Takbar Paris

Komplett guide till de 10 BÄSTA TAKBARERNA I PARIS 2018.

Här hittar du de bästa Paris-takbarerna med all information du behöver om varje plats. Öppettider, klädkod, foton, kartor och mycket mer. En av de mest kända städerna i världen. Paris är full av historiska byggnader och monument. Och vilken plats passar bättre att se allt detta från än en takterrass? De flesta rooftopsen ligger på pittoreska hotell eller fina restauranger. Perfekta ställen för några drinkar med utsikt. Hitta den takbar i Paris bäst lämpad för dig här nedanför.

Les Ombres
lyxig
Rooftop bar Paris Les Ombres in Paris
27 Quai Branly
En väldigt flott och lyxig takbar med en skön utsikt över Paris och med närhet till det mäktiga Eiffeltornet. Här kan man...
Läs mer
Nüba
cocktail-bar
Rooftop bar Paris Nüba in Paris
36 Quai d’Austerlitz
Avslappnad och skön stämning. Hit kommer folk för att dricka öl och bara hänga. Ingen klädkod, livemusik...
Läs mer

Stadsinfo

Takbarer i Paris

Takbars-betyg: 8/10
Bäst säsong: april-okt
Invånare: 12 milj
Klimat: maritimt

Paris kryllar av små mysiga fik, barer och restauranger av världsklass. Och självklart är utbudet av takbarer här av högsta klass också. Tack vare det behagliga klimatet så kan takterrasserna hålla öppet i stort sett året runt. Utsikterna från terrasserna är oftast utöver stadens kända byggnader och med en drink- och matmeny som kan få vem som helst på fall. Det finns en hel del takterrasser i Paris. Rent geografisk är de ganska utspridda över stora delar av Paris. Men de flesta ligger i närhet till floden Seine, som flyter genom hela staden. Med tanke på Paris storlek och hur utbredd staden är till ytan, så är det ganska långt att ta sig mellan de olika takbarerna. Smidigast är att åka tunnelbana eller taxi. De flesta av takbarerna i Paris har en utsikt över stadens takåsar och med Eiffeltornet som ståtlig bakgrund.

Senaste blogginlägg

Vi besökte säsongspremiären av Summer@Winery Rooftop Terrace där det var vin, mat, pool & musik.
Läs hela inlägget

Kolla in!

Takbarer i Cannes

Takbarer i Nice

Takbarer i Barcelona

Takbarer i Amsterdam

FRÅN BLOGGEN

Världens 10 bästa takpooler

Kolla in vår lista över de 10 bästa takpoolerna i hela världen.

Läs hela inlägget

7 fantastiska hotell med rooftop

Läs om ett gäng fantastiska hotell som också har riktigt schyssta takbarer.

Läs hela inlägget

Satdsinfo

Om Paris

Paris är med sina ca 12 miljoner invånare Frankrikes största stad och tillika huvudstad. Staden är en av de globalt viktigaste städerna i världen politik, teknologi, konst, mode och gastronomi. Hit kommer ca 30 miljoner turister varje år vilket gör det till en av världens mest besökta städer. Paris ligger vid floden Seine och har mängder av sevärdheter och historiska byggnader. T ex kan man se Eiffeltornet, Triumfbågen, Champs-Élysées, Louvren, Notre Dame m.fl.

Mat, dryck och party på takbarer i Paris

Frankrike och Paris är världskända för sin goda mat och fantastiska viner. Och takterrasser i Paris är inget undantag. På många av staden takbarer kan man äta god mat tillsammans med ett brett urval av både viner, öl och drinkar. Främst är det klassiska franska smårätter som serveras, men på många takterrasser även klassiska bar-bites så som burgare, sallad osv. De flesta takterrasserna i Paris är av ett lugnare slag. Så den som gillar party och håll igång för nöja sig med att komma till takbarerna innan festen för att ladda upp med drinkar, och sedan ta sig vidare ut i Paris-natten.

Höjd och utsikt från takterrasserna i Paris

Precis som med många andra Europeiska storstäder så är Paris en ganska lågt byggd stad. Detta resulterar i att många av Paris takbarer ligger på en relativt låg höjd. Trots detta så kan man få helt fantastiska utsikter över hela Paris och dess omgivning från några av takterrasserna. Ofta med Eiffeltornet som huvudpunkt av utsikten. En del av Paris takbarer kan stoltsera med 360-graders utsikt, men det är inte vanligt här.

Övriga sevärdheter i Paris

Paris är en världsstad som vimlar av sevärdheter. Här kan man besöka historiska byggnader som Notre Dam, Eiffeltornet, Triumfbågen, Champs Elysee etc. Gillar man konst finns några av världens kändaste tavlor här. Eller vad sägs om en av världens kändaste målningar - Mona Lisa. Gillar man sport spelar ett av världens bästa fotbollslag här. Paris Saint German som spelar sina hemmamatcher på Parc des Prince. Och får de som redan varit här och sett allt är det oftast Paris restauranger som lockar. Här finns det mängder med fantastiska restauranger och supermysiga fik.

Flyg och hotell i Paris

Flygplatsen Paris-Charles De Gaulle är en gigantisk flygplats som ligger i utkanten av Paris. Här landar och lifter det mängder med plan varje minut. Stadens popularitet och den stora flygplatsen gör att det är väldigt enkelt och smidigt att ta sig hit med flyg. Och hotell är de tingen brist på heller. Har finns det både superlyx och mer sofistikerade och pittoreska ställen att bo på. Många av hotellen kan visa upp häftiga takterrasser med utsikt över Paris och dess omgivning. Boka ditt hotell I Paris direkt på vår hemsida och ta del av de lägsta priserna och bästa erbjudandena.