7 svenska hotell med takbar

När du vill bo på hotell där du kan njuta av att sitta på en takbar en varm sommardag tänker en del kanske att de måste åka till en världsmetropol för att kunna göra det. Men det finns många sköna takbarer här på hemmaplan i Sverige som håller mycket hög klass. Hotelloo.se har tagit fram en lista med de bästa svenska hotellen med takbarer.

1. Hotell med rooftop: The Winery Hotel i Stockholm

Takbarer på hotell

Sveriges första “urban winery hotel” ligger i Solna, norr om Stockholm. Efter en guidad tur i det egna vineriet, där vinet produceras direkt på hotellet, passar det perfekt att sätta sig med ett glas vin på takbaren Winery Rooftop Terrace, som även har en pool där du kan ta dig en simtur, och njuta av utsikten över Friends Arena. Även icke boende på hotellet är välkomna upp för ett glas.

2. Hotell med rooftop: Capital på Scandic Continental i Stockholm

Takbarer på hotell

På Scandic Continental, beläget mitt i Stockholms stadskärna, hittar du Capital. Capital är namnet på hotellets takbar, designad med en kontinental atmosfär i åtanke. Utsikten är underbar, med en vy av Riddarfjärden både från terrassen och baren. Perfekt för såväl informella företagsmöten som för vänner som vill hänga med en cocktail in på småtimmarna.

3. Hotell med rooftop: Radisson Blu Riverside Hotel i Göteborg

Takbarer på hotell

Precis vid vattnet i stadsdelen Lindholmen i Göteborg ligger detta hotell perfekt beläget. Hotellet är känt för sin prisbelönta bar Cuckoo´s Nest, där det är ett måste att prova någon av de ginbaserade drinkarna, inspirerade av romantiska inslag från världens alla hörn, där varje cocktail berättar en historia. Den sköna utsikten över Göteborg och hamnen under sommaren ger en extra guldkant på upplevelsen.

4. Hotell med rooftop: Scandic Talk i Stockholm

Takbarer på hotell

På 19:e våningen av hotellet med perfekt läge för att besöka Stockholmsmässan ligger Top Talk, en takbar med storslagen utsikt. Baren har en skön stämning, både för övernattande mässbesökare och möjlighet att abonnera den för privata fester och tillställningar.

5. Hotell med rooftop: Strand Hotell i Visby

Takbarer på hotell

Beläget nära havet i Visby finns Utsikten, belägen på Strands fjärde våning. Som namnet antyder har man en fantastisk vy över både de mysiga husen och havet. När värmen tränger sig på i Visby är detta helt klart ett av de bästa ställena att uppsöka för att släcka törsten.

6. Hotell med rooftop: Hotell Bellora i Göteborg

Takbarer på hotell

En av Göteborgs skönaste takbarer hittar du här, i form av Cielo Rooftop Bar, beläget mitt på Avenyn. På hotellets sjunde våning kan du njuta av margaritas och skön musik medan solen värmen dig under de grönskande hängväxterna. Med en svalkande sommardrink i hand medan du tittar ut över folkvimlet och alla landmärken är det en härlig stund som väntar här.

7. Hotell med rooftop: Hotel Riverton i Göteborg

Takbarer på hotell

På 12:e våningen på Hotel Riverton ligger deras takbar View Skybar & Restaurant, med vy över Göteborgs hamninlopp och lamporna från byggnaderna på andra sidan vattnet. De stora fönstren som sträcker sig från golv till tak gör utsikten magnifik, även när du sitter inomhus. Som namnet antyder serveras både drinkar, gjord på färska råvaror, och mat, med utvalda råvaror från västkusten i fokus. Ett omfattande utbud av internationella öl- och vinsorter erbjuds också.

2019-03-20