Bangkoks fantastiska takbarer, är det värt att låna till resan?

Bangkok har många fantastiska takbarer i kombination med att vara en prisvärd stad i jämförelse med exempelvis Singapore. Det gör att det går att bo lite bättre, äta gott och besöka takbarer till rimlig budget.

Sammantaget gör det att Bangkok är ett resmål som passar från lite tajtare till obegränsad budget. För Bangkok bjuder gör det möjligt att njuta av härliga dagar i en pool på en takbar med utsikt över Bangkoks fascinerande siluett.

Vad är en rimlig budget för en vecka i Bangkok?

Räkna med att du behöver en budget på runt tiotusen kronor exklusive flygresa för en vecka i Bangkok om du vill besöka flera olika takbarer och njuta lite extra. Ett rum på 3 eller 4-stjärnigt hotell med pool kostar runt 400-500 kronor natten.

Flygresan som kan variera kraftigt i pris, från strax över tvåtusen kronor och uppåt. Det lönar sig att vara ute i god tid och vara flexibel med avresedatum. Direktflyg är bekvämast om du planerar en vecka och tar runt tio timmar, bland annat Thai Airways har återupptagit direktflyg från Arlanda till Bangkok.

Vill du hålla budgeten nere när du ska besöka takbarer kan du med fördel kontrollera om det finns happy hour eller olika erbjudande beroende på veckodag. Mer exklusiva takbarer har en drinklista som nästan matchar svenska priser.

Låna till resan? det här ska du tänka på

Ett privatlån eller snabblån gör det möjligt att låna till konsumtion som resor. Innan du bestämmer dig för att låna till en resa ska du kontrollera vilken ränta och vilka villkor du erbjuds. Exempelvis Lånero.se sammanställer olika långivare och olika typer av lån som är riktade mot konsumtion.

Räntan på lånen sätts individuellt och utefter ditt kreditvärde, därför är det bra att jämföra flera långivare och deras villkor. Det är inte bara ränta du ska kontrollera utan även eventuell uppläggningsavgift eller månatlig aviavgift.

Betala tillbaka lånet till resan

Ibland är lån ett alternativ om du väntar på en extra inkomst. Då gäller det att kontrollera vad som gäller när det kommer till återbetalning och ränteskillnaden. Ibland tar långivare ut extra avgift om du vill betala tillbaka snabbare.

Precis som att spara till en resa blir ett lån omvänt, du sparar till resan i efterhand men med lite extra kostnader. Att låna till en resa behöver inte vara negativt men det gäller att planera avbetalningen på samma sätt som när du sparar till en resa.

Det är inte fel att låna till en resa om ekonomin går ihop och du vet med dig att du kan betala tillbaka enligt avbetalningsplanen. Eftersom en resa till Bangkok går att planera med lite lägre budget går det att hålla lånebeloppet nere.

2022-04-12