Ett rum med utsikt

Hur många gånger har man bokat ett hotellrum med utsikt, bara för att bli besviken när man kommer fram. Ibland är utsikten inte mer än en tegelvägg och ibland kan man skymta havet om man hänger halvvägs ut genom fönstret. Detta är dock ej att rekommendera då det kan sluta illa om man har otur, eller dåligt balanssinne.

Jag skulle tro att de flesta av oss har något mer eller mindre misslyckat reseminne förknippat med just hotellet. Det kan för all del ge upphov till många skratt i efterhand men det är mindre roligt när man checkar in på ett hotell som inte lever upp till förväntningarna.

Rum med utsikt

Inspiration till böcker och filmer

Många böcker och filmer utspelar sig på hotell, Hitchcocks Psycho är en av de mest välkända, om än av det mer skrämmande slaget. En svensk journalist och kåsör som skrivit hysteriskt roliga skildringar av resor och hotell är Thorsten Ehrenmark. Det är kanske få som idag känner till denna man, hans böcker har en hel del år på nacken men är väl värda att läsa även idag

Få andra författare eller kåsör har så underfundigt och levande beskrivit resandets vedermödor. De färgstarka skildringarna av platserna han besökte är otroligt underhållande.

Att boka online

Idag bokar de flesta av oss våra egna resor och hotell via olika appar eller webbsajter. Detta ger betydligt bättre kontroll på var man hamnar och vi har möjligheten att se bilder på både hotell och omgivningar innan vi bokar. Att vi idag kan sköta så mycket online är en otrolig fördel och det underlättar på så många sätt.

Vi behöver inte vika upp stora kartor för att ta oss runt då vi enkelt hittar allt i våra mobila enheter. Om du någon gång kämpat med att veckla ihopa en gammaldags karta efter användning så uppskattar du denna service något oerhört.

Vi behöver aldrig missa en match med favoritlaget då vi kan streama sport direkt i vår telefon eller surfplatta. Till och med vykort till nära och kära kan skickas från dessa enheter så länge vi bara har uppkoppling. Det är dock ingen garanti för att bilderna på hotellet, rummet eller omgivningarna överensstämmer med verkligheten.

Gör grundliga efterforskningar

Kontrollera alltid recensioner från gäster på hotellet du är intresserad av, försäkra dig om att de är aktuella och inte skrevs för tio år sedan. Vet du precis vad du är ute efter är det en god ide att söka efter detaljerad information. Idag finns det webbsajter för i princip allt du kan tänka dig. Är du ute efter närhet till uteliv och nattklubbar? Kanske närhet till natur och hav är viktigare för dig?

Oavsett vad du föredrar så har de flesta av oss en sak gemensamt. Vi vill gärna kunna slappna och njuta av en fantastisk utsikt. Om du inte är på en hike i ett område med magnifik natur så finns det få saker som slår en avslappnad kväll på en takterrass. Har du sommarsemester finns det ofta både pool och bar tillgängligt för gästerna.

Slappna av och njut

Om vi gör efterforskningar innan vi åker så kan vi slippa obehagliga överraskningar vid ankomst till hotellet. För att slippa oroa dig om något skulle hända dig personligen så tänk på att ha ett giltigt EU - kort om olyckan skulle vara framme.

Rum med utsikt
2021-06-26