Takbar Berlin

En komplett guide till de 7 BÄSTA TAKBARERNA I BERLIN 2018.

En stad som verkligen blommar, den tredje mest besökta staden i Europa. Mellan all kultur, historia och ölhus borde du också kolla in de bästa takbarerna i Berlin. Börja här, med den ultimata guiden till de bästa takterrasserna som finns i staden. Här hittar du all information du behöver om varje takbar. Öppettider, klädkod, bilder, kartor och mycket mer. Så börja scrolla ner och hitta den takbar i Berlin som passar bäst för dig.


Stadsinfo

Takbarer i Berlin

Takbars-betyg: 7/10
Bäst säsong: maj-sept
Invånare: 4,4 milj
Klimat: kust/inlands

Staden har en mängd fina takbarer med fin utsikt samt god mat och dryck. Sommarhalvåret är den bästa tiden att åka hit om man vill få ut mest av takterrasserna. Här finns allt från takbarer belägna på lyxiga hotell, privatägda rooftops belägna på taket av parkeringshus eller beachclubs upp på takterrasserna. Takbarerna i Berlin är väldigt utspridda på stadens stora yta. De flesta har dock närhet till stadens centrum, men med tanke på hur utbredd citykärnan är så är det inte gångavstånd mellan takterrasserna för den som vill besöka flera rooftops samma dag. Trots att säsongen för takterrassern inte är särskilt lång i Berlin – mest på grund av klimatet – så finns det en hel del takbarer här. Det bästa här är dock variationen på takbarerna. Här finns verkligen något för alla. Lyx, beach-club, bohemiskt osv.

Senaste blogginlägg

Vi besökte säsongspremiären av Summer@Winery Rooftop Terrace där det var vin, mat, pool & musik.
Läs hela inlägget

Kolla in!

Takbarer i Prag

Takbarer i Paris

Takbarer i Munchen

Takbarer i Stockholm

FRÅN BLOGGEN

Världens 10 bästa takpooler

Kolla in vår lista över de 10 bästa takpoolerna i hela världen.

Läs hela inlägget

7 fantastiska hotell med rooftop

Läs om ett gäng fantastiska hotell som också har riktigt schyssta takbarer.

Läs hela inlägget

Satdsinfo

Om Berlin

Berlin är Tysklands huvudstad och även landets största stad. Berlin är genom sitt kulturella och historiska arv en av Europas mest kända och besökta metropoler. Berlin är en betydande trafikknutpunkt och ett viktigt ekonomiskt och kulturellt centrum i Tyskland och Europa. Institutioner som universitet, forskningscentrum, teatrar, museer men också festivaler, nattlivet och arkitekturen i Berlin har ett världsrykte.

Mat, dryck och party på takbarer i Berlin

Berlin har gjort sig känd som en riktigt partystad. Hit vallfärdar folk från hela världen som gillar techno, house och rave. På takterrasserna i Berlin är det dock ett lite lugnare tempo. Både Tyskland och Berlin är ju väldigt kända för sitt öl. Och på takbarerna i Berlin finns det mängder med goda öl-sorter att välja på. Givetvis finns det även mängder med cocktails och olika fina viner för den som gillar det. När det kommer till mat så är det mest klassiska bar-bites som serveras på Berlins takterrasser. Burgare, korv, sallader osv.

Höjd och utsikt från takterrasserna i Berlin

Berlin är likt många andra städer i Europa ganska lågt byggd – trots att vara en storstad. Men trots detta så kan man få fantastiska utsikter från stadens takterrasser. De högsta ligger runt 7-9e våningen. Utsikten från takbarerna är ofta över Berlins takåsar, TV-tornet och katedralen. Väldigt vackert för de som vill få minnesvärda bilder över stadens sköna vyer.

Övriga sevärdheter i Berlin

Berlin är en stad med mängder av sevärdheter och historiska platser för turister och historieintresserade. Eller vad sägs om följande: Berlinmuren, den gamla nedlagda flygplatsen Tempelhof, Neues Museum, Brandenburger Tor, Katedralen och mycket mer. Berlin har också mängder av mysiga fik, trevliga brunchställen och inte minst en uppsjö av barer. Här finns det nästan en bra i vartenda kvarter. Perfekt för den som gillar att hänga med locals och dricka öl eller vin. Gällande sport så har Berlin ett fotbollslag i tyska Bundes liga som heter Hertha Berlin.

Takpool i Berlin

Det lite kyliga klimatet och nordliga läget på Berlin gör att staden inte har något större utbud av takpooler. På Soho House Berlin finns det dock en väldigt lyxig takpool som är uppvärmd och som har en helt fantastisk utsikt över Berlin samt det kända TV-tornet. Just denna takpool får endast användas av medlemmar eller boende på hotellet. Så vill du kunna utnyttja Berlins bästa takpool så ska du boka ditt hotellrum på Soho House Berlin här hos oss. Då får du även del av marknadens bästa erbjudanden och priser.

Flyg och hotell i Berlin

Berlin har två ganska så stora flygplatser. Berlin Tegel Airport, som ligger nära centrum och sedan Berlin-Schönefelds som ligger en bit utanför. Här landar och lifter det mängder med flygplan varje dag – vilket gör att det är väldigt enkelt och smidigt att ta sig till Berlin från övriga världen. Berlin har väldigt många bra hotell. En del av dem utrustade med bra takbarer. Hotellpriserna i Berlin varierar beroende på standard, men man kan göra otrolig klipp här om man bara letar lite. Hos oss hittar du de bästa hotellpriserna i Berlin. Boka direct på sajten och få ett hotell med takterrass.