Takbar Rom

Den ultimata guiden till de 15 BÄSTA TAKBARERNA I ROM 2018.

Komplett med all information du behöver om varje takbar. Öppettider, klädkod, bilder, kartor och mycket mer. Rom är den perfekta staden för restauranger och barer uppe på taken. Från terrasserna här kan du se alla kända och historiska byggnader med ett fågelperspektiv. Det bästa sättet att upptäcka en av de mest kända städerna någonsin. Bläddra bara ner och hitta den takbar i Rom som passar bäst för dig.

Hotel Atlante Star
romantisk
Rooftop bar Rome Hotel Atlante Star (Les Etoiles Rooftop Cocktail Bar) in Rome
Via Giovanni Vitelleschi, 34
Spektakulär panoramavy över Rom. Mycket mer romantisk och lyxig takterrass blir svårt att hitta, med utsikt över flertalet historiska...
Läs mer
Minerva Roof Garden
Central
Rooftop bar Rome Minerva Roof Garden in Rome
Piazza della Minerva, 69
Centralt belägen precis vid Pantheon. Här är priserna ganska dyra, men utsikten och drinkmenyn gör det mödan värt. Man kan också...
Läs mer

Stadsinfo

Takbar & Rom

Takbars-betyg: 8/10
Bäst säsong: april-okt
Invånare: 2,6 milj
Klimat: medelhavs

För den som gillar bra mat är detta himlen. Det fullkomligt kryllar av mysiga och bra restauranger över hela staden. Främst i den centrala stadsdelen Trastevere. Klimatet är klassiskt medelhavsklimat, vilket gör att stadens takbarer håller öppet året runt. Takterrasserna är ofta centralt belägna och med utsikt över stadens historiska byggnader.

Senaste blogginlägg

Vi besökte säsongspremiären av Summer@Winery Rooftop Terrace där det var vin, mat, pool & musik.
Läs hela inlägget

Kolla in!

Takbarer i Florens

Takbarer i Milano

Takbarer i Venedig

Takbarer i Barcelona

FRÅN BLOGGEN

Lång vinlunch på en takbar i Rom

Rooftopguiden hade en av de bästa luncherna man kan ha i Rom, med utsikt över hela staden. Här åts det 3-rätters med goda viner.

Läs hela inlägget

Takbarer runt om i Rom

Påsken 2016 besökte vi ett antal bra takbarer i Rom. Här kan du läsa om några av de terrasserna som fick sig ett besök.

Läs hela inlägget

Satdsinfo

Om Rom

”Den eviga staden” Rom är huvudstad i Italien och tillika landets största stad. Här ligger även Vatikanstaten som är centrum för den romerska katolska kyrkan. Rom sägs vara den grönaste staden i hela Europa på grund av dess många parker. Staden är en av världens mest historiska städer med mängder av sevärdheter, museer, historiska byggnader, palats, torg osv. Colosseum, Spanska trappan, Pantheon, Fontana de Trevi för att nämna några. Här finns något för alla.