Takbar Amsterdam

Komplett guide till de 3 bästa takbarerna i Amsterdam 2019.


Skapad av världens ledande experter på takbarer

Kanalerna och tulpanarna i all ära, de ser ännu bättre ut från de bästa takbarerna i Amsterdam. Hitta den perfekta platsen för de bästa vyerna med denna ultimata guide till de bästa terrasserna i Amsterdam. Här hittar du all information du behöver om varje takbar. Kartor, öppettider, klädkod, bilder och mycket mer. Bläddra bara ner och hitta den Amsterdam rooftop som är bäst lämpad för dig.

Eller använd rooftop-kartan för Amsterdam nere till höger.

Senast uppdaterad:
Amsterdam Centralstation
Takbar Amsterdam SkyLounge
SkyLounge Amsterdam
$$$$ DoubleTree by Hilton
 • Höjdpunkter
 • 11:e våningen
 • 365 dagar om året
 • Panoramautsikt
 • DJs kvällstid
Toppställe bland takbarerna i Amsterdam, där både turister och lokalbefolkningen möts för att njuta av cocktails och den fantastiska panoramautsikten. En riktig skyline-bar ovanpå Double Tree by Hilton, precis vid Amsterdams centralstation. Både lounge inomhus och utomhusterras, och SkyLounge är öppen 365 dagar om året. Här erbjuds lunch, smårätter på kvällen och en heldagsmeny, tillsammans med fina signaturcocktails och andra drycker. Avkopplande under dagen, mer livlig club-lounge på natten.
Mer info
Amsterdam-West
Takbar Amsterdam Floor 17
Floor 17
$$$$ 410 Staalmeesterslaan
 • Höjdpunkter
 • 17:e våningen
 • Panoramutsikt
 • Isrink & curling
 • Fina drinkar
Belägen ovanpå hotellet Ramada Apollo Amsterdam Centre, precis vid Rembrandt Park, är den här året-runt takbaren, skybaren och restaurangen platsen för både soliga cocktails med utsikt på sommaren och för hockey och curling med utsikt på vintern. 85 meter upp i luften kommer terrassen på Floor 17 med panoramautsikt över Amsterdam och en modern inredning. Perfekt plats för soliga cocktails på sommaren, medan vinterhalvåret innebär att solstolarna är ersatta med en ishockeyklubb på hockeyrink flera curlingbanor.
Mer info
Central / Binnenstad
Takbar W Amsterdam
W Lounge at W Amsterdam
$$$$ Spuistraat 175
 • Höjdpunkter
 • 6:e våningen
 • Takpool
 • Modern
 • Central
Lyxig och trendig takterrass som ligger i centrala Amsterdam. Härifrån får du en riktigt cool utsikt över Amsterdam och dess hustak, tillsammans med närbilder av Kungliga slottet. Den eleganta inomhusglasloungen kompletteras med coola balkonger, utrustade med långa raderna av stolar och en vacker takpool. Alltid en schysst cocktailbar för alla som vill prova det inom cocktails och tugga på välsmakande smårätter, men också känd för att annordna bra evenemang, inklusive DJ-sessions, sociala söndagar, poolfester och tak-yoga.
Mer info

Planera din resa till Amsterdam

                  

Booking.com
                  
                  

Turer, sightseeing & aktiviteter

Upptäck det största utbudet av aktiviteter, guidade turer och före-i-kön biljetter i Amsterdam. Vad du än letar efter så hittar du det här.

                 
Booking.com

Takbarer i Amsterdam

Takbars-betyg: 5/10
Bäst säsong: maj-sept
Invånare: 800 000
Klimat: tempererat fuktigt

Amsterdam är ganska lågt byggd och där av det lilla utbudet av takbarer. På senaste mätningen av ”Cost of Living Surveys” lista över världens dyraste städer, så hamnade Amsterdam på en 25e plats. Så räkna med att spendera lite när ni njuter av mat och dryck på någon av Amsterdams takbarer. Takbarerna i Amsterdam är ganska utspridda rent geografiskt. Det finns tyvärr inte jättemånga takbarer att besöka när man är här, men en del av dem är väl värda ett besök. I Amsterdam är det verkligen det perfekta sättet för att få en bra överblick över staden och känna av lugnet uppe på högre höjder.

Om Amsterdam

Amsterdam är Nederländernas största stad med ca 800 000 invånare. Ungefär 50% av stadens befolkning är av utländskt ursprung. Staden har över 50 museer och är känd för sina kanaler och många cyklister.

Mat, dryck och party på takbarer i Amsterdam

Amsterdam och Nederländerna är inte särskilt kända för varken särskilt god mat eller dryck. Pommes, majonnäs och diverse annat onyttigt brukar vara melodin när det gäller mat. När det gäller dryck så är det nog öl och drinkar som dominerar på takbarerna här. Trots den ganska obefintliga mat- och dryck-kulturen i Amsterdam så är staden en av de mest party-vänliga i hela Europa. Mycket tack vare att Amsterdam är en av världens mest liberala städer – både vad gäller droger, sex och prostitution.

Höjd och utsikt från takterrasserna i Amsterdam

Amsterdam är en väldigt lågt byggd stad, trots detta så befinner sig många av stadens takbarer på en väldigt hög höjd. Detta skapar en fantastisk överblick över hela Amsterdam och dess omgivning. Utsikterna man får från takbarerna i Amsterdam är oftast över stadens takåsar och mysiga kanaler.

Övriga sevärdheter i Amsterdam

Amsterdam har en hel del sevärdheter för turister. Främst en uppsjö av massa olika museer. Främst är det Anne Frank House, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum, Museum Amstelkring, National Maritime Museum, Rijksmuseum och Tropiska museet som är de mest välbesökta. Förutom stadens museer så är Red Light District en stadsdel dit många går. Främst den lite yngre publiken som gillar party och hålligång. Här är det mesta liberalt vad gäller sex, köp av sex, droger m.m. För den som vill ta det lite lugnare finns det väldigt fina turer man kan ta runt Amsterdams kanaler.

Flyg och hotell i Amsterdam

Amsterdam Airport Schiphol ligger ganska nära stadens centrum, vilket gör det väldigt smidigt att ta sig till och ifrån flygplatsen för alla som reser hit. Många flighter går även via Amsterdam. Så har man några timmar över är det perfekt att besöka någon av takbarerna i Amsterdam. Med tanke på stadens popularitet bland turister så finns det mängder med bra hotell. Några utvalda som har fantastiska rooftops att hänga på.