Takbar Saigon

En komplett guide till de 13 BÄSTA TAKBARERNA I SAIGON 2018.

Hitta de bästa Saigon-takbarerna med all information du behöver om varje plats. Öppettider, klädkod, foton, kartor och mycket mer. Saigon (eller Ho Chi Minh som staden officiellt heter) är en av de mest genuina städerna i Asien. Bra kultur, vänliga människor och fantastiska priser. Takterrasserna har också alla dessa kriterier. Det finns också många fantastiska takpooler här. Bläddra bara ner och hitta den takbar i Saigon bäst lämpad för dig.

Chill SkyBar
Magisk utsikt
Rooftop bar Ho Chi Minh Chill SkyBar in Ho Chi Minh
76 Lê Lai, Bến Thành
Belägen på 26:e våningen på AB Tower ligger kanske Saigons bästa rooftop-bar. Magisk utsikt över hela staden och en helt fantastisk solnedgång...
Läs mer
Air 360 Sky Lounge
cool
Rooftop bar Ho Chi Minh Air 360 Skybar in Ho Chi Minh
136 Lê Thị Hồng Gấm
En av de coolaste takbarerna i Saigon. På Air 360 Skybar gör man allt för att gästen ska få en oförglömlig kväll. Och det kan man verkligen få här...
Läs mer
One Plus Beer Club
högst
Rooftop bar Ho Chi Minh One Plus Beer Club in Ho Chi Minh
37 Tôn Đức Thắng
En takbar i Saigon som har som mål att man ska känna sig speciell när man kommer hit. Som namnet på baren antyder så är detta...
Läs mer

Stadsinfo

Takbarer i Saigon

Takbars-betyg: 8/10
Bäst säsong: året runt
Invånare: 7 milj
Klimat: tropiskt

Klimatet i Saigon är varmt, temperaturen snittar runt 30 grader året runt vilket gör att man kan njuta på någon av stadens alla takbarer när man vill. Takterrasserna är ofta väldigt högt belägna i någon skyskrapa och med en superb utsikt. Stadens storlek och klimat gör att det finns mängder med takbarer i Ho Chi Minh. Här finns både klassiska takbarer som funnits länge samt att det öppnar upp en hel del nya rooftops med jämna mellanrum. Nästan alla takbarer ligger inom gångavstånd från varandra. Perfekt för den som vill besöka flera rooftops under sin vistelse i Ho Chi Minh. Läget på terrasserna är centralt och med närhet till det mesta som staden har att erbjuda. Vissa ligger mitt bland skyskraporna och en del andra i närhet till floden.

Senaste blogginlägg

Vi besökte säsongspremiären av Summer@Winery Rooftop Terrace där det var vin, mat, pool & musik.
Läs hela inlägget

Kolla in!

Takbarer i Singapore

Takbarer i Shanghai

Takbarer i Bangkok

Takbarer i Hanoi

FRÅN BLOGGEN

Världens 10 bästa takpooler

Kolla in vår lista över de 10 bästa takpoolerna i hela världen.

Läs hela inlägget

7 fantastiska hotell med rooftop

Läs om ett gäng fantastiska hotell som också har riktigt schyssta takbarer.

Läs hela inlägget

Satdsinfo

Om Saigon

Saigon, eller Ho Chi Minh som den kallas numera, är Vietnams största stad belägen i södra Vietnam vid Saigonfloden. För västvärlden är den staden mest känd efter Vietnam-kriget. Saigon är landets finansiella centrum och med 7,5 % av landets befolkning utgör man nästan 20 % av dess BNP. Som turist kan man leva väldigt billigt och bra här.

Mat, dryck och party på takbarer i Ho Chi Minh

I Ho Chi Minh kan man äta god och prisvärd asiatisk och vietnamesisk mat på de flesta av stadens takbarer. Vad passar bättre än att njuta av denna mat med utsikt över hela Ho Chi Minhs vidder från någon takterrass. Vad gäller dryck så är det mest öl och cocktails som säljs på takbarer i Ho Chi Minh. Men självklart finns det även vin, cider, alkoholfria alternativ och mycket mer. För den som gillar att festa på takbarer i Ho Chi Minh så är utbudet bra här. Det finns inte mycket som slår en skön fest där man har utsikt över hela staden samtidigt som man umgås med vänner i en festlig atmosfär.

Höjd och utsikt från takterrasserna i Ho Chi Minh

Ho Chi Minh är en gigantisk stad med mängder av skyskrapor, vilket gör att många av stadens takterrasser ligger på väldigt hög höjd och med helt fantastiska utsikter. Här kan man hitta takbarer belägna endast på ca 20 meters höjd ända till över 150 meter upp. Utsikten kan variera rätt mycket den också. Från vissa takbarer i Ho Chi Minh får man utsikt över staden och dessomgivning, från andra får man en mäktig vy mitt bland skyskraporna och några få med utsikt över floden. Som sagt – det finns något som passar de flesta här vad gäller höjd och utsikt på stadens takbarer.

Övriga sevärdheter i Ho Chi Minh

Ho Chi Minh rankas som världens billigaste storstad. Vietnamn har verkligen exploderat vad gäller turism senaste 20 åren och varje år kommer mängder med folk från hela världen för att ta del av stadens härliga atmosfär. För den som vill turista finns det en del historiska platser och byggnader här att besöka. De flesta kända från Vietnam-kriget. Annars är det shopping, den goda maten och det billiga levernet som lockar här. Att kunna leva som en kung och ändå knappt göra av med några pengar är något de flesta drömmer om att kunna göra på sin semester. Här blir det verklighet.

Takpooler i Ho Chi Minh

Det varma klimatet, mängden takbarer och det stora antalet lyxiga hotell gör att man kan hitta riktigt bra takpooler i Ho Chi Minh. Man behöver oftast vara gäst på något av hotellen för att få nyttja takpoolerna. Ett av de bästa sätten att uppleva Ho Chi Minh är från ovan och vad passar då bättre än att göra det med en drink i handen liggandes på en luftmadrass i en varm swimmingpool. Kort sagt är Ho Chi Minh en bra stad vad gäller takpooler.

Flyg och hotell i Ho Chi Minh

Tan Son Nhat som flygplatsen heter är Vietnams största flygplats och även den med mest trafik. Mängder med flygplan landar och lyfter här varje dag. Flygplatsen fungerar också som en knytpunkt för folk som ska resa vidare. Vad gäller hotell så finns det mängder med både lyxiga och mer simpla hotell. Lyxhotellen är dock väldigt prisvärda och för den som gillar lyx till en billig peng är detta himlen. Boka hotell till bästa pris direkt genom vår sida och ta del av de bästa erbjudandena och priserna på marknaden.