Takbar Shanghai

En komplett guide till de 9 BÄSTA TAKBARERNA I SHANGHAI 2018.

En lista med all information du behöver om varje takterrass. Öppettider, klädkod, bilder, kartor och mycket mer. Den här fantastiska staden har några av världens bästa takbarer. En typisk stor asiatisk stad med massor av skyskrapor och ett varmt klimat. De flesta terrasserna ligger här på en mycket hög höjd med fantastisk utsikt över en av de mest ikoniska horisonterna i världen. Scrolla ner och hitta den takbar i Shanghai som passar bäst för dig.

Bar Rouge
nattliv
Rooftop bar Shanghai Bar Rouge in Shanghai
18 Zhongshan East 1st Rd
Bar Rouge är en takbar i Shanghai som rankas som ett av stadens bästa uteställen. Takterrassen erbjuder helt fantastisk utsikt över hela...
Läs mer
Captain's Hostel
prisvärd
Rooftop bar Shanghai Captain's Hostel in Shanghai
No. 37 Fuzhou Rd
Bra för dig som inte vill spendera för mycket pengar. På den här takbaren är drinkarna billiga och utsikten helt fantastisk. Belägen på...
Läs mer

Stadsinfo

Takbarer i Shanghai

Takbars-betyg: 8/10
Bäst säsong: april-nov
Invånare: 18,5 milj
Klimat: fuktigt subtropiskt

Precis som många andra storstäder i Asien så har Shanghai ett väldigt stort centrum med mängder av skyskrapor som sträcker sig högt i skyn. Detta gynnar staden takbarer som allt som oftast har en helt magisk utsikt över staden och dess skyline. Det varma klimatet gör att takterrasserna kan besökas året runt. Inredningen på terrasserna är oftast pampig och lyxig. Så räkna med högre priser än på övriga ”vanliga” barer. De flesta takbarerna i Shanghai ligger i anslutning till Huangpu River. Nästan all ligger på den västra sidan om floden längst hela skylinen bland de mäktiga skyskraporna. Det finns en hel del takterrasser i Shanghai. Med tanke på stadens storlek så kan det ta en liten stund att ta sig mellan de olika takbarerna – trots att alla är belägna i de centrala delarna. Ett bra sätt att ta sig fram mellan takbarerna är taxi, då det är väldigt billigt med taxi i just Kina och Shanghai. Förutsättningarna för några av världens bästa rooftop barer finns verkligen här och det enda som kan stoppa en ultimat takbars-upplevelse i Shanghai är smogen som kan lägga sig som en dimma i luften vissa dagar.

Senaste blogginlägg

Vi besökte säsongspremiären av Summer@Winery Rooftop Terrace där det var vin, mat, pool & musik.
Läs hela inlägget

Kolla in!

Takbarer i Tokyo

Takbarer i Peking

Takbarer i Hong Kong

Takbarer i Singapore

FRÅN BLOGGEN

Världens 10 bästa takpooler

Kolla in vår lista över de 10 bästa takpoolerna i hela världen.

Läs hela inlägget

7 fantastiska hotell med rooftop

Läs om ett gäng fantastiska hotell som också har riktigt schyssta takbarer.

Läs hela inlägget

Satdsinfo

Om Shanghai

Shanghai är Kinas största stad och även Asiens viktigaste ekonomiska centrum efter Tokyo. Invånarna i staden har en väldigt hög levnadsstandard jämfört med den övriga befolkning i landet. Man har även Kinas största och viktigaste hamnområde.

Mat, dryck och party på takbarer i Shanghai

Shanghai är en stad med helt fantastisk asiatisk mat. Främst då självklart med kinesisk mat, men även gällande övrig mat från kontinenten. Detta gäller även takbarerna i Shanghai. Från många takterrasser här kan man äta superb mat. Ofta i en väldigt modern och lyxig tappning. För den som endast är ute efter att dricka på takbarerna, så finns det ett bra utbud av klassiska cocktails på de flesta takbarerna i Shanghai. Shanghai är en av världens största städer. Vilket är något som smittar av sig på stadens partyliv. Partylivet här har även anammat takbarerna, och på många av terrasserna i Shanghai kan man festa och ha roligt långt in på småtimmarna.

Höjd och utsikt från takterrasserna i Shanghai

När man snackar höjd på takbarer så brukar alltid Asien ligga i framkant. Och Shanghai är inget undantag. Här finns några av världens coolaste och högsta takbarer. Eller vad sägs om Flair på Ritz Carlton på den 58e våningen eller Vue Bar på Hyatt, där båda har en helt fantastisk 360-graders utsikt över hela Shanghai och dess skyline. Utsikterna från takbarerna i Shanghai är oftast över stadens skyline och med den mäktiga floden Huangpu River. Vyerna blir riktigt mäktiga precis när mörkret faller in och staden tänds upp i mäktiga färger från alla skyskrapor. För de som gillar att ta fina bilder är detta en magisk plats.

Övriga sevärdheter i Shanghai

För en turist så finns det mängder med sevärdheter i Shanghai. Här finns det ett stort antal mäktiga skyskrapor som Shanghai World Financial Center, Shanghai Tower och Jin Mao Tower. För den som gillar tempel och museum finns det också ett väldigt bra utbud. För de som vill ha grym utsikt utan att behöva besöka en takbar så kan man åka upp i tornet Oriental Pearl Tower som är en av de högsta byggnaderna i hela staden. På gatan Bund kan man gå och strosa och titta i butiker. Men se upp, här rör sig mängde med folk varje dag. Servicen bland folk i Shanghai kan vara rätt dålig och de flesta kan inte prata engelska. Så se till att veta var ni ska innan ni ger er ut på upptäcktsfärd.

Flyg och hotell i Shanghai

Shanghai Pudong International Airport är den största flygplatsen i Shanghai och den ligger ute vid kusten en liten bit från stadens hjärta. Det är dock bade billigt och smidigt att ta sig fram med taxi här, vilket gör det enkelt att åka fram och tillbaka från flygplatsen. I det lite nyare distriktet Pudong – där de flesta nybyggda skyskrapor befinner sig – finns de ten hel del lyxiga hotell med helt magiska takbarer. Trots lyxen som finns på många hotell här, så är priserna väldigt bra vad gäller just boende på hotell. Vill man komma undan ännu lite billigare, så finns det en hel del alternativ här också som håller bra standard. På vår sida kan ni enkelt boka ert hotell med takbar och få ta del av de bästa priserna som finns på marknaden.