Att resa med privatlån

Resa med lån
https://pixabay.com/sv/photos/fantasy-resa-semester-bagage-havet-3502188/

I en perfekt värld skulle alla ha tillräckligt med pengar för att resa och besöka alla coola takbarer. Men så är det inte i verkligheten och för många går resandet bara att finansiera genom lån. Det låter kanske som en dålig idé, men det behöver det inte vara om man sköter lånet på rätt sätt.

Lån kan vara en effektiv genväg om man vill uppnå ett kortsiktigt lån och en del lån kan dessutom ha bättre ränta än ett kreditkort. Både moderna finansbolag och traditionella banker erbjuder lån som kan användas för resor.

Kreditkort jämfört med privatlån

Ett reselån ser likadant ut som andra privatlån och lån utan säkerhet. Den här typen av privatlån kan användas till vad som helst och i det här fallet används det till en resa. När du tar lånet går du med på långivarens regler och villkor, inklusive räntekostnader och andra avgifter samt återbetalningsplanen.

Privatlån har inte samma fördelar som ett kreditkort kan ha såsom garantier och köpskydd, poäng, reseförsäkringar och andra bonusar. Men räntekostnaderna är ofta lägre för ett privatlån och du kan låna mycket större summor genom ett lån. Eftersom en återbetalningsplan alltid finns på plats kan man även tydligt se när man blir skuldfri. Det är lätt att skjuta upp betalningarna på ett kreditkort och därför kan det ta längre tid innan man betalar av skulden.

Ett tips är att jämföra lån på Lånakuten.com för att se vad räntan är på olika lån och räkna ut hur mycket dina återbetalningar kommer att bli. Det går även att se hur lång tid det skulle ta att betala tillbaka lånet.

Både kreditkort och privatlån

Om du vill ta del av kreditkortets fördelar som försäkringar och poäng, men samtidigt vill ha lägre räntekostnader och enklare återbetalningar kan du använda en kombination av kreditkort och privatlån. Använd kreditkortet när du är borta och gör sedan om skulden till ett privatlån när du väl är hemma. Med det sagt bör du alltid organisera privatlånet innan du börjar resa, annars finns det en risk för att det inte godkänns.

Att resa för lånade pengar

Självklart är det alltid bäst att spara ihop pengarna innan du ger dig ut på en resa, men ibland är det helt enkelt inte en möjlighet. Att åka på en drömsemester för att sedan betala av den när man är hemma i vardagen kan verka lockande och behöver inte vara en ekonomisk risk så länge du planerar väl. Att resa är utvecklande och roligt, men privatekonomin är viktig för din framtid och därför ska du aldrig ta en risk med lån. Som en tumregel bör inte återbetalningssumman överstiga 15 procent av din månadsinkomst.

Du vill inte heller betala tillbaka flera år för en semester som varade i två veckor. Ta därför inte ett större lån än vad som är absolut nödvändigt och betala tillbaka det så fort som möjligt.

2020-01-17