande takbar ligger på den sjunde våningen i Comfort Hotel i centrala Göteborg med utsik på den vackra Göta Älv. Det är både inspirerande och rogivande att titta ner på båttrafiken som rör sig i vattnet och den vackra staden som breder ut sig framför en. Vid sidan av en hänförande utsikt så erbjuder baren bland annat olika utställningar, DJ musik och avkoppling i form av rooftop yoga. Emellanåt så arrangeras det olika sociala vin- och öl events med olika bryggerier. Möblemanget är bekvämt och stämningen kombinerar en trendiga toner med en avkopplande miljö som passar perfekt för avkoppling oavsett tiden på dygnet.

High Note SkyBar, Budapest, Ungern

Nära den kända St. Stephens katedralen i Budapest ligger High Note SkyBar som brukar räknas bland de bästa takbarerna i Europa och till och med hela världen. Denna imponerande takbar kombinerar elegans med en hänförande 360 graders panorama utsikt över den vackra ungerska huvudstaden. Denna takbar är öppen året runt och har ett elitteam av kockar som står för högklassiga och välsmakande kulinariska matupplevelser. Här kan man som besökare välja och vraka mellan allt från enkla snacks till mer raffinerade maträtter. Takbaren frestar också med sina unika signaturdrinkar och relativt moderata priser jämfört med Sverige och västeuropeiska länder.

Ceresio 7, Milano, Italien

I den norditalienska modestaden Milano finns den utmärkta takbaren Ceresio 7. Detta spektakulära ställe bjuder på hela två swimmingpools uppe på taket och erbjuder en fantastisk utsikt över Milano. Den hänförande utsikten kompletteras av en lyxig restaurang som bjuder på läckra italienska rätter. Vid sidan av coola drinkar så serveras det naturligtvis också åtskilliga av Italiens och Europas allra bästa viner.

Sky Bar, Barcelona, Spanien

Den utmärkta takbaren Sky Bar ligger uppe i Grand Hotel i den vackra spanska staden Barcelona och bjuder på en imponerande utsikt över stora delar av staden. Det skulle inte förvåna någon om fotbollsstjärnan Lionel Messi besökte baren under sina många år i storlaget FC Barcelona. Interiören är elegant och barens meny frestar med välsmakande spanska maträtter och cocktails. Stället är mycket populärt så det är alltid bäst att boka i förväg innan man beger sig till denna bar.

Slutsats

Takbarer erbjuder ofta en hänförande panoramautsikt i behagliga och eleganta omgivningar. Om man gillar storstäder så kan man bland annat besöka de utmärkta takbarerna Ceresio 7 i Milano, The Roof i Madrid och High Note Sky Bar i Budapest. Göteborgsbaren TaKeT rankas bland de allra bästa takbarerna i Europa. När det gäller utsikt så är det få barer som slår den fantastiska baren Piz Gloria som ligger upp på 3000 meters höjd i de schweiziska alperna.

2021-12-07