Takbar Hong Kong

En komplett guide till de 19 BÄSTA TAKBARERNA I HONG KONG 2018.

Sök efter de bästa Hong Kong-takbarerna, med all information du behöver om varje terrass. Öppettider, klädkod, bilder, kartor och mycket mer. En av de mest trafikerade städerna i världen. Hong Kong är den perfekta takbars-staden - på många sätt. Skyskrapor, bra restauranger, varmt klimat och massor av lyxiga hotell. Den här staden har allt! Scrolla bara ner och hitta den takbar i Hong Kong som passar bäst för dig.

S E V V A
elegant
Rooftop bar Hong Kong Sevva in Hong Kong
10 Chater Road
En väldigt ”posh” rooftopbar. Har ska man vara välklädd och proper. Njut av de goda drinkarna och den...
Läs mer
Armani/Privé
exklusiv
Rooftop bar Hong Kong Armani/Privé in Hong Kong
8 Connaught Road
En exklusiv och dyr takbar. Här är folk välklädda och stämningen är festlig. Vanligt i glasen här är champagne...
Läs mer
Ce La Vi
live DJs
Rooftop bar Hong Kong Ce La Vi in Hong Kong
30 D'Aguilar St
En takterrass i Hong Kong dit DJs kommer för att underhålla de partyglada gästerna. Från takbaren får man en...
Läs mer
ABOVE
restaurang
Rooftop bar Hong Kong ABOVE in Hong Kong
64 Wong Chuk Hang Rd
En takbar i Hong Kong med en liten annorlunda utsikt mot många av de andra takterrasserna som finns...
Läs mer
Sugar
fantastisk utsikt
Rooftop bar Hong Kong Sugar in Hong Kong
29 Taikoo Shing Rd
En takbar med fantastisk utsikt, bekväma soffor och bra service. Brett urval av drinkar och en DJ som spelar sköna låtar...
Läs mer

Stadsinfo

Allmänt om takbarer i Hong Kong

Takbars-betyg: 9/10
Bäst säsong: året runt
Invånare: 7,2 milj
Klimat: fuktigt subtropiskt

Mängden skyskrapor i Hong Kong gör att det finns flertalet grymma takbarer med helt fantastiska utsikter över stadens skyline. Takterrasserna är ofta lyxiga, stora och högt belägna. Klassiskt för asiatiska städer. De flesta takterrasserna i Hong Kong är belägna inom gångavstånd från varandra i citykärnan. Men det finns även de som ligger lite längre bort där utsikten blir helt annan. Det finns väldigt många takbarer i Hong Kong och för de som gillar att besöka just takterrasser så kan man hålla sig sysselsatt många dagar här. De flesta takbarerna är belägna på lyxhotellen, men det finns en del restauranger och nattklubbar som även de har egna terrasser.

Senaste blogginlägg

Vi besökte säsongspremiären av Summer@Winery Rooftop Terrace där det var vin, mat, pool & musik.
Läs hela inlägget

Kolla in!

Takbarer i NYC

Takbarer i Bangkok

Takbarer i Chicago

Takbarer i London

FRÅN BLOGGEN

Champagne-brunch på världens högsta takbar

Rooftopguiden njöt av en helt makalöst bra Champagne-brunch på världens högsta takbar Ozone på det lyxiga hotellet Ritz Carlton Hong Kong.

Läs hela inlägget

Skönt häng på den magnifika takbaren Wooloomooloo

Spana in när Rooftopguiden besökte Wooloomooloo som har en av Hong Kongs bästa utsikter. Här njöt vi av öl, drinkar och tilltugg medans mörkret föll på och staden tändes upp i ett mäktigt skådespel.

Läs hela inlägget

Storslagen utsikt från East Hotel Hong Kong

Läs mer om när vi bodde på East Hotel Hong Kong med helt fantastisk utsikt från rummen och besöken på deras takbar Sugar.

