7 takbarer med fantastisk atmosfär

Sugen på en cocktail under stjärnorna? Vem är inte det?! Det är något visst med att ta en drink eller ett glas vin utomhus, och särskilt om det är härligt sommarväder.

Här kommer förslag på 7 takbarer att drömma om och kanske rentav boka en resa till! Alla ligger på destinationer som har mycket annat skoj att bjuda på.

1. Sky Bar – Bangkok

7 takbarer med fantastisk atmosfär

Högt i skyn, som namnet antyder, ligger Sky Bar i stökiga Bangkok. Men man kan knappast ana stadens vimmel där uppe. Där är det som en annan, riktigt hipp värld, med mysig LED-belysning som byter färg var 90:e sekund. Om du har sett filmen The Hangover Part II så kommer du känna igen denna!

2. The Culpeper – London

7 takbarer med fantastisk atmosfär

Det finns något för alla på The Culpeper , en restaurang, en pub, ett hotell och en takpark med en bar där man använder ingredienser från eget växthus för att göra fantastiska cocktails. Här kan man också lära sig göra sina egna cocktails i kul workshops. Ibland kan man även lära sig om astronomi. En riktigt kul kombination!

3. Mama Shelter – Paris

7 takbarer med fantastisk atmosfär

Jag tänker hoppa ner från Eiffeltornet… Men först ska jag ta mig en drink på Mama Shelter! Färggrann inredning, en soft men lekfull stämning och roliga aktiviteter som foosball (bordsfotboll, du vet) och pingpong gör att man alltid har roligt på detta stället.

4. Rock Bar – Bali

7 takbarer med fantastisk atmosfär

Ok, tekniskt sätt är Rock Bar snarare en bergstoppsbar än en rooftop bar, eftersom den är byggd på klippor, men om ditt mål är att njuta av trevlig stämning och god dryck på hög höjd så tror vi du kommer gilla den ändå. Den smälter snyggt ihop med naturen och ligger precis vid havet. DJ-båset har till och med huggits ut ur bergssidan! Det allra coolaste är hur otillgängligt den ligger, du måste åka linbana för att komma hit!

5. Sevva – Hongkong

7 takbarer med fantastisk atmosfär

Det finns en hel del takbarer i Hongkong, men det är något särskilt med Sevva. Här får du en fantastisk vy över staden oavsett vilket håll du vänder dig åt. Du kan också titta på Symphony of Lights, som enligt Guinness rekordbok är den största ljus och ljudshowen, som lyser upp stadens byggnader varenda natt.

6. Radio – Madrid

7 takbarer med fantastisk atmosfär

Om du vill se Madrid från ovan bör du bege dig till Radio. Det kan mycket väl hända att du får stå i kö för att komma in, men det är värt det. Stället är indelat i åtta separata sektioner beroende på om du är sugen på en cocktail, mat eller livemusik. Detta gör att oavsett vad du känner för är Radio svaret!

7. Floor 17 – Amsterdam

7 takbarer med fantastisk atmosfär

Floor 17 är en lite annorlunda takbar. På sommaren är den som de flesta andra, med undantag för lite bonusar som filmvisning och liknande kul saker. Men på vintern, när det är för kallt för att sitta ute, görs den om till en av världens enda tak-isbanor. Då byts drinkarna ut till varm choklad och skridskorna snörs på!

2019-04-29