Takbar Aten

En komplett guide till de 11 BÄSTA TAKBARERNA I ATEN 2018.

Mellan Akropolis och Syntagma Sqaure borde du ta en välförtjänt vila och besöka några av de bästa takbarerna i Aten. Och du kan hitta de bästa platserna att ta in denna vidsträckta stad här, med den ultimata guiden till de bästa terrasserna i Greklands huvudstad. Nedan hittar du all information du behöver om varje takbar. Öppettider, klädkod, bilder, kartor och mycket mer. Bläddra bara ner och hitta takbar i Aten som passar dig bäst.


Stadsinfo

Takbarer i Aten

Takbars-betyg: 7/10
Bäst säsong: april-nov
Invånare: 4,2 miljoner
Klimat: medelhavs


Staden har ett stort utbud av takbarer och magiska takterrasser. De allra flest ligger centralt med utsikt över något eller några av stadens alla kulturarv. Det varma klimatet gör Aten till en perfekt stad att besöka om man gillar takterrasser. De allra flesta takbarerna i Aten är belägna runt Akropolis. Atens storlek, härliga klimat och fina läge gör att staden har en hel del takbarer att erbjuda. Hos oss hittar ni de bästa som Aten har att erbjuda. Takterrasserna är ofta belägna på något hotell i de centrala delarna av Aten. För att vara en sådan gigantisk stad, som Aten är, så ligger de flesta takbarern här inom gångavstånd från varandra. Perfekt för de som vill besöka flera takbarer i Aten under samma dag.

Senaste blogginlägg

Vi besökte säsongspremiären av Summer@Winery Rooftop Terrace där det var vin, mat, pool & musik.
Läs hela inlägget

Kolla in!

Takbarer i Istanbul

Takbarer i Beirut

Takbarer i Rom

Takbarer i Tel Aviv

FRÅN BLOGGEN

Världens 10 bästa takpooler

Kolla in vår lista över de 10 bästa takpoolerna i hela världen.

Läs hela inlägget

7 fantastiska hotell med rooftop

Läs om ett gäng fantastiska hotell som också har riktigt schyssta takbarer.

Läs hela inlägget

Satdsinfo

Om Aten

Aten är Greklands största stad och tillika huvudstad med nästan 40 % av hela landets befolkning. Den mest centrala delen av Aten är Syntagma, Konstitutionstorget, där bland annat det grekiska parlamentet, Vouli ton Ellinon, ligger. Syntagma är även ett av turisternas favoritmål, eftersom det även bjuds på en hel del kulturminnen. I området finns även flera museer, den gamla staden Plaka och Atens och världens mest kända klippa, Akropolis med Parthenon på toppen.

Mat, dryck och party på takbarer i Aten

Grekland och Aten i synnerhet är väldigt kända för sin goda inhemska mat. Oliver, tomater, grillat, fetaost, moussaka, tsatsiki, souvlaki för att nämna några, är alla väldigt goda råvaror och maträtter man kan njuta av på Atens takbarer. Vad gäller dryck så serveras ofta klassiker vad gäller drinkar, goda viner, kalla öl och självklart Greklands nationaldryck – Ouzo. Takbarerna i Aten är mer av lugn karaktär än vilt party. Har gör man bäst i att sitta ned och dricka drinkar samtidigt som man njuter av de storslagna vyerna man får från stadens takterrasser..

Höjd och utsikt från takterrasserna i Aten

Aten är inte en jättehög stad vad gäller hus och byggnader. Trots detta så finns det flera takbarer i Aten med en magisk utsikt. Vyerna man får från takterrasserna är storslagna med tanke på alla historiska monument staden har att erbjuda. En gemensam nämnare för de flesta takbarerna i Aten är utsikten över Akropolis. Kvällstid är det riktigt mäktig med de upplysta monumenten som dominerar utsikten över Aten.

Övriga sevärdheter i Aten

Aten är en stad med många sevärdheter. Historiska byggnader och monument, stränder, shopping m.m. Främst är det Akropolis som man bör besöka. Denna historiska plats lockar mängder med turister varje år. För 12 euro kan man gå omkring och uppleva det mesta som har med Akropolis att göra. Museum, guidade turer osv. Arkeologiska museet är också ett grymt alternativ för den som gillar historia. Ett av de bästa muséerna i hela världen vad gäller antik.

Flyg och hotell i Aten

Det är ganska lätt att ta sig med flyg till Aten. Och flygplatsen ligger hyfsat nära centrala Aten, vilket gör det ganska smidigt att ta sig till och från flygplatsen. Staden vimlar av hotell, många av dem med riktigt härliga takbarer. Här är de flesta rooftop-barerna belägna på hotell utrustade med bra restauranger som serverar god grekisk mat. Som vanligt så är det oftast hotellen med många stjärnor som kan stoltsera med fina takbarer med utsikt över Aten och omgivningarna. Klimatet gör att Aten är attraktivt att besöka under hela året.