Takbar Barcelona

En komplett guide till de 19 BÄSTA TAKBARERNA I BARCELONA 2018.

För att få ut det mesta av alla dina tapas och all din sangria borde du njuta av dem på en av Barcelonas bästa takbarer. För att hjälpa dig hitta den perfekta platsen har vi sammanställt den ultimata guiden till Barcelonas bästa takterrasser. Här hittar du all information du behöver om varje takbar. Öppettider, bilder, kartor, klädkod och mycket mer. Bläddra bara ner och hitta Barcelona-takbaren som passar bäst för dig.

Video

8 best rooftop bars in Barcelona
W Barcelona
Perfekt för party
Rooftop bar Barcelona W in Barcelona
Plaça de la Rosa dels Vents, 1
Den här enastående takterrassen är belägen på taket av det lyxiga hotellet W Barcelona. Från terrassen får man en helt oslagbar...
Läs mer
Hotel Arts
Topp-hotell
Rooftop bar Barcelona Hotel Arts in Barcelona
Carrer de la Marina, 19-21
Hotel Arts rankas som ett av de bästa hotellen i hela Barcelona. Här bor ofta kändisar och förmögna människor. Hotellets takbar är...
Läs mer
Ohla Eixample
cocktail-bar
Rooftop bar Barcelona Ohla Eixample in Barcelona
Carrer de Còrsega, 289
En takterrass i Barcelona som är belägen på det 5-stjärniga lyxhotellet Ohla Eixample. Den här takbaren är utrustad med en riktigt...
Läs mer
1881 per SAGARDI
restaurang
Rooftop bar Barcelona 1881 per SAGARDI in Barcelona
Plaça de Pau Vila, 3
En takterrass i Barcelona belägen på det kända museumet Museu d’Història de Catalunya. Takbaren ligger nere i hamnen med en härlig...
Läs mer
B-Bar at B-Hotel
bra priser
Rooftop bar Barcelona B-Bar at B-Hotel in Barcelona
Gran Via de les Corts Catalanes, 391
Trots den lyxiga inredningen och det perfekta läget så är priserna här väldigt bra. Man kan ha en helkväll med middag och dryck utan...
Läs mer
H10 Montcada
panorama-utsikt
Rooftop bar Barcelona H10 Montcada in Barcelona
Via Laietana, 24
En fantastisk takbar med härlig panoramautsikt över hela Barcelona. Hotellet är centralt beläget vilket gör att man har nära till de flesta...
Läs mer

Stadsinfo

Takbarer i Barcelona

Takbars-betyg: 9/10
Bäst säsong: mars-nov
Invånare: 3 milj
Klimat: medelhavs

I Barcelona finns några av de bästa takbarerna i hela Europa. Det behagliga klimatet gör att man kan besöka många av terrasserna under hela året. Många av dem har helt magiska utsikter och tillgång till pool. Men var ute i god tid. Takbarerna är väldigt populära och blir snabbt fulla med folk på helgerna när vädret är bra. Alla takterrasser i Barcelona är belägna på något hotell. Hotellen är de enda som har behörighet att ha takterrasser med bar i Barcelona. Barcelonas takbarer är utspridda över nästan hela staden. Ända från stranden upp till utkanten av Barcelona uppe mot berget. Det finns en uppsjö av takterrasser här och Barcelona rankas ofta som Europas bästa stad gällande takbarer. Trots att takterrasserna är ganska utspridda i Barcelona så är det gångavstånd mellan väldigt många. Särskilt de som ligger i city. Inom en radie av ett par hundra meter hittar man några av Barcelonas bästa rooftops.

Senaste blogginlägg

Vi besökte säsongspremiären av Summer@Winery Rooftop Terrace där det var vin, mat, pool & musik.
Läs hela inlägget

Kolla in!

Takbarer i Madrid

Takbarer i Sevilla

Takbarer i Marbella

Takbarer i Lissabon

FRÅN BLOGGEN

Besök på två av Barcelonas bästa takterrasser

Rooftopguiden hänger på Majestic och Grand Hotel Central, två av de bästa takbarerna i hela Barcelona.