Läs hela inlägget

Satdsinfo

Om Hong Kong

Hong Kong är en administrativ region i södra Kina. Staden har marknadsekonomi vilket innebär att den är uppbyggd på internationell handel som resulterar i att den är ett av världens ledande finansiella centra. Hong Kong drar årligen väldigt mycket turister, med shoppingmöjligheter, den brittisk-kinesiska kulturen, närhet till havet och skyskraporna som främsta attraktioner. Förr åkte många till Hong Kong för att köpa det senaste inom elektronik till de bästa priserna, men detta har jämnats ut en hel del den senaste tiden.

Mat, dryck och party på takbarer i Hong Kong

Hong Kong kan stoltsera som en stad med takbarer som är fantastiska både vad gäller fest, mat och dryck. En stor grej här är att köra söndags-brunch på takterrasserna. Ofta betalar man en fast summa och får sedan äta och dricka hur mycket man vill under några timmar. Ett väldigt populärt koncept. Här kan man dricka allt från Champagne, öl och vin till fantastiska cocktails. I matväg serveras ofta asiatisk mat, både på klassiskt och modernt vis. Men även kött är ganska vanligt att man kan beställa. Det finns till och med steakhouse belägna ett hundratal meter upp på vissa takbarer i Hong Kong.

Höjd och utsikt från takterrasserna i Hong Kong

Hong Kong är likt många andra storstäder i Asien fantastisk vad gäller höjden och utsikten från takbarerna. Här finns världens högsta takbar, Ozone på Ritz Carlton, som är belägen hela 490 meter upp på den 118e våningen. Men även många andra takbarer i Hong Kong kan stoltsera med fina och höga höjder. Utsikten från de flesta takterrasserna i Hong Kong är ut över hamnen och stadens skyline. Men en del har mer utsikt över stadens skyskrapor eller bergen som ligger lite bakom själva stadskärnan.

Övriga sevärdheter i Hong Kong

Hong Kong som stad har väldigt mycket att erbjuda – både för turister och för folk på affärsresor. För den shoppinggalna personen så är detta himlen. Här kan man handla i stort sätt vad som helst – och det mesta till väldigt bra pris. Främst gäller det elektronik som har väldigt bra pris och kvalitet i jämförelse med Västvärlden. För den som gillar mäktiga vyer utan att behöva besöka en takbar så finns Viktoria Peak dit många turister vallfärdar för att få en skön överblick över hela Hong Kong. Oväntat nog finns det även ett Disney Land här som ligger ute på ön Lantau.

Takpooler i Hong Kong

Hong Kong är lika många andra asiatiska storstäder väldigt bra när det kommer till takbarer. Trots det gigantiska utbudet av bra rooftops, så finns det inte jättemånga takpooler här. Några av stadens lyxhotell har swimming pool på taket, men det hör inte till vanligheterna. Som vanligt är det hotellen som kan erbjuda takpooler och de som finns passar både för relax på dagen och lite mer party på kvällarna. En bra mix för den som vill ha det bästa av två världar. Boka hotell hos oss och försäkra dig om att kunna utnyttja någon av Hong Kongs takpooler. Dagtid är det endast hotellets gäster som får använda takpoolerna.

Flyg och hotell i Hong Kong

Även här som för många andra storstäder i Asien så är Hong Kong en riktig knytpunkt för inkommande flighter från hela världen. Förr i tiden hade man den stora fördelen med Hong Kongs flygplats är att den låg mitt i stan. Nu är den förflyttad en bit utanför city vilket gör att det tar en liten stund att ta sig hit och ifrån med taxi och tåg. Hong Kong rankas ju ofta som en av världens viktigaste handels och ekonomistäder. Och mängden affärsresor och turistresor som går hit varje vecka har skapat ett stort utbud av hotell. Både lyx och budget. De lite lyxigare hotellen har ofta mäktiga takbarer i Hong Kong. Boka hotell hos oss och få de bästa priserna och erbjudandena på marknaden.