Klädtips inför årets nyårsfirande

Nyårsfester är alltid roliga, inte minst eftersom man verkligen får en chans att klä upp sig lite extra. För på nyår ska det vara lyxigt, oavsett om du ska på en hemmafest eller på en snofsigare tillställning. Här kommer våra bästa tips om vilka herrkläder som passar till ett nyårsfirande.

Skjortor är alltid a och o

Detta klassiska plagg är svårt att göra fel med och därför har det en särskild plats i varje mans garderob. När det kommer till skjortor för nyårsfirandet får du gärna välja en i lite lyxigare material och med en skräddad passform. Skjortor ska helst vara i naturliga material och lätta att stryka, för då får du både mer komfort och ser till att du inte har några skrynklor som förstör stilen. Välj gärna en skjorta med lite mer exklusiva detaljer som emaljknappar, välplacerade veck och en skarp krage för att få till den där lyxiga stilen som passar på nyår. Bär gärna ihop med snygga manschetter för att få det där lilla extra. En stilig fluga är inte heller fel på nyår.

Kavaj, blazer eller smoking

En elegant kavaj eller tidlös blazer passar på alla högtider, eller varför inte en smoking? Är det någon gång en smoking passar bra så är det på nyår. Ska du ha på dig smoking så är det en del regler som bör följas. En smoking är nästan alltid svart eller mörkblå, men det finns även mer excentriska färger för den vågade.

Kläder nyår

Smokingkavajens slag har en rundare form än på vanliga kavajer och har ofta en annan färg, en kontrasterande rand eller är i ett annat material. Smokingbyxor färgmatchar kavajen och har ofta en rand längs bensömmen i samma material som kavajslagen. Till smokingen ska du nästan alltid ha en smokingskjorta i vitt. Skjortan har en gördel och en krage som är anpassad till fluga istället för slips. I regel bär man lackskor till smoking och traditionellt ska de vara svarta.

Mer avslappnat med väst

Att bära väst är aldrig fel och vill du ha en mer avslappnad stil så fungerar det utmärkt som ett alternativ till kavaj och smoking. Västen är ett mycket mångsidigt plagg och går att använda över en t-shirt, över skjortan eller polotröjan. Ska det vara mer formellt så kan västen vara en del av en tredelad kavaj. Om du ska ha den på nyårsfesten kan du välja ett lyxigare material, som exempelvis siden. Väst är ett klassiskt inslag i brittiskt herrmode och därför kan du gärna ta inspiration från de regniga öarna. Kombinera gärna västen med en snygg scarf.

2020-11-23