Eurovision i Tel Aviv ger bra möjlighet till skönt takhäng för tillresta

Den artonde maj går finalen av Eurovision 2019 av stapeln i Tel Aviv, Israel. Tel Aviv bjuder på ett nattliv av hög kvalitet och några fantastiska takbarer att berika vistelsen med. Förra året vann Netta Barzilai tävlingen, vilket föranlett årets final i Tel Aviv. I år är det John Lundvik som representerar blågula intressen med sin låt Too late for love, vilken ges bra chans att hamna högt i det kvalitativa fältet.

Artisten är född i London och även huvudman bakom det brittiska bidraget, som framförs av Michael Rice. Den svenska låten är högt på listan över favoriter och ligger i skrivande stund på fjärde plats när man granskar alla bidrags odds hos spelbolag. Årets tävling har mötts av en hel del kritik, bland annat har ett upprop skrivits på av 171 svenska artister för bojkott av årets upplaga av Eurovision. Det ändrar inte det faktum att takbarerna i metropolen erbjuder en hel del valmöjligheter för besökare.

7 takbarer med fantastisk atmosfär
Netta vann förra årets upplaga av Eurovision Song Contest. ”Netta from Israel performing at the Eurovison Song Contest” by David Jones via Flickr (CC BY 2.0)

Hård kamp bland de fem bästa i ESC

Vem som vinner är den stora frågan. Om man granskar Eurovision Betfair odds står det klart att det är Nederländerna med Duncan Laurences låt Arcade som är den största favoriten att ta hem totalsegern, med ett odds på 2.8 i skrivande stund. Svenske John Lundvik ger tretton gånger pengarna tillbaka.

Ryssland med Scream och Schweiz med She got me skuggar favoriten. På femte plats i listan hittas Italien. Anmärkningsvärt är att deras bidrag Soldi är årets mest streamde på tjänster som Youtube och Spotify.

7 takbarer med fantastisk atmosfär
Spektakulär utsikt över Medelhavet från Tel Avivs takbarer. ”Rooftop of Ilana Goor museum” by Christina Garofalo via Flickr (CC BY 2.0)

Takbarer i Tel Aviv som ger skön inramning på ett besök

Det finns en hel del takbarer i huvudstaden som förtjänar att nämnas lite extra. The Prince och SuraMare är två av de mest namnkunniga och är välkända för deras utsökta service, klientel och utsikt. Om du ger dessa barer ett försök kan du räkna med en hel del sällskap, då lokalerna lockar det bästa som Tel Aviv har att erbjuda. Det är inte de enda högtflygande besöken som är tillgängliga i den israeliska storstaden.

För besökare av Eurovision 2019 vill vi lyfta fram spektakulära Poli House Hotel Bar, som med modern design, fantastisk panoramautsikt och spektakulära cocktailar kan konkurrera med de allra bästa. Speakeasy är en annan restaurang som kan skryta med vyer få kan mäta sig med. De har mat av hög kvalitet och specialare som exempelvis spritfyllda isglassar, vilket höjer betyget.

Kanta är en restaurang i kärnan av Tel Aviv som sticker ut. Den ligger på toppen av välkända Gan Hair Mall och drivs av framgångsrike kocken Yaron Malka, vilket bäddar för en kvalitativ vistelse. Lokalen är öppen året runt och utöver läcker mat erbjuder restaurangen unika och kreativa cocktailar till sitt unga och hippa klientel.

2019-04-29