Häftiga ställen att jobba remote från

Om du är en digital nomad, frilansar eller har tur nog att ha en arbetsgivare som tillåter distansjobb är den här listan för dig. Eftersom du inte är bunden till en fysisk plats kan du resa runt jorden, besöka trevliga takbarer och upptäcka nya kulturer samtidigt som du tjänar pengar. Här tipsar vi om häftiga ställen som passar perfekt att jobba på distans från.

Remote jobb
https://pixabay.com/

Det är viktigt att platserna har en bra prisnivå, för även om man kan tjäna bra på ett distansjobb är det alltid roligare när priserna är lägre än hemma i Sverige. Internetuppkopplingen måste också vara bra, för oavsett om du jobbar med SEO, lär ut engelska online eller jobbar på ett eget projekt är det viktigt med stabilt internet. Våra favoritdestinationer för att jobba remote är följande:

Chiang Mai, Thailand

Digitala nomader älskar Chiang Mai och det är av en god anledning. Chiang Mai är lätt att ta sig till med ett flyg från Bangkok och staden är omringad av intressant, bergig natur som ger många utflyktsmöjligheter. Fantastisk thaimat och måltider som kostar mindre än 10 kronor gör det enkelt att överleva. Det finns extremt bra infrastruktur för digitala nomader, snabbt wi-fi, många coworking-kontor och korttidslägenheter att hyra. Jobbar du för ett svenskt företag med remote-kultur som till exempel Viseo AB kommer din svenska lön räcka väldigt länge i Chiang Mai.

Daegu, Sydkorea

Sydkorea har den snabbaste internetuppkopplingen i hela världen (28mbps) och det finns publikt Wifi överallt. Daegu har en spännande storstadsvibe och ligger mitt i landet, två timmar med hastighetståg från Seoul. Staden är omringad av berg som Gayasan nationalpark, Biseulsan och Palgongsan. Koreansk mat, kultur, olika festivaler och utomhusaktiviteter i massor gör det här till en utmärkt stad för distansjobbare. Korea är dyrare än Thailand, men trots det något billigare än Sverige.

Kiev, Ukraine

Ukraina är fullt med konstnärlig arkitektur och viktig historia. Det här östeuropeiska landet har allt som en digital nomad tycker om: ett bra nattliv, mycket att upptäcka, bra internet och billiga priser. En öl kostar mindre än 20 kronor, så du kommer definitivt ha råd att besöka en och annan takbar. I Kiev finns det coworking-kontor som till exempel Ziferblat där 30 kronor ger ett dagspass med te, kaffe, wifi och snacks. På cirka 10 000 kronor per månad klarar du dig fint i Kiev.

Cancun, Mexiko

Avokado från träden, sol, karibiska havet och mexikansk mat – Cancun har extremt mycket att erbjuda digitala nomader. Staden är modern, billig och har ett fantastisk nattliv, för att inte nämna restauranger i världsklass. Upplev mayakulturens ruiner, öva upp din spanska och drick frusna margaritas när du inte jobbar på ett av alla coworking-kontor. Tacos kostar bara några kronor och allt annat ligger också på en prisnivå som påminner om Thailand.

2019-09-26