4 skybars i Berlin

Berlin är en perfekt stad att bara hänga i, att dra ner tillsammans med kompisarna och bara njuta av atmosfären i en av Europas hippaste städer. Oavsett om det är kultur, spännande evenemang eller festande och heta klubbar så har Berlin ett utbud som tillfredsställer den kräsnaste. Att det också finns gott om billiga flyg ner till Tysklands huvudstad gör att den är som klippt och skuren för spontana weekendresor.

Efter en spännande dag finns det ett flertal unika takbarer som är perfekta att luta sig tillbaka i och njuta av den fantastiska tyska ölkulturen eller skåla med ett glas vin. I Berlins stadskärna kryllar det inte direkt av höga byggnader och det gör att man kan få en riktigt fin utsikt även från lite lägre belägna taktoppar.

Här är vårt förslag på 4 av de absolut bästa takbarerna att besöka under en Berlinresa och vilken typ av aktiviteter som är lämpliga att kombinera med ett besök på dessa oaser i storstaden. Alla dessa barer är lätta att planera in i en dags turistande i närområdet och alla ger de en chansen att få ett helt nytt grepp om de lokala sevärdheterna genom att se dem ovanifrån.

1. Deck5

Skybar i Berlin
Deck5: Beachbar i Berlin via Facebook

Strandhäng i centrala Berlin? Jo, med ett besök på takbaren Deck5 kan du njuta av sand mellan tårna, en god gin and tonic och utsikten över bohemiska Prenzlauer Berg. Deck5 är beläget på 5:e våningen av shoppingcentret Schönhauser Allee Arcaden och är mycket populärt bland de som bor i området. Det är inte det billigaste vattenhålet i kvarteren kring Wichertstraße men det är helt klart priset för att njuta av den fina utsikten.

Efter att man har spenderat en dag i Prenzlauer Berg med att strosa runt och kika på alla de gallerier och spännande museum som finns i området är ett besök på Deck5 en alldeles perfekt avslutning på dagen, speciellt om man bor på hotell eller vandrarhem i närheten.

2. APARTMENT Bar

Skybar i Berlin
Glassiga Apartments takbar via Facebook

Mitt i smeten i Mitte finner du lyxiga Apartment Bar som är beläget i Hotell Grand Central Amano. Redan från deras moderna bar på 6:e och 7:e våningen har du en grym utsikt över staden, men vi rekommenderar givetvis att du tar dig ytterligare en trappa upp till takterrassen där du har det mäktiga TV-tornet nästan inom räckhåll. Glassa med någon av deras många cocktails och blicka ut över Berlinnatten.

APARTMENT är en härlig bar att kombinera med alla de sevärdheter som finns i Mitte, En kort bussresa bort så kan du också gå och se Berlins två bästa fotbollslag Hertha Berlin som spelar på Olympiastadion och kultförklarade FC Union Berlin som krigar nere i Bundesliga 2 på hemmaarenan Stadion An der Alten Försterei. Vill du bli upptagen i hemmaklacken på en gång kan du spela på hemmalaget, odds på Bundesliga 2 hittar du hos 888 sport, och berätta för några inbitna fans som garanterat kommer följa med dig till APARTMENT för att fira om unionen tar hem segern på hemmaplan.

3. Solar Sky Lounge

Skybar i Berlin
Utsikt från Solar Sky Lounge via Facebook

Om du har kommit till Berlin för att festa är Kreuzberg området för dig. Solar Sky Lounge är ett givet stopp under en lyckad kväll i området. Här kan man hela 17 våningar upp verkligen få en utsikt över hela Berlin. Det är utmärkt som en inledning på kvällen då man kan dricka och umgås tillsammans med vännerna. I Solar spelar ofta DJ:s som förbereder en för klubbarna men håller ljudnivån något lägre. Men En klassiker på en episk kväll är att avsluta med att se soluppgången från Kreuzbergs högsta takbar, då vet man att kvällen var lyckad!

Kreuzbergs utbud av nattliv på marknivå är vad som gör Solar Sky lounge till ett perfekt komplement till resten av din kväll. Här finner du allt från skitiga undergroundklubbar, hipsterhak och punkkonserter till små exklusiva cocktaillounger och givetvis gott om klubbar som pumpar elektronisk musik hela natten. Det kan lätt bli en blöt kväll men Solar Sky Lounge fungerar som ett andningshål där man stanna upp en stund och samla sig innan nästa runda.

4. Puro Sky Lounge

Skybar i Berlin
Puro Sky Lounges takbar via Facebook

På 20:e våningen i europacentrum hittar du Puro Sky Lounge en kombinerad nattklubb och takbar. Detta är en av Berlins hetaste klubbar och många av de kändisar som besöker staden väljer att festa loss här, tänk på att klä dig propert för att komma in. Väl inne i klubben kan ni njuta av grymma DJ:s och drinkar, är ni ett helt gäng kan ni till och med få ett eget VIP bord. Men höjdpunkten är givetvis takbaren som är en av de populäraste i hela Berlin om somrarna. Här kan man hitta svalka och njuta av utsikten.

Tvärs över gatan från Puro ligger historiska Berlin Zoo och efter du har besökt denna sevärdhet och strosat runt i vackra Tiergarten är det perfekt att svida om till feststassen och blicka ut över dagens utflyktsmål från en helt ny vinkel.

Hitta din egen favorit!

Det fina med Berlin är att alla de olika stadsdelarna i Berlins centrala delar har sin egen helt unika charm och varje gång man besöker staden kan man få en helt ny upplevelse genom att utforska ett nytt kvarter och hitta nya favoriter.

Det är det som gör att många svenskar kommer tillbaka till staden gång på gång, de allra bästa upplevelserna får man oftast när man hittar något spännande som inte står i alla reseguiderna. Det kan vara ett konstgalleri man bara råkar snubbla förbi, en helt galen kvartersbar, loppmarknad eller någon av alla de gatuartister som uppträder på somrarna.

Detta gäller även takbarerna. Tyskarna gillar att dricka en öl, ett glas vin eller en drink i friska luften och i hela Berlin finns det gott om Biergartens, terasser och takbarer som är ett måste om man besöker Berlin under sommarhalvåret. Kanske har du hittat en egen pärla vi helt har missat? Hör gärna av dig och tipsa om din favorit i så fall.

En sak är i alla fall säker, om du besöker någon av dessa fyra takbarer kommer du inte bli besviken.

2018-12-11