Takbar London

En komplett guide till de 14 BÄSTA TAKBARERNA I LONDON 2018.

Här hittar du de bästa taken med all information du behöver om varje plats. Öppettider, klädkod, spektakulära foton, kartor och så vidare. Europas största stad är packad med en mängd olika takbarer. Och de utsikter du får här är verkligen spektakulära. Du kan se många av de historiska byggnaderna och monumenten när du besöker takterrasserna. Många av dem ligger på hög höjd. Bläddra ner och hitta den takbar i London som passar bäst för dig.

The Rooftop
stadens finaste
The Rooftop in London
Trafalgar Square, Cross Street:2 Spring Gardens
The Rooftop London kan skryta med stadens finaste, när man talar om att dricka och äta med utsikt över den fantastiska London-skylinen. The R...
Läs mer
Netil 360
avslappnad
Rooftop bar London Netil 360 in London
1 Westgate St, Hackney
Netil360 är en ganska så simpel och avslappnad takbar I området Hackney. Inredningen på takterrassen är genomgående i trä både...
Läs mer
Roof East
Stratford
Rooftop bar London Roof East in London
45a Broadway
En takbar i Stratford London med ett väldigt unikt koncept. På takterrassen visas det nämligen filmer varje vecka, under bar himmel och till...
Läs mer
Sushisamba
europas högsta
Rooftop bar London Sushisamba in London
Heron Tower, 110 Bishopsgate
Belägen i en av Londons högsta byggnader hittar ni denna guldklimp. Magisk utsikt, bra service och vällagad mat samt ett stort utbud av...
Läs mer
Aqua Spirit
två terrasser
Rooftop bar London Aqua Spirit in London
30 Argyll Street
När solen tittar fram är Aqua Spirit platsen att vara. Aquas två största takterrasser är också relativt lugna och dolda, trots att de ligger bredvid...
Läs mer

Stadsinfo

Takbarer i London

Takbars-betyg: 8/10
Bäst säsong: maj-sept
Invånare: 13 milj
Klimat: maritimt

London har inte jättemånga skyskrapor vilket resulterar i lite ”lägre” takbarer. Utiksterna från stadens takterrasser är dock ofta helt magiska med Themsen och staden som vy. Trots sitt regniga och småkalla klimat så har London en hel del takbarer och många av dem av riktigt hög kvalitet. Geografiskt är de ganska utspridda också, även om de flesta ligger i de centrala delarna av London. Men även finanskvarteren och Shoreditch kan stoltsera med coola rooftops för den som bor eller rör sig i de områdena. Vill man ha lite lugnare atmosfär ska man besöka de som ligger i utkanten av staden och för mer party gäller de centralare takterrasserna.

Senaste blogginlägg

Vi besökte säsongspremiären av Summer@Winery Rooftop Terrace där det var vin, mat, pool & musik.
Läs hela inlägget

Kolla in!

Takbarer i New York

Takbarer i Hong Kong

Takbarer i Bangkok

Takbarer i Chicago

FRÅN BLOGGEN

20-rätters lunch på Europas högsta takbar

Läs mer om när Rooftopguiden åt en av sina bästa luncher någonsin på takbaren SushiSamba i London. Här var vi testpiloter för deras nya meny och fick den ena delikatessen efter den andra.

Läs hela inlägget

2 riktigt bra takbarer i London

Spana in när vi besökte två riktigt bra takbarer i London, där vi hade möten med deras barmanagers samt fick smaka oss igenom större delen av deras drinklistor.

Läs hela inlägget

En naken takbar i London

Den enda takbaren i hela världen där man kan vara helt naken. Läs mer om hur du bokar en plats på denna speciella takterrassen.

Läs hela inlägget

Satdsinfo

Om London

Storbritanniens och Englands huvudstad samt EUs största stad. London har ett väldigt stort inflytande över finans, kultur, handel och politik – både på nationell och internationell nivå. Klimatet i staden är så kallat maritimt klimat vilket innebär låga temperaturskillnader mellan årstiderna. Sommarhalvåret ligger runt 25 grader och vintern nedåt 5 grader. Som turist finns det mängder med attraktioner att besöka. London Bridge, Big Ben, Buckingham Palace, Covent Garden m.m. Gillar man sport och i synnerhet fotboll så finns det ett brett utbud av fotbollslag och arenor att åka till.

Mat, dryck och party på takbarer i London

England är ju inte jättekända för sin inhemska mat. London är dock en stad som har mängder med bra restauranger med mat från hela världen. Det gäller även på restaurangerna som är belägna på takterrasserna i London. Här kan man äta fantastisk mat till utsikten av Londons skyline och takåsar. I glasen kan man få det mesta. Öl, vin, drinkar och bubbel. Gillar man party så finns det ett par bra takterrasser som kan erbjuda det. Här börjar festen redan på eftermiddagen och fortsätter långt in på natten. Trots klimatet så har London bra takbarer vad gäller både party, drinkar och mat.

Höjd och utsikt från takterrasserna i London

Trots att London är ganska lågt byggd och de flesta takbarerna ligger på relativt låg höjd så finns Europas högsta takbar här. SushiSamba är med sina 160 meter på den 38e våningen den högsta takbaren i hela Europa. Utsikten man får här är helt fantastisk. Många andra av stadens takterrasser är belägna i de mer centrala delarna av London vilket ger en härlig utsikt över takåsarna, men inte riktigt med samma storslagna överblick.

Övriga sevärdheter i London

London är en stad som vimlar av sevärdheter. Här finns historiska byggnader, kända monument, grym shopping, fantastiska barer och restauranger, shower, parker och mycket mycket mer. Eller vad sägs om Big Ben, Tower Bridge, Buckingham Palace, Hyde Park, Harolds, Trafalgar Square, Piccadilly Circus osv. För den som gillar sport och fotboll i synnerhet är London en drömstad. Många turister från Europa åker hit varje år för att se på fotboll och njuta av öl på någon av Londons alla pubar eller takterrasser. Här finns verkligen något för alla.

Flyg och hotell i London

London har ett par flygplatser. Den kändaste och största är Heathrow. Heathrow ligger ganska nära stadskärnan och hit kan man ta sig med tunnelbana eller taxi. Väldigt smidigt. London är en av världens mest besökta städer vilket gör att det går mängder med flighter hit varje dag. Och av samma anledning finns det oändligt med hotell i London också. Många väldigt lyxiga och en del av dem utrustade med sköna och fina takbarer. För den som inte vill spendera så mycket pengar finns det en hel del bra alternativ också. Boka ditt hotell genom oss direkt på vår hemsida och ta del av de bästa priserna och rabatterna.