Maxa hudvårdsrutinen: För längre stunder över takåsarna

En eftermiddag på en takbar med solens strålar i ansiktet och hela världen under ens fötter kan låta som en dröm. Dagen efter kommer huvudet att vara fyllt av minnen, men de kan också synas i ansiktet.

Kanske har näsryggen fått lite mer färg än tänkt och det kan ha dykt upp partier med utslag i pannan, på hakan och kinderna. Innebär det att lounger i kvällssolen är ett minne blott? Inte då. Du behöver bara hitta en hudvårdsrutin som passar dig, och tänka på solskyddet.

Hudvård

Tre grundläggande steg

Vi är alla olika och har olika hudtyper. Alla mår däremot bra av en hudvårdsrutin som är anpassad för dem. Det är också viktigt att alltid skydda sig mot solen.

Det finns mer eller mindre enkla hudvårdsrutiner. Några kan inkludera uppemot 10 olika steg men det är framför allt tre steg som är grundläggande. Dessa är att rengöra, återfukta och skydda. Det här gäller morgon och kväll året om. Dina produkter kan behöva uppdateras med årstiderna. På vintern krävs det till exempel mer fukt och krämerna blir fetare. Sommaren kan kräva starkare solskydd men det räcker med lättare krämer.

Om du vill motverka fina linjer och öka spänsten i din hy kan du komplettera din rutin med olika serum. Dessa ska väljas efter hudtyp men även ålder. När du är i 20-årsåldern brukar fokus främst ligga på att underhålla huden. Ju äldre du blir, desto mer fokus läggs på att motverka ålderstecken och stärka skyddsbarriären.

Hitta hudvård enkelt

Ansiktsvård är som en religion för vissa och ett jobbigt måste för andra. Att hitta sin hudvårdsrutin har däremot sina fördelar. Huden kommer att bli och se friskare ut. Med ett solskydd kan du vistas utomhus längre utan att solens elakare strålar, UVA och UVB, kommer åt dig lika lätt.

Innan du köper hem krämer och cleansers är det viktigt att ta reda på vilken hudtyp du har. Tre vanliga hudtyper är oljig, blandad eller torr hy. När du handlar på nätet kan du filtrera din sökning för att enklare hitta rätt ansiktsvård för dig. Du kan ställa in filter för hudtyp, effekter och åldersgrupp. Det finns massvis med varumärken i olika prisklasser och du kan enkelt hitta den eller de produkter som passar din hy och plånbok.

Hudvård

Inifrån och ut

Ansiktsvård är bara ett steg mot en hälsosammare hy. Huden är faktiskt ett organ och inte bara det. Det är kroppens största organ. Det betyder att allt du stoppar i kroppen mer eller mindre kommer att påverka huden. En varierad kost med frukt och grönt, naturliga fetter och antioxidanter är ett bra steg till en hälsosammare tillvaro, och friskare hy. Sömnen är en viktig faktor. När vi sover frisätts hormoner och cellerna får en chans att återuppbyggas. En aktiv livsstil ökar blodcirkulationen och mindre stress sänker kortisolnivåerna, som kan bidra till hudens åldrande.

Hudvård

En vacker och frisk hy ger inte bara bättre självförtroende. Det är ett tecken på en hälsosam livsstil. Med rätt hudvårdsrutin, och solskydd, kan du fortsätta att samla minnen på din favoritbar, vare sig det är i sommarsolen över takåsarna eller uppe i bergen på after-skin.

2022-08-08