Rooftops och takbarer fyllda med konstverk och tavlor

Takbarer konst

Hur magisk en utsikt från rooftops eller takbarer än må vara är det minst lika viktigt för ägarna till de här lokalerna att komplettera utsikten med snygg inredning och olika former av konst. Väggarna är inget undantag, för vilken gäst vill kliva in i en miljö som påminner om en operationssal? För den som är konstintresserad och på jakt efter nya, ännu inte fullt etablerade konstnärer kan just takbarer och rooftops vara ett bra ställa att upptäcka sådana. Främst gäller det talangfulla fotografer som är på väg in och upp i sin karriär.

Den digitala tekniken har bidragit till att det i dag är betydligt enklare att hitta den fotokonst man söker efter, eftersom så gott som alla som har tillgång till en mobiltelefon med inbyggd kamera kan ta bilder och redigera dem. Det har i sin tur lett till att det går att få tag i riktigt bra fotokonst till ett hyfsat billigt pris, eftersom ju större upplaga ett konstverk finns i, desto billigare blir det. Det blir helt enkelt en win win-situation för både ägarna till takbarerna och fotograferna eftersom den förstnämnda får tillgång till ett stort utbud av attraktiv konst som går att anpassa till lokalens övriga inredning och den sistnämnda, d.v.s. fotografen når ut med sin konst till en större publik än vad exempelvis en utställning på ett litet galleri skulle dra. Att som fotograf sälja sina bilder till renodlade e-butiker som Papertown, som trycker upp bilderna på canvas eller som posters, är ett effektivt sätt att väcka intresse för den konst man producerar.

Oavsett i vilken världsdel som du befinner dig, boende eller som resenär, kommer du garanterat att hitta spännande konst i de olika utrymmena eller på väggarna i en takbar Passa på att ta reda på fotografens eller konstnärens namn om du hittar något som du gillar. Inte minst för att du kan ha stött på en konstnär som inte är så etablerad ännu, vilket ger dig chansen att köpa konst som kan stiga i värde i takt med att upphovskvinnan/mannen blir mer känd. Att besöka en takbar som är fullproppad med konst kan också ge dig ett hum om vilken konst som passar in till olika inredningsstilar så att du sedan kan köpa billiga posters på liknande tavlor som passar in i ditt hem, eller varför inte den balkong eller uteplats som får agera bar och samlingsplats under sommarhalvåret. Dessutom har du ett gyllene tillfälle att spana in snygga ramar till din kommande fotokonst.

2019-02-25