Takbar Amsterdam

Komplett guide till de 5 BÄSTA TAKBARERNA I AMSTERDAM 2018.

Kanalerna och tulpanarna i all ära, de ser ännu bättre ut från de bästa takbarerna i Amsterdam. Hitta den perfekta platsen för de bästa vyerna med denna ultimata guide till de bästa terrasserna i Amsterdam. Här hittar du all information du behöver om varje takbar. Kartor, öppettider, klädkod, bilder och mycket mer. Bläddra bara ner och hitta den Amsterdam rooftop som är bäst lämpad för dig.

W Amsterdam
lyxig
Rooftop bar W Amsterdam
Spuistraat 175
W Lounge är en lyxig rooftopbar belägen i centrala Amsterdam. Här får man en superb utsikt över...
Läs mer

Stadsinfo

Takbarer i Amsterdam

Takbars-betyg: 5/10
Bäst säsong: maj-sept
Invånare: 800 000
Klimat: tempererat fuktigt

Amsterdam är ganska lågt byggd och där av det lilla utbudet av takbarer. På senaste mätningen av ”Cost of Living Surveys” lista över världens dyraste städer, så hamnade Amsterdam på en 25e plats. Så räkna med att spendera lite när ni njuter av mat och dryck på någon av Amsterdams takbarer. Takbarerna i Amsterdam är ganska utspridda rent geografiskt. Det finns tyvärr inte jättemånga takbarer att besöka när man är här, men en del av dem är väl värda ett besök. I Amsterdam är det verkligen det perfekta sättet för att få en bra överblick över staden och känna av lugnet uppe på högre höjder.

Senaste blogginlägg

Vi besökte säsongspremiären av Summer@Winery Rooftop Terrace där det var vin, mat, pool & musik.
Läs hela inlägget

Kolla in!

Takbarer i Paris

Takbarer i Berlin

Takbarer i Hamburg

Takbarer i London

FRÅN BLOGGEN

Världens 10 bästa takpooler

Kolla in vår lista över de 10 bästa takpoolerna i hela världen.

Läs hela inlägget

7 fantastiska hotell med rooftop

Läs om ett gäng fantastiska hotell som också har riktigt schyssta takbarer.

Läs hela inlägget

Satdsinfo

Om Amsterdam

Amsterdam är Nederländernas största stad med ca 800 000 invånare. Ungefär 50% av stadens befolkning är av utländskt ursprung. Staden har över 50 museer och är känd för sina kanaler och många cyklister.

Mat, dryck och party på takbarer i Amsterdam

Amsterdam och Nederländerna är inte särskilt kända för varken särskilt god mat eller dryck. Pommes, majonnäs och diverse annat onyttigt brukar vara melodin när det gäller mat. När det gäller dryck så är det nog öl och drinkar som dominerar på takbarerna här. Trots den ganska obefintliga mat- och dryck-kulturen i Amsterdam så är staden en av de mest party-vänliga i hela Europa. Mycket tack vare att Amsterdam är en av världens mest liberala städer – både vad gäller droger, sex och prostitution.

Höjd och utsikt från takterrasserna i Amsterdam

Amsterdam är en väldigt lågt byggd stad, trots detta så befinner sig många av stadens takbarer på en väldigt hög höjd. Detta skapar en fantastisk överblick över hela Amsterdam och dess omgivning. Utsikterna man får från takbarerna i Amsterdam är oftast över stadens takåsar och mysiga kanaler.

Övriga sevärdheter i Amsterdam

Amsterdam har en hel del sevärdheter för turister. Främst en uppsjö av massa olika museer. Främst är det Anne Frank House, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum, Museum Amstelkring, National Maritime Museum, Rijksmuseum och Tropiska museet som är de mest välbesökta. Förutom stadens museer så är Red Light District en stadsdel dit många går. Främst den lite yngre publiken som gillar party och hålligång. Här är det mesta liberalt vad gäller sex, köp av sex, droger m.m. För den som vill ta det lite lugnare finns det väldigt fina turer man kan ta runt Amsterdams kanaler.

Flyg och hotell i Amsterdam

Amsterdam Airport Schiphol ligger ganska nära stadens centrum, vilket gör det väldigt smidigt att ta sig till och ifrån flygplatsen för alla som reser hit. Många flighter går även via Amsterdam. Så har man några timmar över är det perfekt att besöka någon av takbarerna i Amsterdam. Med tanke på stadens popularitet bland turister så finns det mängder med bra hotell. Några utvalda som har fantastiska rooftops att hänga på.