Hög tid för takbarer i Stockholm - sommar 2019

Publicerad: 13 maj, 2019

Äntligen börjar varmare vindar att blåsa över Stockholm och det är återigen dags att ta sig upp på taken och njuta av vyer över världens vackraste huvudstad.

Takbarer i Stockholm 2019
Bild: Scandic Continental

Nyheter, säsongsstart, speciella events: här ger vi er allt som är värt att veta för takbarerna i Stockholm säsongen 2019. Full info om varje takbar i Stockholm kan ni hitta här.

Stockholms takbarer 2019

SUS

Stockholm Under Stjärnorna drog igång sin andra säsong redan i april. Nytt för i år är att huvudområdet SUS får sällskap av Molnet, ett sofistikerat utrymme för välblandade cocktails med utsikt, och Djungeln, ett tropiskt paradis med både sand och palmer. Tillsammans med TAK presenteras också ett nytt och gemensamt nöjesprogram, vilket innebär större konserter och klubbar med artister som Timbuktu & Damn, Mr Ties, Maurice Fulton, Aurora Halal och Cymande.

Återkommande från 2018 är takbio, med filmvisning på terrassen varje söndag från 19.00.

The Nest at Downtown Camper

Gör sin andra sommarsäsong, och även om den uppvärmda takpoolen är öppen året runt så är detta det ultimata sommarstället i centrala Stockholm att mixa poolhäng med fantastiska drinkar från The Nest Cocktail Lounge. Perfekt för en 'hemester'.

The Winery Hotel

Winery Rooftop Terrace i Solna öppnar för säsongen den 17 maj och erbjuder sen avslappnat häng och eget vin alla dagar hela sommaren. Höjdpunkten i år blir förmodligen Summer Party @ Winery Rooftop Terrace den 14 juni. Eller den soliga dag du köper dagspass och kan njuta av den härliga takpoolen.

Taket på Gondolen

Taket på Gondolen drar igång sin 25:e säsong den 24 maj. Sen är det fritt fram att följa Slussen-bygget med en drink i handen hela sommaren lång.

Capital at Scandic Continental

Takterrassen på Capital öppnade redan den 1 april, i samband med att hotellet och takbaren firade 3 år. Så resten av sommaren är det fritt fram för dagliga (och nattliga) cocktails med utsikt över Stadshuset.

Scandic Anglais

Terrassen på 7:e våningen av Scandic Anglais är på många sätt det klassiska (och perfekta) AW-stället. Premiär för 2019 var den 10 maj, och terrassen är öppen onsdag-lördag (16-00) hela sommaren.

Sailor Bar (Scandic Sjöfartshotellet)

En annan Scandic-pärla, belägen på 7:e våningen av Sjöfartshotellet. Hade premiär 9 maj och är öppen torsdag-lördag under sommaren, ganska ofta med live-underhålling.

TAK

Med flera olika sektioner över flera våningar både inne och ute, är TAK väldigt mycket en året runt-destination. Men baren på terrassen öppnade i början av maj, och under sommaren erbjuds ett gemensamt nöjesprogram tillsammans med grannen SUS, vilket innebär större konserter och klubbar med artister som Timbuktu & Damn, Mr Ties, Maurice Fulton, Aurora Halal och Cymande.

Pane Fresco

När solen skiner är Pane Frescos terrass uppe på Åhlens-taket (precis som alla år) den perfekta destination för en lång lunch med fantastiska italienska smaker.

Takpark by Urban Deli

Takpark by Urban Deli på Sveavägen börjar nästan bli en klassiker, och öppnade för säsongen den 30 april. Som vanligt erbjuds en stor, luftig och livlig atmosfär, men speciellt för 2019 är: Klubb Jolene på utvalda torsdagar, Night of the 90's på onsdagar och Drag Bingo på måndagar.

Spa Bar på Clarion Sign

När vädret är bra så erbjuder Selma City Spa en Pool Club uppe på åttonde våningen av Clarion Sign. Njut av den härliga takpoolen, palmer och skön musik. På andra sidan av samma våning ligger också en cocktail lounge med terrass, öppen för drinkar på helgerna.

Rooftop Garden Bar på Clarion Sign

När vädret är bra så erbjuder Selma City Spa en Pool Club uppe på åttonde våningen av Clarion Sign. Njut av den härliga takpoolen, palmer och skön musik. På andra sidan av samma våning så öppnade i maj Rooftop Garden Bar, lanserad i ett exklusivt samarbete med Absolut och deras senaste initiativ “The Green Hustle” som syftar till att minska svinnet i världens barer. Öppet onsdag-lördag under sommaren, perfekt för att njut av fräscha cocktails, skön atmosfär och utsikt, allt med ett gott samvete.

Mosebacketerrassen

Mosebacketerrassen renoverades under vintern och öppnade i delvis ny skrud i april. Numera finns ett bättre kök, som bland annat serverar punkgrytor. Annars är den stora terrassen som vanligt ett perfekt ställe för sommarkonserter, och under 2019 uppträder bland andra Bob Hund, Lisa Ekdahl, Albin Lee Meldau, Linnea Henriksson, Plura och Atomic Swing.

På 7:e våningen av Södra Teatern finns också den lite mer hemliga Champagnebaren, öppen för alla varje kväll (om den inte är reserverad) och med en terrass som har fantastisk utsikt över Stockholm.

Barrio at Hornhuset

Öppnar när vädret blir varmt (på riktigt), det ultimata stället för avslappnade drinkar vid Hornstull.

Scandic Foresta

Hashtaggen #rättsidabron kan kanske diskuteras, men ett besök på Lidingö är inte komplett utan att först svänga för terrassen på Scandic Foresta. Öppnade för säsongen den 10 maj och erbjuder cocktails och BBQ med sjöutsikt.

Strömterrassen / Guldterrassen

De två terrasserna uppe på Kungliga Operan öppnar upp i böran av juni (3 juni preliminärt) för mat och dryck med utsikt över Stockholms mest klassiska delar.

Solstugan

95 år gammal, men still going strong! Kungsholms-klassiskern Solstugan öppnade den 26 april och är i full sommar-sving från den 27 maj, då det är öppet från 11.00 varje dag.

TAK på Slakthuset

Stor, urban och livlig takterrass i Slakthusområdet, som också har ganska 'urbana' öppettider. Om vädret är bra är terrassen med största sannolikhet öppen, och det är under 2019 (precis som tidigare år) en perfekt plats för ordentliga sommarfester.

Nya takbarer 2019

Arc på Blique by Nobis

Det nya och moderna Blique by Nobis vid Torsplan/Hagastaden kommer med en takbar och takrestaurang som heter Arc. Stor premiär var den 26 april, och här kan du njuta av rätter med inspiration från Europa och Asien, cocktails och en 360-grader utsikt över Stockholm.

Le Hibou på Bank Hotel

Bank Hotel vid Nybrokajen öppnade under 2018, men från och med den 17 maj 2019 erbjuder de också en cocktailbar med takterrass som heter Le Hibou. Elegans utlovas, kompletterat med en härlig utsikt över Nybrovikens inlopp.

Stängt 2019

Dramatenterrassen

Dramatenhuset renoveras under 2019, och deras terrass är därför tyvärr stängd hela sommaren. Men den återkommer 2020.

Skrivet av:
Rooftopguiden