Takbar Istanbul

Den ultimata guiden till de 10 BÄSTA TAKBARERNA I ISTANBUL 2018.

Komplett med all information du behöver om varje takbar. Öppettider, klädkod, bilder, kartor, bokningslänkar och mycket mer. Istanbul är en av de största städerna i världen, vilket gör den till en av de bästa takbars-städerna i Europa. Den stora staden bidrar till den stora spridningen av platser för takterrasserna. Några på fina restauranger och några med spektakulära infinity pools. Bläddra bara ner och hitta den takbar i Istanbul som passar bäst för dig.

Mikla
Fantastisk utsikt
Rooftop bar Istanbul Mikla (Hotel Marmara Pera) in Istanbul
Meşrutiyet Caddesi 15
Fantastisk utsikt åt all håll över Istanbul. Man kan beställa från ett brett utbud av drinkar och restaurangen håller allra...
Läs mer
Vogue
Besiktas Plaza
Rooftop bar Istanbul Vogue in Istanbul
Akaretler Spor Cad. No:92
Ligger på toppen av Besiktas Plaza. Fantastisk mat, stort utbud av cocktails, oslagbar utsikt och en skön...
Läs mer
360
grym utsikt
Rooftop bar Istanbul 360 in Istanbul
Istiklal Street
En av de bästa utsikterna i Istanbul. Här kan man träffa på kändisar och dricka drinkar i alla dess former...
Läs mer
16ROOF
16:e våningen
Rooftop bar Istanbul 16 Roof in Istanbul
Bayildim Cad. No.2
På 16e våningen på Swissotel ligger denna pärla. Perfekt för livsnjutare som gillar avkoppling. Brett utbud...
Läs mer
Raika
restaurang
Rooftop bar Istanbul Raika (Marmara Taksim Hotel) in Istanbul
The Marmara Taksim Hotel
En top notch-restaurang i hjärtat av Istanbul vid Taksim-torget. Perfekt ställe att äta middag på eller bara sippa...
Läs mer
NuTeras
festlig
Rooftop bar Istanbul NuTeras in Istanbul
Meşrutiyet Cad. No: 67
Hipsterställe som sammanför folk av alla dess slag. Fantastisk utsikt och en festlig och skön atmosfär omger hela...
Läs mer

Stadsinfo

Takbarer i Istanbul

Takbars-betyg: 8/10
Bäst säsong: april-nov
Invånare: 15 milj
Klimat: kustklimat

För den som gillar att njuta av mat och dryck så finns det mängder av bra takbarer och restauranger i Istanbul. Eftersom klimatet här nästan alltid är varmt så kan man njuta av takterrasserna året runt. Staden har en rad fantastiska takbarer med magnifika utsikter och vyer. Med tanke på att Istanbul är en av världens 10 största städer så är takbarerna här ganska utspridda. De flesta ligger dock runt Taksim-torget och de lite mer centrala delarna. Det finns en hel del takterrasser i Istanbul. Med tanke på det varma klimatet och stadens storlek, så finns det väldigt bra förutsättningar för att hitta dröm-rooftops för den som är på jakt under sin tid här. Vissa takbarer är det gångavstånd i mellan, medan andra kräver en taxifärd. Som turist så är det väldigt smidigt och prisvärt att åka taxi här.

Senaste blogginlägg

Vi besökte säsongspremiären av Summer@Winery Rooftop Terrace där det var vin, mat, pool & musik.
Läs hela inlägget

Kolla in!

Takbarer i Aten

Takbarer i Beirut

Takbarer i Bangkok

Takbarer i Barcelona

FRÅN BLOGGEN

Världens 10 bästa takpooler

Kolla in vår lista över de 10 bästa takpoolerna i hela världen.

Läs hela inlägget

7 fantastiska hotell med rooftop

Läs om ett gäng fantastiska hotell som också har riktigt schyssta takbarer.

Läs hela inlägget

Satdsinfo

Om Istanbul

Istanbul är Turkiets största stad och en av världens största städer. Staden är uppdelad i en asiatisk och en europisk del, där 60 % av befolkningen bor på den europeiska. Staden är även Turkiets ekonomiska och kulturella centrum, trots att det är Ankara som är huvudstad i landet. Istanbul omges av vatten som Bosporen och Marmara sjön. Här finns mängder av sevärdheter som t. ex den blå moskén, bazaaren eller gå på fotbollsmatch för något av stadens alla topplag.

Mat, dryck och party på takbarer i Istanbul

Bland takbarer i Istanbul finns det både fantastisk mat, friska drycker och riktigt bra party. Några av stadens bästa och lyxigaste takterrasser har fantastiska restauranger. Här kan man äta både turkisk och internationell mat till utsikten av Istanbuls skyline, Bosporen och havet. Vad gäller dryck på takterrasser i Istanbul så finns de mest klassiska utbudet med drinkar, öl och vin självklart här. Det som är lite speciellt är den turkiska specialiteten raki, som kan beställas från staden takbarer. Att festa fram till småtimmarna på en takbar i Istanbul hör inte till vanligheterna. Här hänger man främst för att dricka drinkar eller äta god mat, innan man beger sig till någon av stadens nattklubbar.

Höjd och utsikt från takterrasserna i Istanbul

Istanbul är en av världens största städer och här finns det en hel del höghus med helt fantastiska takterrasser. De flesta av Istanbuls takbarer är belägna i höghus eller på en byggnad uppe på någon höjd, för att få en så bra överblick som möjligt över staden. Utsikten man kan få från stadens terrasser kan vara helt magisk. Allt från utsikt över Bosporen, citykärnan, Blå moskén och havet. Sätter man utsikten i första hand när man besöker någon av takbarer, så är Istanbul en väldigt bra stad att besöka.

Övriga sevärdheter i Istanbul

Det finns mängder med saker att göra i en megastad som Istanbul. Här kan man besöka den kända moskén Hagia Sofia som är det mest kända landmärket I staden, ta en båttur på Bosporen (som skiljer Asien och Europa), strosa runt på den stora basaren och handla råvaror och diverse grejer eller varför inte ta ett turkiskt bad, som sägs rena både kropp och själ. För den som är sportintresserad finns det 3 stora fotbollslag i Istanbul. Galatasaray, Besiktas och Fenerbahce. Alla spelar i den turkiska högsta ligan. Vill man se på ett derby mellan dessa lag bör man vara medveten om att det kan bli riktigt stökigt.

Takpooler i Istanbul

Istanbul har nästan alla förutsättningar för att vara en stad där det är perfekt att ha takpool. Här finns det en del lyxiga och snygga takpooler med fantastisk utsikt över staden och havet. Det är något speciellt att kunna ligga i en swimmingpool på ett tak och bara blicka ut över staden och dess omgivning. Just stadsutsikten i Istanbul är väldigt mäktig och här får man även en av världens coolaste soluppgångar. Och varför inte uppleva den i en takpool. Takpoolerna i Istanbul får endast användas av hotellets gäster. Boka hotell med takpool direkt hos oss och ta del av de bästa priserna och erbjudandena just nu.

Flyg och hotell i Istanbul

Istanbul har två stora flygplatser. En lite utanför stan och den andra lite närmre. Båda flygplatserna är väldigt trafikerade och flygplan från hela världen landar och lyfter här dagligen. Som vi nämnt tidigare så är Istanbul en av världens största städer, vilket också ger ett otroligt bra utbud av hotell. Många av hotellen i Istanbul har även riktigt bra takterrasser. Boka hotell på vår sajt och ta del av de bästa priserna och erbjudandena på marknaden. Vill du ha takbar på ditt hotell kan du boka direkt under takbarens sida hos oss.