Läs hela inlägget

En av Barcelonas mest harmoniska takbarer

Läs om vårt besök på den lyxiga och harmoniska takterrassen Ohla Barcelona.

Läs hela inlägget

Möte och drinkar på Serras takbar i Barcelona

Rooftopguiden hade ett möte med Carla Serra från Serrasfamiljen som driver hela hotellkedjan. Carla bjöd på drinkar och berättade om deras hotell och historia.

Läs hela inlägget

Satdsinfo

Om Barcelona

Barcelona är Spaniens näst största stad och huvudstad i den autonoma regionen Katalonien. Barcelona är ett av Europas populäraste resmål med mängder av turister från hela världen som besöker staden året om. Här pratar man både spanska och katalanska.

Mat, dryck och party på takbarer i Barcelona

Bland takterrasser i Barcelona varierar drycken och maten ganska mycket. Självklart finns de mest klassiska cocktailsen och vanligaste ölsorterna. Men även goda viner. Vissa av stadens takbarer har anammat den nya trenden att servera drinkar i en påse. När det gäller mat så är det främst bar snacks som gäller. Jamon, ostar, chips, oliver osv. Men det finns även takterrasser i Barcelona som serverar mat från Michelinrestauranger som är belägna på det aktuella hotellet. För den som gillar party är det mer skönt eftermiddags/kvälls-häng som gäller på takterrasserna. Några få rooftops kör med after beach-stuket och lite mer fokus på party.

Höjd och utsikt från takterrasserna i Barcelona

De flesta takbarerna i Barcelona ligger på ganska hög höjd och ofta med en helt fantastisk utsikt över stadens takåsar, havet och de omgivande bergen. Helt magiskt. Trots att staden är ganska lågt byggd, så kommer man verkligen upp och får en storslagen överblick över staden från de flesta takterrasserna i Barcelona. Här kan man se kända byggnader så som La Sagrada Familia och Nou Camp, Barcelonas hamn med alla dess lyxyachter, havet, bergen och den kända stranden vid Barceloneta. Som sagt – här får man lite av allt.

Övriga sevärdheter i Barcelona

Barcelona är drömstaden för alla turister. Få städer i världen kan stoltsera med att ha en stor strand, stort centrum, fantastisk mat, bra party, underbart klimat, bra shopping och trevligt folk. Allt detta får man i Barcelona. Det är svårt att tröttna på den staden. Här finns också ett av världens mest kända fotbollslag, FC Barcelona. Många som besöker staden väljer också att åka och titta på en fotbollsmatch. Andra populära turistattraktioner är kyrkan La Sagrada Familia, ett besök i hamnen, hänga på stranden, äta tapas på några av stadens helt fantastiska tapasrestauranger eller bara att strosa runt på den stora gågatan Las Ramblas.

Takpooler i Barcelona

Barcelona är en av de städer i Europa som har flest takpooler. Här finns det mängder med hotell som kan stoltsera med lyxiga rooftop-pooler med en fantastisk utsikt. Allt från mindre swimmingpools till lyxiga infinitypooler belägna på takterrassen till lyxhotell. Vill man få ut max av sitt besök på någon av Barcelonas takbarer, så bör man boka ett hotell med en takpool. Eller vad sägs om att ligga och plaska i ljummet vatten samtidigt som man sippar på en drink och blickar ut över Barcelonas skyline och havet. Livsnjutning och minnen för livet skapas ofta med en bra utsikt. Vad passar då bättre än att ligga i en takpool samtidigt.

Flyg och hotell i Barcelona

Det är väldigt enkelt – och ofta prisvärt – att ta sig till Barcelona med flyg. Inom Europa tar det bara några timmar att flyga hit och mängden av flighter gör det enkelt att hitta bra tider och priser. Flygplatsen ligger väldigt nära centrum. 15 min med taxi så är man framme. Så väldigt smidigt att ta sig till och ifrån flygplatsen när man är här. Med tanke på staden popularitet så finns det otroligt många bra hotell att tillgå. De lyxigaste är allt som oftast utrustade med en magisk takbar och takpool. Vill man bo på 5-stjärnigt hotell kan priserna vara ganska saftiga. Men det finns självklart en hel del andra alternativ också.